Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta12108.10.20139

4676-2013 (643)

Liikuntalautakunnan jäsen Ville Lintusen aloite salibandyn harjoitus- ja pelimahdollisuuksien turvaamisesta Turussa

Tiivistelmä: -

Liiklk § 121

Liikuntalautakunnan jäsen Ville Lintunen 16.4.2013:

Liikuntalautakunnalle 16.4.2013

Salibandyn harjoitus- ja peli mahdollisuuksien turvaaminen Turussa

Kuluvan viikon aikana on käynyt ilmi, että Alfan kiinteistössä Virusmäentiellä vuokralaisena toimiva Kilosport ei ole jatkamassa 30.4.2013 jälkeen vuokrasopimustaan tiloissa. Kilosport on viimeisen kahden vuoden ajan pyörittänyt tiloissa kolmikenttäistä salibandyhallia, joka on ollut yhtäjaksoisesti salibandy käytössä vuodesta 1995 alkaen.

Turun kaupungissa sijaitsevien yksityisten salibandynkenttien määrä putoaisi muutoksen seuraksensa seitsemästä neljään, jolla olisi merkittävät negatiiviset vaikutukset salibandyn harrastus- ja kilpailumahdollisuuksille alueella. Salibandy lajina on yksi merkittävimmistä lasten, nuorten sekä nuorten aikuisten liikuttajista Turussa ja kaupunki ei ole kyennyt reagoimaan viimeisten vuosikymmenten aikana lajin räjähdysmäiseen kasvuun, jonka seurauksena tilojen järjestäminen on jäänyt yksityisten yritysten vastuulle.

Tästä johtuen liikuntalautakunnan tulisi selvittää nopealla aikataululla:

a) Millä edellytyksillä Virusmäentien tilojen säilyminen salibandy käytössä voidaan varmistaa.

b) Jos tilojen säilymistä salibandy käytössä ei voida turvata, niin tulee myös selvittää miten
vuorojakojärjestelmä kykenee huomioimaan tästä muutoksesta aiheutuvan merkittävän kaupungin
vuorotarpeiden kasvun.

Ville Lintunen

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Ville Lintunen on tehnyt 16.4.2013 § 63 aloitteen salibandyn harjoitus- ja pelimahdollisuuksien turvaamisesta Turussa. Lintunen on aloitteessa huolissaan salibandyolosuhteiden heikkenemisestä Alfan kiinteistössä Virusmäentiellä ja pyytää selvittämään salibandyn jatkoa Virusmäentiellä tai mikäli toiminta kohteessa loppuu, reagointia vuorojaon puitteissa asiaan.

Liikuntapalvelukeskus toteaa, että keväällä 2013 syntynyt uhka salibandytoiminnan loppumisesta Alfan kiinteistössä on poistunut. Toiminta on jatkunut tiloissa kahdella salibandykentällä katkeamatta koko kesän ja syksyn.

Yksi salibandykenttäalue on siirretty kaupungin käyttöön. Alfan liikuntakeskuksen remontin yhteydessä tämä tila kunnostetaan budolajeille sopivaksi. Remontti valmistuu vuodenvaihteessa ja budotoiminnot siirtyvät tiloihin silloin.

Salibandytiloissa kahdella kentällä salibandytoimintaa jatketaan uuden yrittäjän voimin. Hallin yritysnimi on nykyään SB-Areena. Salibandyn jatkuvuus tiloissa kahdella salibandykentällä on varmistettu ja käyttöaste hallissa on hyvä. Koska toiminta jatkuu, tilanne ei ole vaatinut erityistoimenpiteitä vuorojaossa.

Tulevaisuudessa yksityisten halliyrittäjien rooli salibandyolosuhteiden tarjoamisessa säilyy vahvana. Kunnallisia tiloja mm. salibandyn käyttöön saadaan tulevaisuudessa palloiluhallin rakennuttua. Palloiluhallin harjoituskäytössä olevat kolme kenttäaluetta helpottavat tilannetta hieman, mutta yksityisten tilojen tarvetta ja kysyntää se ei tule vähentämään.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa em. vastauksen aloitteen tekijälle ja merkitä aloitteen loppuun käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLintunen Ville