Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta7821.05.201315

177-2013 (056)

Erityisryhmien liikuntaa järjestävien yhdistysten toiminta-avustus v. 2013

Tiivistelmä: -

Liiklk § 78

Liikuntalautakunta on päättänyt 13.11.2012 § 124 erityisryhmien liikuntaa järjestävien yhdistysten toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2013 sekä 22.1.2013 § 12 37.000 € määrärahan (v. 2012 37.000 €). Erityisryhmien yhdistyksillä tarkoitetaan niitä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja ikähenkilöiden yhdistyksiä, jotka järjestävät säännöllistä liikuntatoimintaa jäsenistölleen ja muille.

Toiminta-avustuksen valmistelussa liikuntapalvelukeskus on seurannut yhdistysten ilmoittamien omaehtoisen liikunnan ja kuntokorttitoimintojen liikuntasuoritteiden kehitystä.

Viimeisen kolmen vuoden aikana em. mainittujen liikuntatoimintojen kertoimia on laskettu tasosta 1, 0,25 yksikköä vuotta kohden. Tämän vuoden laskennassa kuntokortti- tai vastaavia omaehtoisen liikunnan suoritteita ei enää hyväksytä lainkaan. Tästä syystä johtuen muutamien yhdistysten kohdalla lukuarvoissa on merkittäviä poikkeamia viime vuoteen nähden. Laskentatavan muutos johtaa kuitenkin parempaan vertailtavuuteen eri yhdistysten kesken.

Vammais- ja kansanterveysyhdistysten järjestökentässä on tapahtunut seuraavia muutoksia: Turun Seudun Dysfasia-,  ADHD- ja Autismiyhdistys ry ei ole enää anojien joukossa, mutta uutena mukaan tulee Turun Seudun autismi-, ja ADHD- yhdistys Aisti ry. Lisäksi starttiavustuksen (200 €) piiriin kuuluu Iloski ry.

Eläkeläisyhdistysten uutena anojana on JHL Turku Eläkeläiset ry sekä Pro Turun Seniorikerho. Pro Turun Seniorikerho ei täytä anojan kelpoisuusehtoja, koska ei ole rekisteröity yhdistys ja tästä syystä anomus tulee hylätä. Laskennassa painokertoimet aikuisten sekä lasten ja nuorten kesken ovat 50 % - 50 %.

Liikuntapalvelukeskus on 10.4.2013 arponut yhteensä neljä (4) erityisryhmien yhdistystä lähempään tarkasteluun. Arpa valitsi seuraavat yhdistykset: Turun Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry, Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry, Itä-Turun Eläkkeensaajat ry ja Turun Seudun Merimieseläkeläiset ry. Kolmen yhdistyksen tietoja korjattiin pienimuotoisesti, mutta muutoin em. yhdistysten tiedoissa ei ollut huomautettavaa.

Liikuntapalvelukeskus esittää liikuntalautakunnan hyväksyttäväksi seuraavat jakoehdotukset.

Liite 1Eläkeläisyhdistysten toiminta-avustusjakoehdotus v. 2013

Liite 2Vammaisyhdistysten toiminta-avustusjakoehdotus v. 2013

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa eläkeläisyhdistyksille, em. liitteen 1 ja vammaisyhdistyksille liitteen 2 mukaan, yhteensä 36.800 €, myöntää Iloski ry:lle 200 € starttiavustuksen sekä hylätä Pro Turun Seniorikerhon anomuksen em. mainituin perustein. Kaikki edellä mainitut tekevät yhteensä 37 000 €. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vehviläinen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedAnojat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 78
Liite 1:Eläkeläisyhdistysten toiminta-avustusjakoehdotus v. 2013
Liite 2:Vammaisyhdistysten toiminta-avustusjakoehdotus v. 2013