Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5516.04.20139

4436-2013 (040)

Liikuntalautakunnan talousarvion seuranta 31.3.2013 ja ennuste vuodesta 2013

Tiivistelmä:

Liikuntalautakunnalle esitellään vuoden 2013 talouden toteutuminen edellisen kuun lopun tilanteen mukaan.

Liiklk § 55

Talouspäällikkö Ilkka Mäkynen:

Liitteessä 1 esitellään Liikuntalautakunnan talousarvioin toteutuminen 31.3..2013.

Liite 1                                  Liikuntalautakunnan talousarvion toteutuminen 31.3.2013

Tarkempi talousennuste annetaan kaupunginvaltuustolle, kaupunginhallitukselle ja tarkastuslautakunnalle 19.4.2013 mennessä. Osavuosikatsaus tuodaan lautakunnalle tiedoksi toukokuun kokoukseen.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

Liikunnan palvelualueella talouden toteuma ei etene tasaisesti monista eri syistä johtuen. Talvikuukausina lisäkustannukset aiheutuvat lähinnä talviliikuntaan liittyvistä palveluista sekä energiakuluista, kesäkaudella maauimaloiden ja uimarantojen ylläpitopalveluista. Kevät- ja syysjaksot ovat nettokuluiltaan keskimäärin keveämmät. Myös tulot kertyvät epätasaisesti liittyen lähinnä liikuntapaikkojen epätasaisen kausilaskutukseen.

Poikkeuksellisen pitkä pakkasjakso antoi mahdollisuuden ylläpitää luistinratoja porrastetusti aina maaliskuun puolelle asti. Vastaanottaessaan ko. kenttien hallintaoikeuden 1.5.2012 alkaen liikuntatoimi sai resursseja ko. tehtävään vain kahdeksaa viikkoa varten. Menneenä talvena kausi alkoi joulukuun puolivälissä ja siten tälle vuodelle jäi noin kuuden viikon resurssit. Lisäviikoista aiheutui noin 30.000 euron budjetoimaton kulu. Vastaavasti kylmän kevään johdosta lämmitettävän keinonurmen sähkökulutus jatkui korkeana aivan näihin päiviin asti eli miltei kuukautta keskimääräistä pitempään. Tästä aiheutuva lisäkustannus on suuruusluokaltaan myös noin 30.000 euroa.

Talousarvioraportin lukujen perusteella talous etenee edellä mainittua lukuun ottamatta budjetin mukaisesti. Koko vuoden toteuman osalta suurin kysymysmerkki on Impivaaran uimahallin takuukorjausten ja siitä aiheutuvan kesä seisakin pituus, uimahallin tulot ovat noin 150.000 euroa kuukaudessa ja normaalia pitempi kesätauko jättää vastaavasti aukon muutoinkin haasteelliseen liikuntatoimen 2013 tulotavoitteeseen. Takuutöiden laajuus ja pituus selvinnee toukokuun kuluessa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä taloustilanteen tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 55
Liite 1:Liikuntalautakunnan talousarvion toteutuminen 31.3.2013