Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5716.04.201311

174-2013 (056)

Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2013 toiminta-avustuksen jakoehdotus.

Tiivistelmä: -

Liiklk § 57

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on päättänyt 13.11.2012 § 124 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2013 sekä 22.1.2013 § 12 555.000 € suuruisen määrärahan.

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen haku on päättynyt 28.2.2013 klo 16.00. Toiminnallisia tietoja on voinut tehdä avustuseteisessä 28.2.13 asti, jonka jälkeen verkon tietokanta on ollut lukittuna seurojen käytöltä.

Hakuajan päättymiseen mennessä saapui 163 anomusta. Valmistelun aikana Turun Soutajat ry veti anomuksensa pois. Muutamat seurat ovat päivittäneet toimintatietonsa (osin tai kokonaan) avustuseteisessä, mutta varsinainen anomuslomake puuttuu kokonaan. Nämä seurat ovat: Airisto Segelsällskap i Åbo rf, DC Diamond ry, Krav Maga Turku ry ja Turun Ringette ry.

Yhtään seuraa ei ole toimittanut anomusta hakuajan päättymisen jälkeen. Edellisen lautakuntakauden aikana linjattiin, että myös seurat, jotka ovat päivittäneet tietonsa avustuseteiseen, mutta jotka eivät ole lähettäneet hakulomaketta, huomioidaan avustuslaskennassa. Liikuntapalvelukeskus suosittelee laskennassa huomioimista, mutta huomauttaa seuroja anomuksen toimittamatta jättämisestä.

Avustusta ei ole myönnetty seuroille, joiden avustus jää toimintatietojen laskennan jälkeen alle 100 €. Liikuntapalvelukeskus esittää, että seuraavat anomukset tulee hylätä mainituin hylkäysperusteluin: Turun Baseball Kerho ry (39,18 €), Turun Seudun Bofferoijat ry (76,93 €) ja Turun Yamatokai ry (96,17 €), jotka jäävät siis alle 100 euron alarajaleikkurin.

Ennakkonostokäytäntöä ovat voineet käyttää ne urheilu- ja liikuntaseurat, jotka vuonna 2012 saivat liikuntalautakunnan 17.4.2012 § 43 ja 22.5.2012 § 70 päätöksissä toiminta-avustusta vähintään 3.500 € ja ovat anojina myös vuonna 2013. Tällöin on voitu ennakkona maksaa 50 % ko. yhdistyksen vuoden 2012 toiminta-avustussummasta omavelkaista takaisinmaksusitoumusta vastaan.

Ennakkonostokäytäntö alkoi 1.3.12 ja päättyy, kun liikuntalautakunta on tehnyt asiasta lopullisen jakopäätöksen. Tällä päätöksellä maksettu osuus vähennetään loppuerää suoritettaessa. Ennakonnostomahdollisuutta ei ole toistaiseksi käyttänyt yhtään seuraa.

Liikuntalautakunnan 13.11.2012 § 124 päätöksellä toiminta-avustus-järjestelmän periaatteet ja painokertoimet ovat pysyneet samoina kuin vuonna 2012. Turun Latu ry:n ja Turun Työpaikkaurheilu ry:n (entinen nimi Turun Urheilu-propaganda ry) toimintatiedot on nyt kolmatta kertaa taulukossa. Em. yhdistysten avustuksen kertymä muodostuu säännöllisen liikuntatoiminnan harjoittamisesta lukuina ja rinnastetaan suoritearvoina laskennassa muiden urheiluseurojen käytettyyn nk. pisteen hintaan.

Liikuntapalvelukeskus on 2.4.2013 arponut kuusi (6) seuraa lähempään tarkasteluun, jotka ovat: FC HotLips Turku ry, Floorball Club Turku ry, TPS Juniorijääkiekko ry, Turku Aikikai ry, Turun Seudun Squash ry ja Turun Työväen Shakkikerho ry. Kolmen seuran tietoja korjattiin pienimuotoisesti, mutta muuten seurojen tiedoissa ei ollut huomautettavaa.

Perusvalmistelutyön yhteydessä on läpikäyty kaikki anoneiden toimintatietojen päivitykset. Liikuntapalvelukeskus otti yhteyttä noin 120 seuraan,

(v. 2012 n. 100), joiden tietojen päivityksissä oli merkittävää vajavuutta tai rakenteellista ongelmaa. Erityistä huomiota kiinnitettiin seurojen toimintatietojen antamien lukuarvojen yli 20 %:n muutoksiin ikäryhmittäin (aikuiset, nuoret ja lapset) viime vuodesta tähän vuoteen sekä päivittämättä jääneisiin osioihin.    

Liikuntalautakunta esitti 22.5.2012 toiminta-avustuspäätöksen yhteydessä, että toiminta-avustuksen periaatteita määriteltäessä tulee tarkistaa, mitkä liikuntasuoritteet hyväksytään ja kirjataan avustuksen myöntämisen perusteeksi. Avustuseteisen kirjaukset perustuvat seurojen ilmoituksiin omasta toiminnastaan edelliseltä vuodelta. Liikuntapalvelukeskus tarkistaa toimintatietoja havaitessaan seuran päällekkäisiä tai virheellisiä ilmoituksia.

Liikuntalautakunta on hyväksynyt 13.11.2013 § 124 toiminta-avustuksen avustusperiaatteet. Hyväksyttäviin kirjauksiin luetaan säännöllinen liikuntatoiminta; vähintään kerran viikossa ainakin kahden kuukauden ajan edellisellä toimintakaudella. Kilpailu-, turnaus- tai leirityspäivät voidaan laskea mukaan ryhmän keskimääräiseen viikkoharjoitusmäärään. Yksittäistapahtumia tai alle kahden kuukauden jaksoja ei hyväksytä eikä niitä sähköisessä järjestelmässä voi edes ilmoittaa. Liikunnaksi lasketaan sekä harraste- ja kuntoliikunta että kilpaurheilu.

Liite 1Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2013 toiminta-avustuksen jakoehdotus.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä, että avustus jaetaan liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi toiminta-avustusta jaetaan myös starttiavustuksena Raadinkadun Rangers ry:lle 200 €.

Liikuntalautakunta päättää lisäksi hylätä seuraavien seurojen anomukset: Turun Baseball Kerho ry, Turun Seudun Bofferoijat ry ja Turun Yamatokai ry. Seurojen toiminnallisten tietojen antaman lukuarvon mukainen avustus euroina ei riitä toiminta-avustuksen alarajaan 100 €.

Kaikki edellä mainitut tekevät yhteensä 555.000 €.  Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan.Kullekin seuralle menee maksatukseen nyt päätettävä kokonaissumma vähennettynä maksetuilla ennakko-osuuksilla. Samalla lautakunta päättää, että seurakohtaiset osallistujalistat ovat avustuksen maksatuksen edellytys.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Suursuon ehdotus, että Turun Teräs ry:n avustusanomus pannaan pöydälle lisäselvitystä varten, raukesi kannatuksen puuttuessa.

Andersson, Kallio, Lintunen ja Rautee ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Puheenjohtajana tämän asian kohdalla toimi Viljamaa.

Jakelu

tiedUrheilu- ja liikuntaseurat
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna


Liitteet:

Liiklk § 57
Liite 1:Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2013 toiminta-avustuksen jakoehdotus.