Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3026.02.201315

2307-2013 (010)

Päätösvallan delegointi liikuntapalveluiden vapaakorttien myöntämisestä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 30

Toimialajohtaja Minna Sartes:

Kaupungin hallintosäännössä todetaan §:ssä 23, kohdassa 7 lautakunnan tehtäväksi päättää palveluiden ja tuotteiden hinnoittelun perusteista siltä osin, kun valtuusto tai kaupunginhallitus ei ole niistä päättänyt sekä helpotuksista maksuihin. Edellä mainittuun liittyen lautakunnan tehtäviin kuuluu päättää niistä periaatteista, joilla liikuntatoimen vapaakortteja voidaan myöntää.

Vapaakorttien myöntämisen perusteet:

Vapaakortteja voidaan jakaa sellaisille Turun kaupungin luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, jotka tehtäviä hoitaessaan tarvitsevat tietoa Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen vastuulla olevista liikuntaolosuhteista sekä keskeisille yhteistyökumppaneille. Vapaakorttien myöntämisen tavoitteena on, että valmistelu ja tehtävät päätökset perustuvat oikeaan ja tarvittaessa henkilökohtaisesti havaittuun tietoon. Tarkoituksena on myös, että tiedon hankkiminen on mahdollisimman helppoa ja voi toteutua myös vapaa-ajalla ilman palkkaa tai palkkiota. Edellä mainituin perustein vapaakortteja ja niihin liittyviä oikeuksia vastikkeettomiin palveluihin liikuntatoimen ylläpitämillä liikuntapaikoilla voidaan jakaa korkeintaan 80:lle henkilölle valtuustokaudeksi. Kortti ja siihen liittyvä oikeus on henkilökohtainen. Viranhaltija, jonka virkasuhde päättyy siinä tehtävässä jonka perusteella oikeus on myönnetty, menettää oikeuden vapaakorttiin. Samoin luottamushenkilö, joka eroaa tai menettää oikeuden luottamustehtävään, menettää oikeuden vapaakorttiin.

Hallintosäännön mukaan lautakunnalla on oikeus siirtää toimivaltaansa toimialajohtajalle tai alaiselleen toimielimelle tai viranhaltijalle.

PäätösLiikuntalautakunta päättää hyväksyä em. vapaakorttien jakoperiaatteet sekä delegoida päätöksenteko-oikeuden vapaakorttien myöntämisestä liikuntapalvelujohtajalle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.