Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3226.02.201317

2232-2013 (061)

Pakettiautohankinnan kilpailutuksen käynnistäminen uimalaitoksissa toimivien laitosmiesten käyttöön

Tiivistelmä: -

Liiklk § 32

Uimalaitosten päällikkö Oskari Nummi ja liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku:

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskus tarjoaa uimalaitospalveluita seitsemässä eri liikuntapaikassa (Impivaaran, Lausteen, Petreliuksen ja Paattisten uimahallit sekä Samppalinnan ja Kupittaan maauimalat sekä Kupittaan urheiluhallin kylmäallas).

Liikuntapalvelukeskuksessa työskentelee kolme päätoimista laitosmiestä, jotka vastaavat laitosten huoltotöistä ja käyttövarmuudesta. Tällä hetkellä he liikkuvat työmatkoja laitosten välillä päivittäin omalla autollaan ja joutuvat kuljettamaan suuria teknisiä välineitä autoissaan. Laitosmiehet käyttävät työssään useita erikoistyökaluja, joita ei ole järkevää hankkia jokaiseen liikuntapaikkaan omiaan, vaan kustannustehokkaampaa on siirtää niitä huoltoaikataulun mukaisesti paikasta toiseen. Tällaisia välineitä ovat mm. suuret allasimurit, ruohonleikkurit.

Nyt laitosmiehet ajavat omilla autoillaan liikuntapaikkojen välillä ja siirtävät välineitä autoista toiseen työvuorojen ja -tilanteiden mukaisesti. Esitämmekin hankittavaksi pakettiautoa laitosmiesten käyttöön. Pakettiautosta saataisiin siis nykytilanteeseen verrattuna säästöä. Laitosmiesten työ helpottuisi ja nopeutuisi, heille ei jouduttaisi maksamaan kilometrikorvauksia oman auton käytöstä ja työkalut ja -välineet säilyisivät paremmassa kunnossa. Pakettiautolta ei vaadita mitään erityisominaisuuksia ja kooltaan se voi olla pienehkö.

Hankinta on tarkoitus hoitaa leasinghankintana. Pakettiauton kokonaishinta koko leasingkaudella on noin 40 000 euroa. Rahoitus on varattu uimalaitosten budjettiin.

Hankinta- ja logistiikkakeskus hoitaa kilpailuttamisen ja sopimusten tekemisen. Hankinta- ja logistiikkakeskus valmistelee hankinnalle asetettavat valintaperusteet yhdessä Liikuntapalvelukeskuksen kanssa.

Toimialajohtaja Minna Sartes:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää käynnistää pakettiauton kilpailutusprosessin yhdessä hankinta- ja logistiikkakeskuksen kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKonsernihallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus