Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta1122.01.201311

67-2012 (056, 021)

Oikaisuvaatimus Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 13.12.2012 § 143 hylätä Kick-Boxing Club Turku ry:n harjoitustilavuokra-anomus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 11

Liikuntapaikkapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Kick-Boxing Club Turku ry on tehnyt 1.1.2013 oikaisuvaatimuksen Turun kaupungin liikuntalautakunnan päätökseen 13.12.2012 § 143 hylätä seuran esittämät harjoitustila-anomus. Oikaisuvaatimus on tehty kirjallisesti määräajassa ja se täyttää muutenkin laissa sille esitetyt vaatimukset.

Vaatimus: Kick-Boxing Club Turku ry vaatii asian uudelleen käsittelyä ja päätöksen perustelua.

Oheismateriaali 1Kick-Boxing Club Turku ry:n oikaisuvaatimus

Hallintolain 45 § mukaan päätös on perusteltava. Perusteluissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovellutut säännökset.

Päätöksen perustelut voidaan jättää esittämättä, jos:

1)     tärkeä yleinen tai yksityinen etu edellyttää päätöksen välitöntä antamista;

2)      päätös koskee kunnallisen monijäsenisen toimielimen toimittamaa vaalia;

3)     päätös koskee vapaaehtoiseen koulutukseen ottamista tai sellaisen edun myöntämistä, joka perustuu hakijan ominaisuuksien arviointiin;

4)     päätöksellä hyväksytään vaatimus, joka ei koske toista asianosaista eikä muilla ole oikeutta hakea päätökseen muutosta; taikka

5)     perusteleminen on muusta erityisestä syystä ilmeisen tarpeetonta.

Perustelut on kuitenkin 2 momentissa tarkoitetuissa tilanteissa esitettävä, jos päätös merkitsee olennaista muutosta vakiintuneeseen käytäntöön. Asia tulee käsitellä vaatimuksen osalta uudelleen, koska hallintolaki edellyttää päätöksen perustelemista. Oikaisuvaatimusta käsitellessään liikuntalautakunta on sidottu niihin vaatimuksiin, joita oikaisuvaatimuksessa esitetään.

Kaupunginhallituksen 21.12.1998 § 1380 avustuksia koskevissa yleisohjeissa todetaan kohdassa kaupungin avustusten koordinointi seuraavaa: hallintokuntien tulee olla yhteistoiminnassa avustusasioissa, jotta voidaan karsia päällekkäisiä avustuksia ja pyrkiä siihen, että hallintokunnat myöntävät avustuksia ainoastaan omilla toimialoillaan.

Liikuntalautakunnan 24.1.2012 § 13 hyväksymissä avustusperiaatteissa todetaan mm., että avustuksella tuetaan harjoitustilavuokria, jotka syntyvät kaupungin ulkopuolisten tilojen käytöstä, mutta tukea ei myönnetä sellaisten tilojen vuokrakustannuksiin, joita kaupunki jo muutoin tukee. Edelleen hyväksyttyihin avustusperiaatteisiin on kirjattu, että kaupungin liikuntatoimen perimät käyttömaksut eivät ole hyväksyttäviä kustannuksia.

Keväällä 2012 Kick-Boxing Club Turku ry on käyttänyt kahden kuukauden ajan liikuntatilaa osoitteessa Orminkuja 3, 20610 Turku ja seuralle on syntynyt tältä vuokrausajalta 144 euron kustannus. Kyseisen tilan päävuokralainen on ABC Nuorisotoiminta yhdistys ry, joka on vuokrannut liikuntatilaa edelleen. Ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtaja on tehnyt 1.3.2011 päätökset huoneenvuokra-alennuksista eri yhdistyksille koskien vuotta 2012. ABC Nuorisotoiminta yhdistys ry on tämän kaupungin tuen saaja tiloilleen osoitteessa Orminkuja 3 (ml. liikuntatila).

Seura viittaa oikaisuvaatimuksessaan myös kaupungin budohallin nykyisenä käyttäjänä oikeuteensa saada harjoitustila-avustusta. Budohallin vuorojen käyttömaksut sisältävät jo kaupungin subvention, eivätkä avustusten periaatteiden mukaan kuulu tämän avustusmuodon piiriin.

Kick-Boxing Club Turku ry ei ole anonut vuoroja liikuntapalvelukeskukselta kevätkaudelle 2012. Nykyisin seura toimii liikuntapalvelukeskuksen hallinnoimalla budohallilla. Seuran budohallin vuorot ovat alkaneet elokuussa 2012.

Oikaisuvaatimus on siis seuran käyttämien kevään vuorojen osalta aiheeton, sillä ABC Nuorisotoiminta yhdistyksen tilat saavat jo kaupungin tukea. Myös budohallin syksyn vuorojen osalta oikaisuvaatimus on aiheeton, sillä tila on liikuntatoimen hallinnoima ja seuran vuorot ovat jo subventoitujen hintojen mukaiset.

Liikuntapalvelujohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hylätä Kick-Boxing Club Turku ry:n oikaisuvaatimuksen koskien liikuntalautakunnan 13.12.2012 § 143 harjoitustila-avustuksen jakamista ja ko. seuran anomuksen hylkäämistä em. perustein.

Samalla liikuntalautakunta päättää, että em. oikaisuvaatimuksesta huolimatta voidaan liikuntalautakunnan 13.12.2012 § 143 tekemä päätös panna muilta osin täytäntöön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKick-Boxing Club Turku ry