Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 13.11.2012 1

863-2011 (041, 650)

Lintulan voimistelu- ja sirkussali

Tiivistelmä: -

Liiklk §

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta on käsitellyt Lintulan voimistelu- ja sirkussalin tarveselvitystä 20.3.2012 § 33. Tarveselvityksessä kuvataan suurimpia puutteita muun muassa ilmanvaihtoon ja sosiaalitiloihin liittyen.

Liikuntatilan omistaa Kiinteistö Oy Lintula. Kaupungin tilaliikelaitos on osakkaana kiinteistöosakeyhtiössä ja osakkeen omistajana liikuntatilan osalta. Liikuntatoimi on tilaliikelaitoksen vuokralainen.

Liikuntatilaan on ollut suunnitteilla kattoremontti. Liikuntatilaan valuu vettä kattorakenteiden rei’istä ja tila on kattorakenteiden väljyydestä johtuen talviaikaan kylmä (pahimmillaan vain 14-15°C) ja kesällä tukahduttavan kuuma. Kiinteistö Oy:n hallitus on käsitellyt kattoremonttia. Kattoremontista päättää yhtiökokous todennäköisesti vielä myöhemmin tänä syksynä.  Liikuntatoimen saamien tietojen mukaan suunnitelmissa on esitetty, että kattoon tulisi palkit 7 metrin korkeudelle 6 metrin jaotuksella. Myös muunlaisia mahdollisuuksia selvitetään.

Liikuntatoimi on tilan vuokralainen ja käytännössä ainut käyttäjä (opetustoimella joitakin viikkotunteja). Onkin hyvä, että kiinteistöyhtiön tietoon nostettaisiin tilaan liittyviä käyttäjätarpeita. Esitän, että liikuntalautakunta antaisi seuraavan lausunnon kiinteistöyhtiön hallitukselle:

Liikuntalautakunta toteaa, että se pitää Lintulan liikuntatilojen kattoremonttia ajankohtaisena ja tärkeänä. Sen myötä tilaa vaivaavat lämpötilaongelmat ja katon vuotaminen saadaan ratkaistua. Tilan soveltuvuus liikuntaan siis paranee huomattavasti. Liikuntalautakunta kannattaa kattoremontin toteuttamista.

Liikuntalautakunta kuitenkin esittää huolensa remontista. Korostamme erityisesti riittävän korkeuden säilyttämistä. Tilassa harrastettavat lajit vaativat vähintään 8 m vapaata korkeutta. Tämä on liikuntalautakunnan edellytys tilalle. Mikäli palkkirakenteet tulevat tätä alemmas, tilaa ei voida enää käyttää nykyiseen käyttötarkoitukseen. Tässä tilanteessa liikuntatoimi joutuu pohtimaan tilasta luopumista.

Lisäksi haluamme muistuttaa, että remontti tulisi tehdä huhti-syyskuun aikana. Tämä mahdollistaisi korvaavien tilojen riittävän saamisen ja harrastamisen mahdollisimman vähäisen häiriintymisen.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa edellä esitetyn lausunnon Kiinteistö Oy Lintulan tiedoksi.

TiedoteEhdotus hyväksyttiin.