Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta10411.09.2012

10168-2012 (664)

Liikuntalautakunnan jäsen Viljamaan aloite Halistensilta-Koroistenniemi-Tuomaansilta -välisen kuntoreitin valaisemiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 104

Liikuntalautakunnan jäsen Tuomas Viljamaa 11.9.2012:

"Esitän, että Tuomaansillan ja Halistensillan välinen kuntoreitti Aurajoen länsipuolelta valaistaan. Alueella asuu paljon opiskelijoita (Yo-kylä, Haliskylä jne.). Aurajoen rantatörmät ovat suosittuja lenkkipolkuja varsinkin juuri opiskelijoiden keskuudessa. Halistensillan ja Tuomaansillan välinen kuntoreitti on itäpuolelta valaistu, joten valaisemalla länsipuoli saataisiin yhtäjaksoinen lenkki jokirantojen maisemissa.

Valaiseminen on ennen muuta turvallisuuskysymys. Valoisan ajan lyhentyessä ulkoilureitti olisi pitempään kaikkien käytössä. On myös päivän selvää, että historiallisen Koroistenniemen ollessa reitin varrella, pitäisi sen olla myös valaistu.

Esitän kunnioittavasti, että Liikuntapalvelukeskus ryhtyy toimiin Aurajoen länsirannalla olevan kuntoilureitin valaisemiseksi Halistensillan ja Tuomaansillan väliltä. Tällä parannettaisiin kuntoiluolosuhteita laajalle joukolle ja erityisesti opiskelijoille syksyn pimeneviin iltoihin."

PäätösLiikuntalautakunta päätti lähettää asian liikuntapalvelukeskukselle valmisteltavaksi.

Jakelu

valpKarppi Kristina
tiedRisku Marjaana