Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8319.06.20129

622-2012 (061)

Kuorma-auton hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 83

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 24.1.2012 § 9 oikeuttaa Hankinta- ja logistiikkakeskuksen käynnistämään kuorma-auton hankinta liikuntatoimelle.

Uudella kuorma-autolla on tarkoitus korvata 1987 vuosimallia oleva kuorma-auto, jota ollaan poistamassa uuden auton saatuamme. Autolla tehdään pääosin kuljetus-, lanaus-, auraus- ja puhtaanapitotehtäviä. Auton ensisijainen sijoituspaikka on liikuntatoimen kunnossapitoyksikkö.

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Antti Sirén 9.6.2012:

Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkakeskus on pyytänyt kaupunginjohtajan toimeksiannosta tarjouksia Liikuntapalvelukeskuksen käyttöön tulevasta varustellusta kuorma-autosta.

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta. Hankinnasta on lähetetty ennakkoilmoitus www.hankintailmoitukset.fi 19.4.2012 julkaistavaksi EU:n viralliseen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Hankintailmoitus on lähetetty julkaistavaksi 19.4.2012 ja julkaistu 20.4.2012..

Hankintamenettelyksi on ilmoitettu avoin menettely. Tarjouspyyntö on ollut saatavilla Turun kaupungin Internet-sivuilla 20.4.2012 alkaen osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot. Lisäksi avoimesta tarjouspyynnöstä lähetettiin tiedote kuudelle (6) potentiaaliselle toimittajalle.

Osatarjouksia tai vaihtoehtoisia tarjouksia ei esitetty hyväksyttäviksi.

Hankinnasta esitettyihin kysymyksin vastattiin tarjouspyynnössä annettuun määräaikaan mennessä. Vastaukset sisälsivät tarkennuksia tarjouspyyntöön.

Annettuun määräaikaan 5.6.2012 klo 11.00 mennessä saatiin neljä (4) tarjousta seuraavasti: Renault Trucks Finland Oy, Volvo Finland Oy, Scania Suomi Oy ja Konekesko Oy MAN.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten hintavertailu.

Tarjouspyynnössä oli myös ostajan optiona huolenpitosopimus, joiden saattaminen vertailukelpoisiksi ja yhteismitallisiksi ei saatujen tarjousten perusteella onnistunut (kustannusarvio/10 vuotta 28.700 – yli 30.000 euroa)

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

Tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa katsottiin kaikkien täyttävän tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Tarjouslomakkeella liitteessä 1. asetetuissa vähimmäisvaatimuksissa oli vaatimus 24 kk takuuajasta ja palveluntuottajalle asetettu velvoite takuuaikana noutaa ja palauttaa ajoneuvo takuukorjauksiin/-huoltoihin tilaajan varikolta ja varikolle Turussa veloituksetta.

Renault Trucks Finland Oy ja Scania Suomi Oy eivät tarjonneet auton takuuhuollon/-korjauksen) yhteydessä veloituksetonta noutoa ja palautusta.

Em. tarjoukset tulee sulkea tarjouskilpailun ulkopuolelle.

Tarjousten hintavertailu

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että varustellun uuden kuorma-auton arvonlisäverottomasta hinnasta vähennetään vaihtoautosta Sisu SK171VK/3800 Diesel saatava hyvitys sekä kuormanosturi Palfinder PK 8501 D:n ja VAK (Virtasen autokori) koukku-/vaijerilavan hyvitysarvo.

Tarjoajien em. tavalla lasketut vertailuhinnat ovat seuraavat:

Volvo Finland Oy, 198.800 €

Konekesko Oy MAN. 189.890 €

Konekesko Oy MAN on tehnyt halvimman tarjouksen.

Hallintosäännön 39 § mukaan kaupunginjohtaja päättää yhteishankinnoista niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja. Kaupunginjohtaja päätti 19.4.2010 § 115, että hankinta- ja logistiikkajohtajalle siirretään toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja.

Kaupunginjohtajan päätöksen 26.10.2010 § 262 mukaan hankintapäätösten toimivalta autohankintojen osalta siirretään takaisin kaupunginjohtajalle ja että autohankinnat tehdään koko kaupungin yhteishankintana.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusEhdotan, että Liikuntalautakunta esittää kaupunginjohtajalle suoritetun tarjouskilpailun perusteella:

Renault Trucks Finland Oy ja Scania Suomi Oy:n tarjoukset suljetaan pois tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisina.

Liikuntapalvelukeskuksen käyttöön tuleva kuorma-auto MAN TG-S 26,320 BL 6X2-2 ohjaavalla ja nousevalla telillä sekä koukkulaite ja ns. rahtivaihtolava sekä kuormausnosturi asennettuina hankitaan halvimman tarjouksen tehneeltä Konekesko Oy:MAN:lta ja vaihdossa luovutetaan vanha auto: EEE-416, lava ja kuormausnosturi, joiden hyvityshinta on huomioitu tarjousten vertailuhinnoissa.

Arvonlisäveroton hinta 189.890 € rahoitetaan Kuntarahoitus Oyj:n 10 (kymmenen) vuoden leasing-rahoituksella.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella, joka voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisu- sekä hakemusohjeen tiedoksi. Päätös voi muuttua hankintaoikaisun, muutoshakemuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Mikäli jo tehdylle hankintasopimukselle määrätään julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettu tehottomuusseuraamus tai sopimuskauden lyhentäminen, ei valitulla toimittajalla ole oikeutta korvaukseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiRandell Aleksi