Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta8219.06.20128

6955-2012 (014, 003)

Nordisk Fritidskonferens 15.-18.8.2012

Tiivistelmä: -

Liiklk § 82

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Pohjoismainen vapaa-aikakonferenssi (Nordisk Fritidskonferens) järjestetään joka toinen vuosi eri pohjoismaisissa ystävyyskaupungeissa. Pohjoismaisia konferensseja on järjestetty 1950-luvulta asti. Nimi oli 1990-luvun alkuun asti pohjoismainen nuoriso-ohjaajakonferenssi. Tällä hetkellä Turku on ainoa ystävyyskaupunki, jolla on erilliset kulttuuri-, liikunta- ja nuorisolautakunta. Muissa ystävyyskaupungeissa on vapaa-aikalautakunta. Bergenissä on erikseen liikuntalautakunta, mutta ei nuorisolautakuntaa.

Tänä vuonna on Turun vuoro järjestää pohjoismainen vapaa-aikakonferenssi. Tämän vuoden pääteema on "Ungas välmående i Norden”. Teeman lisäksi jokainen ystävyyskaupunki esittelee oman kaupunkinsa ajankohtaisia aiheita. Turku esittelee Eviva-hankkeen.  Ystävyyskaupungit lähettävät 1-6 virkamiestä tai luottamushenkilöä konferenssiin. Muiden kaupunkien osallistumismaksu on 350 euroa. Turusta konferenssiin osallistuu nuoriso-, liikunta- ja kulttuurilautakunnan jäseniä ja viranhaltijoita. Konferenssin järjestelyistä vastaavat nuoriso-, liikunta- ja kulttuuritoimi.

Konferenssin seminaariosuus on pääkirjastossa torstaina 16.8. sekä Impivaaran uimahallissa 17.8.

Oheismateriaali 1Ohjelma

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee tietoonsa saatetuksi Nordisk Fritidskonferenssin 15.-18.8.2012 ja päättää nimetä edustajansa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Liikuntalautakunta päätti nimetä edustajikseen Nordisk Fritidskonferenssiin Satu Alasen ja Henrik Johanssénin.

Jakelu

tiedJohansen Henrik
tiedAlanen Satu