Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4817.04.201210

3245-2012 (643, 120)

Lausteen ja Paattisten uimahallin uudelleen järjestelyt

Tiivistelmä: -

Liiklk § 48

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Turun kaupungin tilaliikelaitos on vuokrannut Lausteen uimahallin (altaan koko on 16,6 x 8 m.) Pormestarin Liikekeskus Oy:ltä seitsemäksi vuodeksi 1.9.2007 alkaen. Sopimus päättyy 30.8.2014. Lausteen uimahallin toiminnan harjoittajana on toiminut liikuntapalvelukeskus.

Liikuntalautakunnan kuluvan vuoden talousarviossa ei ole varauduttu uinninvalvojan palkkaamiseen Lausteen uimahalliin elokuusta 2012 alkaen. Suuri panostus helmikuussa avattuun Impivaaran uimahallin henkilöstöön on pakottanut suunnittelemaan henkilökunnan määrän karsimista muualla.  Myös toimenpiteitä muiden kuin henkilöstösäästöjen saamiseksi on ollut pakko suunnitella.

Lausteen ja Paattisten asukkailta on tullut siinä määrin merkittävää palautetta aiottujen palveluleikkausten johdosta, että liikuntatoimi pitää järkevänä pitää halleja rajoitetusti avoinna kokeiluluonteisesti seuraavat kaksi vuotta.

Liikuntapalvelukeskus on etsinyt vaihtoehtoista tapaa pitää Lausteen uimahallia toiminnassa ilman omaa henkilökuntaa ja kustannuksia säästäen. Vaihtoehtoisesta, taloudellisesti nykyistä paremmasta tavasta tuottaa palveluja Lausteen uimahallissa on neuvoteltu yksityisen toiminimen kanssa. Toiminimi järjestää suosittuja lasten liikunnallisia syntymäpäiviä ja tarjoaa myös ammattitaitoista ja luotettavaa ohjauspalvelua: uimakouluja, vesijumppaa, uinninvalvontaa ja lasten liikuntaa.

Liikuntapalvelukeskuksen tarvekartoituksessa todettiin yleisöuintien, vesivoimistelujen, uimakoulujen, naisten ja miesten vuorojen, sekä uimaseurojen tarpeen Lausteella olevan liian suuri rajoite yksityiselle toimijalle ja kun lisäksi on olemassa työttömien ja seniorien tuomat reunaehdot yleisöuinteihin pääsemiseksi, niin toimijan oli vetäydyttävä.

Liikuntalautakunnan päätös Paattisten uimahallin toiminnan järjestämisestä 20.03.2012 § 31; Liikuntalautakunta päätti järjestää Paattisten aluetalon uima-altaalla yleisöuintivuoroja 2-3 kertaa viikossa syyskuun alusta lukien ja hakea tehtävään ulkopuolista toimijaa. Mikäli tämä ei onnistu, liikuntatoimeen tulee saada ko. tarkoitusta varten palkkaamislupa osa-aikaisen uinninvalvojan (0,2 htv) palkkaamiseksi.

Liikuntapalvelukeskuksen tarvekartoituksessa todettiin myös Paattisilla yleisöuintien, vesivoimistelujen, uimakoulujen, kotipalvelun ja esikoululaisten tarpeen olevan liian suuri rajoite yksityiselle toimijalle ja kun lisäksi on olemassa työttömien ja seniorien tuomat reunaehdot yleisöuinteihin pääsemiseksi, niin yrittäjää ei todennäköisesti ole saatavilla.

Mikäli kaikki reunaehdot täyttävä yksityinen taho saataisiin yrittäjäksi uimahalleihin, niin toiminta tulisi arviomme mukaan selvästi kalliimmaksi, kuin hallien aukipitäminen omalla työvoimalla.

Esitän, että Lausteen ja Paattisten uimahallia pidetään syyskuusta 2012 alkaen kevääseen 2014 asti toiminnassa omalla työvoimalla siten, että uimahallien aukioloajat järjestetään niin, että kumpaakin uimahallia pidetään auki yhdellä henkilöllä. Menettely edellyttää yhden määräaikaisen liikunnanohjaajan palkkaamisluvan hakemista siten, että hallien palvelut olisivat seuraavat:

Lauste:

Yleisöuinnit (Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja)

maanantai ja perjantai 14.00 – 19.00

keskiviikko 06.00 – 12.00

lauantai ja sunnuntai 9.30 – 11.30 miesten ja naisten vuoro

Vesijumpat (Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja)

maanantai 19.30 – 20.15 työikäiset

keskiviikko 12.30 – 13.00 ikäihmiset

perjantai 13.00 – 13.30 ikäihmiset

Uimakoulu

lauantai ja sunnuntai 8.00 – 9.00

Uimaseurat

arkisin 16 – 22.00 välisenä aikana yhteensä 12 tuntia

viikonloppuina 5 + 5 tuntia 12.00 – 20.00, ajat ohjeellisia

Koulujen uinninopetus

Arkisin 4t/viikko

 

Paattinen:

Yleisöuinnit (Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja)

tiistai klo 6-11.30

torstai klo 14.30–19.30

Vesijumpat (Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja)

tiistai klo 12–13.30 ikäihmiset x 2

torstai klo 20- 20.45 työikäiset

Esikoululaiset

2 viikkoa ennen ja jälkeen varsinaista uintikautta 8 kertaa muina arkipäivinä paitsi torstaisin.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää pitää Lausteen ja Paattisten uimahalleja määräaikaisena kokeiluna avoinna syksystä 2012 kevääseen 2014 ehdotuksen mukaisesti ja hakea palkkaamislupaa yhtä määräaikaista liikunnanohjaajaa varten.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKoljonen Timo
esiKyttä Maija
tiedNummi Oskari