Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4917.04.201211

4285-2012 (041)

Taloussuunnittelukauden 2013 - 2016 valmisteluprosessi keväällä 2012

Tiivistelmä: -

Liiklk § 49

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että kaupungin talousarvioprosessia on aikaistettava nykyisestään. Lisäksi kaupungin talouden suunnittelussa on kyettävä entistä pitkäjänteisempään suunnitteluun. Näihin tavoitteisiin pyritään muuttamalla talousarvioprosessin alkua vuorovaikutukselliseksi ja vahvistamalla koko suunnitelmakauden suunnittelun merkitystä vuosittaisen taloussuunnittelun sijasta.

Virastot ovat palauttaneet taloussuunnitelmavuosien 2013-2016 esityksensä ("TARJOUS") keskushallintoon maaliskuun loppuun mennessä. Virastojen ja laitosten kevään esityksiä ei hyväksytetä lauta- ja johtokunnissa. Lautakuntaa informoidaan kevään valmistelun ohjeistuksesta ja vuoropuhelun pohjalta keskushallinnolle jätetystä esityksestä.

Huhti-toukokuussa keskushallinnossa sovitellaan hallintokuntien esityksiä talouden sen hetkisiin näköaloihin ja tarkistetaan lopulliset suunnitteluluvut hallintokunnille määrärahojen, henkilöstön ja investointien osalta. Suunnitteluluvut annetaan yhdessä laadintaohjeiden ja muiden mitoituksien kanssa lauta- ja johtokunnille. Näihin perustuen lauta- ja johtokunnat antavat varsinaisen talousarvioesityksen syksyllä kaupunginhallituksen tarkistamien ohjelukujen ja ohjeiden pohjalta.

Tarjous on 3,6 % nettomenoiltaan suurempi kuin vuoden 2012 talousarvio. Taloussuunnitelma mukainen ohjeluku lähtee 1,9 % korotuksesta. Tarjouksen laadinnassa on käytetty palkkakustannusten kasvuprosenttina 3,5% ja muuna kustannustason nousuna 2,5 %:a. Tarjouksessa ei ole huomioitu ulkoliikuntapaikkojen siirtoa Kilalta liikuntapalvelukeskukselle. Siirron nettovaikutus 1 064 000 euroa. Ohjelukua suurempi määrärahan tarve johtuu budolajien, painin, nyrkkeilyn, telinevoimistelun, pöytätenniksen ja painonnoston olosuhteiden parantamisesta. Olosuhteiden parantaminen aiheuttaa 120 000 euron lisätarpeen. Lisäksi liikuntapalvelukeskus lisää vuonna 2013 siivousta noin 50 000 eurolla. Lausteen uimahallin ja Paattisten yleisöuintien järjestäminen merkitsee noin 35 000 euron menolisäystä vuoden 2012 talousarvioon nähden.

Liite 1Tarjous

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää merkitä asian tietoonsa saatetuksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Liiklk § 49
Liite 1:Tarjous