Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4717.04.20129

14117-2011 (010)

Liikuntatoimen johtosäännön aiheuttamat ulkoliikuntapaikkojen tilaajajärjestelyjen ja budjetin muutokset

Tiivistelmä:

Kaupunginvaltuuston päätöksen 23.1.2012 § 14 mukaisesti, kaikkien ulkoliikuntapaikkojen hallinta siirtyy Liikuntatoimelle. Ulkoliikuntapaikoista laaditaan sisäinen vuokrasopimus. Liikuntapaikkojen investoinnit priorisoidaan Liikuntalautakunnassa, jonka jälkeen Kiinteistöliikelaitoksen tai Tilaliikelaitoksen johtokunnat päättävät investoinneista. Ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon tilaajatehtävät siirtyvät kokonaisuudessaan Liikuntatoimen vastuulle 1.5.2012 alkaen.

Liiklk § 47

Liikuntasuunnittelija Kristina Karppi:

Liikuntapalvelukeskukselle siirtyy kiinteistöliikelaitoksen ja tilaliikelaitoksen vastuulla ollut ulkoliikuntaverkosto, yhteensä 209 ulkoliikuntapaikkaa, joista 7 ulkoliikuntapaikkaa on tilaliikelaitoksen omistuksessa. Kenttien nykyiset varusteet siirtyvät liikuntapalvelukeskukselle, joka vastaa kenttien varusteista jatkossa kustannuksellaan. Ulkoliikuntapaikoille johtavat liittymät ja ulkoliikuntapaikkojen parkkipaikat ovat liikuntapalvelukeskuksen käytettävissä ja niiden mahdollinen talvikunnossapito kuuluu ulkoliikuntapaikan ylläpitotyöhön. Samassa yhteydessä reitistöjen vastuunjako selkiytetään. Liikuntatoimen vastuulla ovat kokonaisuutena reitit jotka kuuluvat talviaikana latuverkostoon sekä Karikon lenkki. Kiinteistöliikelaitos ja tilaliikelaitos luovuttavat liikuntapaikkoina ylläpidetyn ulkoliikuntapaikkaverkoston liikuntatoimelle. Liikuntatoimi vastaa ulkoliikuntapaikka verkostosta ja sen kattavuudesta.

Ulkoliikuntapaikat rajataan sisäisiksi vuokra-alueiksi. Sisäisen vuokran määrä muodostuu maavuokrasta ja poistojen määrästä. Vuokra tarkastetaan kunkin vuoden investointitason mukaan. Vuokran perintä alkaa vuoden 2013 alusta.

Tilaajatehtävät selkeytetään siten, että ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon tilaamisesta vastaa kokonaisuudessaan liikuntapalvelukeskus. Ulkoliikuntapaikkojen ylläpito on sidottu Turun Viherliikelaitoksen (nykyään Kuntec) kanssa solmittuun puitesopimukseen, joka sitoo Turun kaupunkia tilaamaan ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon Kuntec:sta. Puitesopimus purkautuu alueittain vuodesta 2015 alkaen, siten että vuonna 2019 viimeisimpänä alueena kilpailutetaan keskustan alueurakka. Maaria-Paattisten alueen ulkoliikuntapaikkojen tilaaminen on sidottuna alueurakkasopimukseen vuoteen 2014 saakka. Em. sopimukset täydennetään siten, että ulkoliikuntapaikkojen tilaajatahona toimii liikuntapalvelukeskus ja muutos huomioidaan maksupostitaulukoissa.

Kaikkien ulkoliikuntapaikkojen investoinnit priorisoidaan liikuntalautakunnassa. Liikuntalautakunta esittää investointien priorisoinnin Kiinteistöliikelaitoksen tai Tilaliikelaitoksen johtokunnan päätettäväksi. Kiinteistöliikelaitos rakennuttaa kohteiden investoinnit.

Tilaajatehtävät selkeytetään siten, että ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon tilaamisesta vastaa kokonaisuudessaan Liikuntapalvelukeskus. Ulkoliikuntapaikkojen ylläpito on sidottu Turun Viherliikelaitoksen (nykyään Kuntec) kanssa solmittuun puitesopimukseen, joka sitoo Turun kaupunkia tilaamaan ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon Kuntec:sta. Puitesopimus purkautuu alueittain vuodesta 2015 alkaen, siten että vuonna 2019 viimeisimpänä alueena alueurakoidaan keskusta. Maaria-Paattisten alueen ulkoliikuntapaikkojen tilaaminen on sidottuna alueurakkasopimukseen vuoteen 2014 saakka. Em. sopimukset täydennetään siten, että ulkoliikuntapaikkojen tilaajatahona toimii liikuntapalvelukeskus ja muutos huomioidaan maksupostitaulukoissa.

Kiinteistöliikelaitoksen vastuulla olleet ulkoliikuntapaikat ovat sisältyneet kaupunginhallituksen ja kiinteistöliikelaitoksen väliseen palvelumaksusopimukseen. Kiinteistöliikelaitos on laskuttanut tilaliikelaitoksen omistuksessa olevien kenttien ylläpitotyöt tilaliikelaitokselta.

Ulkoliikuntapaikkojen ylläpidon vuositason kustannus on yhteensä 1.064.000 €. Vuoden 2012 osalta summa siirretään liikuntatoimelle siten että kokonaissummasta on vähennetty alkuvuoden toteuma.

Kyseessä olevien ulkoliikuntapaikkojen vastuu siirtyy kiinteistöliikelaitokselta ja tilaliikelaitokselta liikuntatoimelle 1.5.2012.

Liite 1Siirtyvät ulkoliikuntapaikat

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy osaltaan ulkoliikuntapaikkojen tilaajajärjestelyjen muutokset ja budjettimuutoksen sekä lähettää asian edelleen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

 

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallitus
tiedHelin Mari
tiedKaukola Anna-Kaisa
tiedKyttä Maija
tiedSiirto Tapio
tiedTurto Jouko


Liitteet:

Liiklk § 47
Liite 1:Siirtyvät ulkoliikuntapaikat