Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta5617.04.201218

4238-2012 (056)

Turun Moottorikerho ry:n anomus Supercrossin ja Supermoton Suomen mestaruus -osakilpailuiden järjestämiseen Turussa

Tiivistelmä: -

Liiklk § 56

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Turun Moottorikerho ry on lähettänyt liikuntalautakunnalle avustusanomuksen koskien Turussa 16.–17.6.2012 järjestettäviä Supercrossin ja Supermoton Suomen mestaruus -osakilpailuja.

Liite 1Turun Moottorikerho ry:n anomus

Suomen Moottoriliitto ry on myöntänyt luottamuksenosoituksenaan Turun Moottorikerholle oikeuden järjestää Suomen mestaruus -osakilpailut. Kilpailut järjestetään Artukaisissa Messukeskuksen alueella.

Moottoriurheilun tilanne Turussa on hankala. Urusvuoren moottorirata on suljettu 2010 lopussa ja korvaavaa harjoittelu- ja kilpailurataa ei ole saatu käyttöön. Myös kilpailurata joudutaan oman radan puuttuessa rakentamaan kokonaisuudessaan. Radan rakentaminen aiheuttaa kilpailun järjestäjille normaalia suurempia kustannuksia.

Liikuntatoimen talousarviossa ei ole määrärahavarausta satunnaisiin avustuksiin tai kansallisten tapahtumien avustuksiin. Näin ollen tämän tyyppisiä tapahtumia ei liikuntatoimen määrärahoista tavallisesti avusteta. Urusvuoren moottoriradan huoltoon ja ylläpitämiseen on aiemmin kuitenkin käytetty 20–30 000 euroa vuodessa. Nyt tuota kuluerää ei enää synny. Toisaalta liikuntatoimi ei pysty myöskään osoittamaan olosuhdetta kilpailulle, vaan rata joudutaan rakentamaan täysin uudestaan. Tästä syystä tässä poikkeustapauksessa liikuntapalvelukeskus esittää, että Turun Moottorikerho ry:lle myönnetään 7500 euron avustus kilpailuiden järjestämiseen. Avustus katetaan hallinnosta säästyvistä varoista ja maksetaan tililtä 24050/ 447000.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Turun Moottorikerho ry:lle 7 500 euron avustuksen Supercrossin ja Supermoton SM-osakilpailun olosuhteiden luomiseen. Avustus maksetaan tililtä 24050/ 447000.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Moottorikerho ry
tiedLaakso Sanna
tiedMäkynen Ilkka


Liitteet:

Liiklk § 56
Liite 1:Turun Moottorikerhon anomus