Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta4317.04.20125

60-2012 (056)

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustus v. 2012

Tiivistelmä: -

Liiklk § 43

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / liikuntasihteeri Päivi Matilainen:

Liikuntalautakunta on päättänyt 24.1.2012 § 13 urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen jakoperiaatteet vuodelle 2012 sekä 14.2.2012 § 22 555.000 € suuruisen määrärahan.

Urheilu- ja liikuntaseurojen toiminta-avustuksen haku on päättynyt 29.2.2012 klo 16.00. Toiminnallisia tietoja on voinut tehdä avustuseteisessä 29.2.2012 asti, jonka jälkeen verkon tietokanta on ollut lukittuna seurojen käytöltä. Hakuajan päättymiseen mennessä saapui 169 anomusta.

Seuraavat seurat ovat päivittäneet toimintatietonsa (osin tai kokonaan) avustuseteisessä, mutta varsinainen anomuslomake puuttuu kokonaan. Em. seurat ovat: Proffan Tikka ry, Tanssiurheiluseura Bolero ry, Turun Akateemiset Soutajat ry, Turun Kuurojen Urheiluseura Valpas, Turun Ratsastajat ry ja TVS-Tennis ry. Seuraavat kaksi seuraa ovat päivittäneet avustuseteisen tietoja (osin tai kokonaan), mutta toimittaneet anomuksen myöhässä: Turun Urheiluautoilijat ry (anomus toimitettu 27.3.) ja Turun Toverit ry (anomus toimitettu 2.3.).

Edellisen lautakuntakauden aikana linjattiin, että myös seurat, jotka ovat päivittäneet tietonsa avustuseteiseen, mutta jotka eivät ole lähettäneet hakulomaketta, huomioidaan avustuslaskennassa. Liikuntapalvelukeskus suosittelee laskennassa huomioimista, mutta huomauttaa seuroja anomuksen toimittamatta jättämisestä. Keilailuseura Silver Club ry veti anomuksensa pois asian valmistelun aikana.

Liikuntapalvelukeskus esittää lisäksi, että seuraavat anomukset tulee hylätä mainituin hylkäysperusteluin. Capoeira angola center Finland ry, Turun Urheiluratsastajat ry ja TuTo Hockey ry. Hylkäysperuste Capoeira angola center Finland ry:n kohdalla on se, että seura on toimittanut varsinaisen anomuksen hakuajan puitteissa, mutta ei ole päivittänyt toimintatietojaan avustuseteiseen määräaikaan mennessä. Liikuntapalvelukeskuksen useista tavoitusyrityksistä huolimatta seuran yhdyshenkilöä ei tavoitettu ja avustuseteisen tietoja ei näin ollen ole voitu päivittää laskentaa varten. Turun Urheiluratsastajat ry:n ja TuTo Hockey ry:n kohdalla hylkäysperuste on se, että avustuseteisen tietoja ei ole päivitetty määräaikaan mennessä ja anomus on toimitettu hakuajan jälkeen.

Ennakkonostokäytäntöä ovat voineet käyttää ne urheilu- ja liikuntaseurat, jotka vuonna 2011 saivat liikuntalautakunnan 12.4.2011 § 59 ja 10.5.2011 § 76 päätöksissä toiminta-avustusta vähintään 5.000 € ja ovat anojina myös vuonna 2012. Tällöin on voitu ennakkona maksaa 50 % ko. yhdistyksen vuoden 2011 toiminta-avustussummasta omavelkaista takaisinmaksusitoumusta vastaan. Ennakkonostokäytäntö alkoi 1.3.12 ja päättyy, kun liikuntalautakunta on tehnyt asiasta lopullisen jakopäätöksen. Tällä päätöksellä maksettu osuus vähennetään loppuerää suoritettaessa. Ennakonnostomahdollisuutta ei ole toistaiseksi käyttänyt yhtään seuraa.

Liikuntalautakunnan 25.1.2011 § 18 päätöksellä toiminta-avustus-järjestelmän periaatteet ja painokertoimet ovat pysyneet pääosin samoina kuin vuonna 2011. Turun Latu ry:n ja Turun Työpaikkaurheilu ry:n (entinen nimi Turun Urheilu-propaganda ry) toimintatiedot on nyt toista kertaa taulukossa avustuseteisen tuottaman laskennan antamalla tiedolla. Em. yhdistysten avustuksen kertymä muodostuu säännöllisen liikuntatoiminnan harjoittamisesta lukuina ja rinnastetaan suoritearvoina laskennassa muiden urheiluseurojen käytettyyn nk. pisteen hintaan. Avustus kertyy näin ollen kaikilla säännöllisen liikuntatoiminnan harjoittamisesta (vähintään kahden kuukauden ajan tai sitä pidempi jakso). Yksittäistapahtumia tai alle kahden (2) kuukauden toimintajaksoja ei huomioida laskennassa. Toiminta-avustuksen myöntämisen alarajana käytetään 100 €.

Liikuntapalvelukeskus on 2.3.2012 arponut kuusi (6) seuraa lähempään tarkasteluun, jotka ovat: Well-Parrat ry, Turun Suunnistajat ry, Turun Teräs ry, Turun Taekwondo ry, Idrottsföreningen Fredagspojkarna i Åbo rf ja Friskalan Ratsastajat ry. Yhden seuran tietoja korjattiin pienimuotoisesti, mutta muuten seurojen tiedoissa ei ollut huomautettavaa. Perusvalmistelutyön yhteydessä on läpikäyty kaikki anoneiden toimintatietojen päivitykset. Liikuntapalvelukeskus otti yhteyttä noin 100 seuraan, (v. 2011 n. 50), joiden tietojen päivityksissä oli merkittävää vajavuutta tai teknistä ongelmaa.   

Liite 1Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2012 toiminta-avustuksen jakoehdotus.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä, että avustus jaetaan liitteen 1 mukaisesti kuitenkin niin, että Aurajoen Uinti ry:n ja Turun Ratsastajat ry:n avustukset myönnetään ehdollisina ja että ilmoitetut tiedot tarkistetaan vielä kertaalleen ennen maksatusta. Lisäksi toiminta-avustusta jaetaan myös starttiavustuksina: Amerikansk Fotboll vid Åbo Akademi rf:lle 200 €, DC Diamond ry:lle 200 €, Dirty River Roller Grrrls ry:lle 200 €, EKJT Turku ry:lle 200 €, Loisto ry:lle 200 € ja Turun Seudun Bofferoijat ry:lle 200 €; starttiavustuksina yhteensä 6 x 200 €, yhteensä 1.200 €.

Liikuntalautakunta päättää hylätä seuraavat anomukset: Capoeira angola center Finland ry:n, Turun Urheiluratsastajat ry:n sekä TuTo Hockey ry:n anomukset edellä mainituin perustein.

Edelleen liikuntalautakunta päättää hylätä Magen AK ry:n ja Turun Uusi Karjalaseura ry:n anomukset. Seurojen toiminnallisten tietojen antaman lukuarvon mukainen avustus euroina ei riitä toiminta-avustuksen alarajaan 100 €.

Kaikki edellä mainitut tekevät yhteensä 555.000 €. Tämän jälkeen ko. määräraha on käytetty kokonaisuudessaan.

Kullekin seuralle menee maksatukseen nyt päätettävä kokonaissumma vähennettynä maksetuilla ennakko-osuuksilla. Samalla lautakunta päättää, että osallistujalistojen toimittaminen on avustuksen maksatuksen edellytys.

PäätösEhdotus hyväksyttiin muilta osin, paitsi Aurajoen Uinti ry:n, Turun Jääkiekkotuomarit ry:n ja Turun Ratsastajat ry:n avustukset palautettiin uudelleen valmisteltavaksi yksimielisesti.

 

Alanen, Heinonen, Johansén, Rautee ja Tommola ilmoittivat olevansa esteellisiä ja poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

 

Jakelu

tiedAnojat
tiedLaakso Sanna
tiedMäkynen Ilkka


Liitteet:

Liiklk § 43
Liite 1:Urheilu- ja liikuntaseurojen v. 2012 toiminta-avustuksen jakoehdotus