Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta3520.03.201211

14174-2011 (032)

Turun Seudun Ampujat ry:n esitys käyttömaksusta vapauttamisesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 35

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Turun Seudun Ampujat ry on esittänyt liikuntalautakunnalle vapauttamista Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradan käyttäjämaksuista. Asiaa on käsitelty ensimmäisen kerran liikuntalautakunnassa 14.12.2011 § 168. Turun Seudun Ampujat perustelee anomuksessaan käyttäjämaksusta vapauttamista sillä, että se hoitaa hallin siivouksen ja pienet kunnossapidolliset toimet sekä hoitaa valvonnan ja ratamestaritoiminnan.

Liite 1Anomus

Kupittaan urheiluhallin alakerrassa sijaitseva ampumarata on luovutettu TSA:n hallintaan vuonna 1970 liikuntalautakunnan päätöksellä. Seura on saanut luvan ampumatoiminnan harjoittamiseen poliisiviranomaiselta vuonna 1983. Vuoteen 1999 asti seura sai panoksestaan ns. ratamestariavustusta. Vuonna 1999 liikuntalautakunnan päätöksellä tämä avustus lakkautettiin. Lisäksi käyttöön otettiin käyttömaksut, jotka perustuvat aikuisten yli 20-vuotiaiden harjoituskertojen määrään. Seuralta peritään käyttömaksu aikuisten harrastustoiminnan osalta. Maksu on nykyisen hinnaston mukaan 1,10 €/ hlö/ harjoituskerta; lapset ja nuoret maksutta. Käytäntö on ollut linjan mukainen muiden vastaavien liikuntapaikkojen kanssa.

Ampumaradalla siivouksesta ja pienistä kunnossapidollisista toimista vastaa pääasiassa seura. Liikuntapalvelukeskuksen näkemyksen mukaan Kupittaan ampumaradalla ei ole perusteita käyttömaksujen poistamiseen tai alentamiseen, niin kauan kuin tilan vuokralaisena on liikuntatoimi. Edellisessä pykälässä esitetyn linjauksen mukaisesti liikuntatoimen tulee kuitenkin järjestää tiloihin siivous ja kunnossapito. Siivous- ja kunnossapitopitopalvelu voidaan tuottaa kaupungin toimesta tai neuvotella sopimuksesta seuran kanssa. Ratamestaritoiminta ja seuran saamaan ampumatoiminnan harjoittamisen viranomaislupaan liittyvä valvontavastuu ovat lajin erityisvaatimuksia ja siksi eivät kuulu liikuntatoimen kustannettavaksi.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää velvoittaa liikuntapalvelukeskusta järjestämään Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradan siivouksen ja kunnossapidon. Turun Seudun Ampujat ry:n esitys käyttömaksusta vapauttamisesta hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Seudun Ampujat ry
tpvAaltonen Markku
tiedIkäläinen Jenni
tiedLaakso Sanna
tiedMäkynen Ilkka
tiedPyöli Ismo


Liitteet:

Liiklk § 35
Liite 1:Turun Seudun Ampujat ry:n esitys käyttömaksusta vapauttamisesta