Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 121 13.09.2011 1
Kaupunginhallituksen hallintojaosto 238 17.10.2011 10
Liikuntalautakunta 143 15.11.2011 6

10327-2011 (114, 111)

Uimalaitosten henkilöstöresursseihin tehtävät muutokset

Tiivistelmä: -

Liiklk § 121

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen ja Uimalaitosten johtaja Oskari Nummi:

Alustus

Impivaaran uimahallin ja muiden uimalaitosten toimintoihin kohdistuu paljon muutoksia, kun Impivaaran uimahallin remontti ja laajennus valmistuu. Nämä muutokset eivät ole mahdollisia ilman, että henkilöstöresursseja lisätään ja nykyisiä tehtävänkuvia tarkastetaan. Alla kuvaus tilanteesta:

Liikunnanohjaajat ja uinninvalvoja-liikunnanohjaajat

Liikuntapalvelukeskuksella on tällä hetkellä vakituisissa toimissa viisi uinninvalvoja-liikunnanohjaajaa ja kolme toimea on täytetty määräaikaisesti. Kaksi uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimea on täyttämättä. Kaiken kaikkiaan toimia on siis kymmenen.

Petreliuksen uimahalli työllistää näistä kymmenestä työntekijästä jatkossakin kolme henkilöä.

Impivaaran uimahallista valmistuu allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli, joka käsittää kahdeksan eri allasta, joiden vesipinta-ala on yli 2250m2. Näin isoa allastilaa tulee valvoa Suomen uima- ja hengenpelastusliiton ja kuluttajasuojaviranomaisen ohjeiden mukaan vähintään kolme henkilöä samassa vuorossa ja lisäksi vaaditaan kameravalvontaa. Uimahalli on tarkoitus pitää auki kaikkina viikonpäivinä alustavan aikataulun mukaisesti ma-to 6-22, pe 12-20 ja la-su 8-18. Työntekijöitä tulee näin ollen olla vähintään seitsemän. Näillä työntekijöillä ei saa olla muita tehtäviä hoidettavanaan kuin valvonta. Tämä tarkoittaa, ettei mitään ohjaustoimintaa voida järjestää kaupungin omana toimintana.

Liikuntapalvelukeskuksen tehtävä on huolehtia siitä, että asukkaille luodaan Turussa olosuhteet, jotka innostavat liikkumaan ja kannustavat terveisiin elämäntapoihin. Nykyajan uimahalli ei ole enää ainoastaan uimala, jossa aikuiset voivat käydä omatoimisesti uimassa, vaan uimahalleissa tulee järjestää monipuolisia ja laadukkaita ohjaustoimintoja ja muita palveluita, jotka tukevat tavoitteen saavuttamista.

Liikuntapalveluiden turvaamiseksi Impivaaran uimahalliin tulee perustaa kaksi uutta liikunnanohjaajan toimea. Näin voidaan jatkossa järjestää laadukkaita liikunnanohjauspalveluita tehokkaasti ja taloudellisesti. Ohjaustoimintojen järjestäminen omilla työntekijäresursseilla takaa, että järjestetyt palvelut ovat tavoitteiden mukaisia ja tarvittaessa tarjonnan muuttaminen on nopeasti tehtävissä. Kahden toimen perustamisen seurauksena uimahallissa voidaan järjestää 3000 ohjauskertaa joihin osallistuu yli 45 000 asiakasta. Nämä toiminnot tuovat ohjausmaksuina ja lipputuloina yli 330 000 euroa kaupungille ja kattavat näin ollen myös kaikkien yhdeksän toimen vuosittaiset palkkamenot.

Yhdeksällä työntekijällä toiminnot eivät ole myöskään niin haavoittuvia työntekijän äkillisen sairastumisen vuoksi, kuten olisi tilanne jos työntekijöitä olisi vähimmäismäärä eli seitsemän. Jos sijaista ei saada järjestettyä nopeasti, tarkoittaisi tilanne nykyresursseilla sitä, että uimahalli tai sen osia olisi suljettava kunnes henkilöstöä saadaan paikalle vähimmäismäärä. 

Jos Impivaaran uimahallin työntekijöistä vain kaksi olisi liikunnanohjaajia ja vain he hoitaisivat ohjaukset, vähentäisi tämä ohjaustoimintojen tarjontaa n. 40 %. Tämän lisäksi toiminnot olisivat paljon haavoittuvampia sairaustapausten kanssa ja työnkuormittavuus olisi kova näillä kahdella ohjaajalla. Uimahallin allastilojen lämpötila on yli 27 astetta ja kosteusprosentti on suuri. Tässä ilmanalassa tauotuksia tulisi järjestää huomattavasti enemmän kun ns. kuivissa ohjaustilanteissa.

Työnkuormittavuuden tasaamisen ja tehokkaimman mahdollisen tuottavuuden vuoksi olisi valvoja-liikunnanohjaajien toimia muutettava liikunnanohjaajiksi. Tällä tavalla työntekijöitä pystyttäisiin hyödyntämään kaikissa toiminnoissa tasapuolisesti ja työnkuva olisi näin huomattavasti motivoivampi.

Asiakaspalvelu ja kassatoiminnot

Impivaaran uimahalli on valmistuessaan allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli. Asiakkaita odotetaan käyvän n. puoli miljoonaa vuodessa. Ennen remonttia ja laajennusta vuonna 2008 Impivaaran asiakasmäärä oli n. 270 000. Ennen remonttia ja laajennusta Impivaarassa työskenteli kolme henkilöä kassa- ja asiakaspalvelupisteessä. Näistä vakansseista yksi on täyttämättä, yksi täytettynä ja yksi on osa-aikaeläkejärjestelyin täytettynä 50% ja täyttämättä toinen 50%.

Tämä tarkoittaa, että aiemmin työskenneltiin yksi työntekijä vuorossa. Näin ollen tauotuksissa ja ruokatunneilla oli turvauduttava muuhun henkilöstöön, joka tuli tarvittaessa tuuraamaan kassa- ja asiakaspalvelutehtäviin. Tämä taas heikensi mm allastilojen turvallisuutta ja kassa- ja asiakaspalvelutehtävien laatua ja asiantuntemusta.

Impivaaran asiakasmäärän merkittävä kasvu tarkoittaa sitä, että työntekijöitä ei voi olla töissä sama määrä kun ennen laajennusta, jos halutaan turvata toimintojen laatu ja turvallisuus. Näin ollen uusia asiakaspalvelusihteerien toimia tulee perustaa lisää kolme. Näistä yksi vastaa uimahallin kassa- ja asiakaspalvelutehtävien organisoinnista ja varmistaa, että toiminta on tavoitteiden mukaista ja laadukasta.

Impivaaran uimahallin suuri asiakasmäärä ja laajat aukioloajat mahdollistavat myös liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelutoiminnan laadun parantamisen ja palveluiden merkittävän lisäyksen. Uimahallin asiakaspalvelupisteessä on jatkossa tarkoitus pystyä asioimaan kuten tämän hetkisessä asiakaspalvelupisteessä liikuntapalvelukeskuksen toimistolla. Jatkossa kaikki liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelun toiminnot kuten: tuotteiden lataukset, toimintoihin ilmoittautumiset ja vaikka liikuntatilojen varaukset on mahdollista tehdä myös uimahallin asiakaspalvelupisteessä. Ainoastaan seurojen keskitetyt vuorojen varaustoiminnot ja avustukset on jatkossakin tarkoitus järjestää nykyisessä asiakaspalvelupisteessä.

Esitän että uusien merkittävästi muuttuneiden olosuhteiden ja palvelutarjonnan vuoksi Liikuntapalvelukeskukseen tehdään seuraavat muutokset:

Kaksi uutta liikunnanohjaajan vakanssia

Perustaa 1.12.2011 kaksi uutta liikunnanohjaajan toimea. Pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään 1860,27€/kk. Nämä vakanssit tullaan julistamaan avoimiksi ja vakanssit täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 12 liikunnanohjaajan vakanssia


Kolme uutta asiakaspalvelusihteerin vakanssia, joista yksi toimii vastaavana työntekijä asiakaspalvelussa

Perustaa 1.12.2011 kolme uutta asiakaspalvelusihteerin toimea. Pätevyystasoksi määritellään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä liikunta-alan tuntemus. Yksi näistä asiakaspalvelusihteerien toimista on ns. vastaava asiakaspalvelusihteeri, joka toimii Impivaaran uimahallin kassatoimintojen vastaavana henkilö ja asiakaspalveluhenkilöiden lähiesimiehenä. Palkka kahdella asiakaspalvelusihteerillä määritellään 1778,00 €/kk ja vastaavan asiakaspalvelusihteerin palkaksi määritellään 1878,00 €/kk. Nämä vakanssit tullaan julistamaan avoimiksi ja vakanssit täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 22 asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys

Liite 3asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys

 

Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja vakanssit 403924, 403889, 403931, 403935, 403934, 403922 ja 403887 muutetaan liikunnanohjaajiksi ja tehtävän pätevyystaso ja palkka tarkistetaan

Vakanssit 403889 ja 403924 muutetaan 1.12.2011 alkaen uinninvalvoja-liikunnanohjaajista liikunnanohjaajiksi. Näiden vakanssien ammattinimekkeet tulee muuttaa liikunnanohjaajiksi ja pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasol-le1860,27€/kk.

Vakanssit 403931, 403935 ja 403934 on tällä hetkellä täytettynä määräaikaisilla työntekijöillä. Näiden vakanssien ammattinimekkeet tulee muuttaa 1.12.2011 alkaen liikunnanohjaajiksi ja pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka tulee lisäksi määritellä uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle eli 1860,27€/kk. Nämä vakanssit julistetaan avoimiksi ja ne tullaan täyttämään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Täyttämättömät uinninvalvoja-liikunnanohjaajan vakanssit 403922 ja 403887 muutetaan 1.12.2011 alkaen liikunnanohjaajan vakansseiksi. Vakanssien pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle1860,27€/kk.Nämä vakanssit julistetaan avoimiksi ja ne tullaan täyttämään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 4Vakanssin 403887 muuttaminen

Liite 5Vakanssin 403889 muuttaminen

Liite 6Vakanssin 403922 muuttaminen

Liite 7Vakanssin 403924 muuttaminen

Liite 8Vakanssin 403931 muuttaminen

Liite 9Vakanssin 403934 muuttaminen

Liite 10Vakanssin 403935 muuttaminen

Liikuntapaikkatyöntekijöiden tuntipalkkaiset toimet muutetaan kuukausipalkkaisiksi asiakaspalvelusihteereiksi

Näiden pätevyystasoksi määritellään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä liikunta-alan tuntemus ja palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle 1778,00€/kk. Tehtävät julistetaan avoimeksi ja täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 11tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liite 12tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liite 13tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää hallintojaostolle liitteiden 1 – 13 mukaisien vakanssien perustamisista ja muutoksista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Khhal § 238

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen ja Uimalaitosten johtaja Oskari Nummi:

Alustus

Impivaaran uimahallin ja muiden uimalaitosten toimintoihin kohdistuu paljon muutoksia, kun Impivaaran uimahallin remontti ja laajennus valmistuu. Nämä muutokset eivät ole mahdollisia ilman, että henkilöstöresursseja lisätään ja nykyisiä tehtävänkuvia tarkastetaan. Alla kuvaus tilanteesta:

Liikunnanohjaajat ja uinninvalvoja-liikunnanohjaajat

Liikuntapalvelukeskuksella on tällä hetkellä vakituisissa toimissa viisi uinninvalvoja-liikunnanohjaajaa ja kolme toimea on täytetty määräaikaisesti. Kaksi uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimea on täyttämättä. Kaiken kaikkiaan toimia on siis kymmenen.

Petreliuksen uimahalli työllistää näistä kymmenestä työntekijästä jatkossakin kolme henkilöä.

Impivaaran uimahallista valmistuu allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli, joka käsittää kahdeksan eri allasta, joiden vesipinta-ala on yli 2250m2. Näin isoa allastilaa tulee valvoa Suomen uima- ja hengenpelastusliiton ja kuluttajasuojaviranomaisen ohjeiden mukaan vähintään kolme henkilöä samassa vuorossa ja lisäksi vaaditaan kameravalvontaa. Uimahalli on tarkoitus pitää auki kaikkina viikonpäivinä alustavan aikataulun mukaisesti ma-to 6-22, pe 12-20 ja la-su 8-18. Työntekijöitä tulee näin ollen olla vähintään seitsemän. Näillä työntekijöillä ei saa olla muita tehtäviä hoidettavanaan kuin valvonta. Tämä tarkoittaa, ettei mitään ohjaustoimintaa voida järjestää kaupungin omana toimintana.

Liikuntapalvelukeskuksen tehtävä on huolehtia siitä, että asukkaille luodaan Turussa olosuhteet, jotka innostavat liikkumaan ja kannustavat terveisiin elämäntapoihin. Nykyajan uimahalli ei ole enää ainoastaan uimala, jossa aikuiset voivat käydä omatoimisesti uimassa, vaan uimahalleissa tulee järjestää monipuolisia ja laadukkaita ohjaustoimintoja ja muita palveluita, jotka tukevat tavoitteen saavuttamista.

Liikuntapalveluiden turvaamiseksi Impivaaran uimahalliin tulee perustaa kaksi uutta liikunnanohjaajan toimea. Näin voidaan jatkossa järjestää laadukkaita liikunnanohjauspalveluita tehokkaasti ja taloudellisesti. Ohjaustoimintojen järjestäminen omilla työntekijäresursseilla takaa, että järjestetyt palvelut ovat tavoitteiden mukaisia ja tarvittaessa tarjonnan muuttaminen on nopeasti tehtävissä. Kahden toimen perustamisen seurauksena uimahallissa voidaan järjestää 3000 ohjauskertaa joihin osallistuu yli 45 000 asiakasta. Nämä toiminnot tuovat ohjausmaksuina ja lipputuloina yli 330 000 euroa kaupungille ja kattavat näin ollen myös kaikkien yhdeksän toimen vuosittaiset palkkamenot.

Yhdeksällä työntekijällä toiminnot eivät ole myöskään niin haavoittuvia työntekijän äkillisen sairastumisen vuoksi, kuten olisi tilanne jos työntekijöitä olisi vähimmäismäärä eli seitsemän. Jos sijaista ei saada järjestettyä nopeasti, tarkoittaisi tilanne nykyresursseilla sitä, että uimahalli tai sen osia olisi suljettava kunnes henkilöstöä saadaan paikalle vähimmäismäärä. 

Jos Impivaaran uimahallin työntekijöistä vain kaksi olisi liikunnanohjaajia ja vain he hoitaisivat ohjaukset, vähentäisi tämä ohjaustoimintojen tarjontaa n. 40 %. Tämän lisäksi toiminnot olisivat paljon haavoittuvampia sairaustapausten kanssa ja työnkuormittavuus olisi kova näillä kahdella ohjaajalla. Uimahallin allastilojen lämpötila on yli 27 astetta ja kosteusprosentti on suuri. Tässä ilmanalassa tauotuksia tulisi järjestää huomattavasti enemmän kun ns. kuivissa ohjaustilanteissa.

Työnkuormittavuuden tasaamisen ja tehokkaimman mahdollisen tuottavuuden vuoksi olisi valvoja-liikunnanohjaajien toimia muutettava liikunnanohjaajiksi. Tällä tavalla työntekijöitä pystyttäisiin hyödyntämään kaikissa toiminnoissa tasapuolisesti ja työnkuva olisi näin huomattavasti motivoivampi.

Asiakaspalvelu ja kassatoiminnot

Impivaaran uimahalli on valmistuessaan allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli. Asiakkaita odotetaan käyvän n. puoli miljoonaa vuodessa. Ennen remonttia ja laajennusta vuonna 2008 Impivaaran asiakasmäärä oli n. 270 000. Ennen remonttia ja laajennusta Impivaarassa työskenteli kolme henkilöä kassa- ja asiakaspalvelupisteessä. Näistä vakansseista yksi on täyttämättä, yksi täytettynä ja yksi on osa-aikaeläkejärjestelyin täytettynä 50% ja täyttämättä toinen 50%.

Tämä tarkoittaa, että aiemmin työskenneltiin yksi työntekijä vuorossa. Näin ollen tauotuksissa ja ruokatunneilla oli turvauduttava muuhun henkilöstöön, joka tuli tarvittaessa tuuraamaan kassa- ja asiakaspalvelutehtäviin. Tämä taas heikensi mm allastilojen turvallisuutta ja kassa- ja asiakaspalvelutehtävien laatua ja asiantuntemusta.

Impivaaran asiakasmäärän merkittävä kasvu tarkoittaa sitä, että työntekijöitä ei voi olla töissä sama määrä kun ennen laajennusta, jos halutaan turvata toimintojen laatu ja turvallisuus. Näin ollen uusia asiakaspalvelusihteerien toimia tulee perustaa lisää kolme. Näistä yksi vastaa uimahallin kassa- ja asiakaspalvelutehtävien organisoinnista ja varmistaa, että toiminta on tavoitteiden mukaista ja laadukasta.

Impivaaran uimahallin suuri asiakasmäärä ja laajat aukioloajat mahdollistavat myös liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelutoiminnan laadun parantamisen ja palveluiden merkittävän lisäyksen. Uimahallin asiakaspalvelupisteessä on jatkossa tarkoitus pystyä asioimaan kuten tämän hetkisessä asiakaspalvelupisteessä liikuntapalvelukeskuksen toimistolla. Jatkossa kaikki liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelun toiminnot kuten: tuotteiden lataukset, toimintoihin ilmoittautumiset ja vaikka liikuntatilojen varaukset on mahdollista tehdä myös uimahallin asiakaspalvelupisteessä. Ainoastaan seurojen keskitetyt vuorojen varaustoiminnot ja avustukset on jatkossakin tarkoitus järjestää nykyisessä asiakaspalvelupisteessä.

Esitän että uusien merkittävästi muuttuneiden olosuhteiden ja palvelutarjonnan vuoksi Liikuntapalvelukeskukseen tehdään seuraavat muutokset:

Kaksi uutta liikunnanohjaajan vakanssia

Perustaa 1.12.2011 kaksi uutta liikunnanohjaajan toimea. Pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään 1860,27€/kk. Nämä vakanssit tullaan julistamaan avoimiksi ja vakanssit täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 12 liikunnanohjaajan vakanssia


Kolme uutta asiakaspalvelusihteerin vakanssia, joista yksi toimii vastaavana työntekijä asiakaspalvelussa

Perustaa 1.12.2011 kolme uutta asiakaspalvelusihteerin toimea. Pätevyystasoksi määritellään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä liikunta-alan tuntemus. Yksi näistä asiakaspalvelusihteerien toimista on ns. vastaava asiakaspalvelusihteeri, joka toimii Impivaaran uimahallin kassatoimintojen vastaavana henkilö ja asiakaspalveluhenkilöiden lähiesimiehenä. Palkka kahdella asiakaspalvelusihteerillä määritellään 1778,00 €/kk ja vastaavan asiakaspalvelusihteerin palkaksi määritellään 1878,00 €/kk. Nämä vakanssit tullaan julistamaan avoimiksi ja vakanssit täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 22 asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys

Liite 3asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys

 

Uinninvalvoja-liikunnanohjaaja vakanssit 403924, 403889, 403931, 403935, 403934, 403922 ja 403887 muutetaan liikunnanohjaajiksi ja tehtävän pätevyystaso ja palkka tarkistetaan

Vakanssit 403889 ja 403924 muutetaan 1.12.2011 alkaen uinninvalvoja-liikunnanohjaajista liikunnanohjaajiksi. Näiden vakanssien ammattinimekkeet tulee muuttaa liikunnanohjaajiksi ja pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasol-le1860,27€/kk.

Vakanssit 403931, 403935 ja 403934 on tällä hetkellä täytettynä määräaikaisilla työntekijöillä. Näiden vakanssien ammattinimekkeet tulee muuttaa 1.12.2011 alkaen liikunnanohjaajiksi ja pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka tulee lisäksi määritellä uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle eli 1860,27€/kk. Nämä vakanssit julistetaan avoimiksi ja ne tullaan täyttämään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Täyttämättömät uinninvalvoja-liikunnanohjaajan vakanssit 403922 ja 403887 muutetaan 1.12.2011 alkaen liikunnanohjaajan vakansseiksi. Vakanssien pätevyystasoksi määritellään vähintään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan. Palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle1860,27€/kk.Nämä vakanssit julistetaan avoimiksi ja ne tullaan täyttämään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 4Vakanssin 403887 muuttaminen

Liite 5Vakanssin 403889 muuttaminen

Liite 6Vakanssin 403922 muuttaminen

Liite 7Vakanssin 403924 muuttaminen

Liite 8Vakanssin 403931 muuttaminen

Liite 9Vakanssin 403934 muuttaminen

Liite 10Vakanssin 403935 muuttaminen

Liikuntapaikkatyöntekijöiden tuntipalkkaiset toimet muutetaan kuukausipalkkaisiksi asiakaspalvelusihteereiksi

Näiden pätevyystasoksi määritellään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä liikunta-alan tuntemus ja palkka määritellään uudelleen ammattinimikettä ja pätevyystasoa vastaavalle tasolle 1778,00€/kk. Tehtävät julistetaan avoimeksi ja täytetään 23.1.2012 alkaen avoimen rekrytointiprosessin kautta.

Liite 11tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liite 12tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liite 13tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esittää hallintojaostolle liitteiden 1 – 13 mukaisien vakanssien perustamisista ja muutoksista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vs. palvelussuhdepäällikkö Merja Jokela, henkilöstöjohtaja Marja Salmi-Tuominen 12.10.2011:

Impivaaran uimahallin remontti valmistuu liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan tammikuun puolivälissä, ja uimahalli on tarkoitus avata yleisölle helmikuun alkupuolella. Tämä aiheuttaa uimahallissa henkilöstöresurssien lisäämisen ja muuttamisen tarpeen. Tähän perustuen liikuntalautakunta esittää päätöksellään 13.9.2011 § 121 kahden uuden kuukausipalkkaisen työsopimussuhteisen liikunnanohjaajan toimen perustamista uimalaitoksiin ja uimalaitosten seitsemän uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen muuttamista liikunnanohjaajan toimiksi. Lisäksi liikuntalautakunta esittää kolmen uuden kuukausipalkkaisen työsopimussuhteisen asiakaspalvelusihteerin toimen perustamista uimalaitoksiin. Yksi asiakaspalvelusihteereistä toimisi vastaavana työntekijänä asiakaspalvelussa. Em. järjestelyt esitetään toteutettaviksi 1.12.2011 lukien. Edelleen liikuntalautakunta esittää kolmen tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista kuukausipalkkaisiksi työsopimussuhteisiksi asiakaspalvelusihteerin toimiksi 23.1.2012 lukien.

Kokonaan uusien toimien perustaminen ei ole tarkoituksenmukaista ennen vuoden 2012 talousarvion vahvistamista. Näin ollen henkilöstön vastuualue esittää, että esitys käsitellään tässä vaiheessa vain niiltä osin, kuin se koskee seitsemän uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen muuttamista liikunnanohjaajan toimiksi ja kolmen tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista kuukausipalkkaisiksi työsopimussuhteisiksi asiakaspalvelusihteerin toimiksi.

KVTES:n II luvun 5 §:n 1 momentin mukaisesti tehtäväkohtaisen palkan määräytymisperusteena on ensisijaisesti viranhaltijan/työntekijän tehtävien vaativuus. Kaupunginhallituksen hallintojaosto on päätöksellään 7.6.2011 § 131 hyväksynyt KVTES:n tehtävien vaativuuden arviointia ja tehtäväkohtaista palkkaa koskevat ohjeet. Näiden ohjeiden mukaisesti kaupunkikohtainen arviointiryhmä (alaryhmä) arvioi perustettavaksi esitetyn viran/toimen tehtävien vaativuuden ja määrittää viralle/toimelle TVA-pisteet. Keskushallinnon henkilöstön vastuualue huomioi TVA-arvioinnin esittäessään viran/toimen palkkaa hallintojaostolle. Tällöin samaan palkkaryhmään kuuluvien tehtäväkohtaiset palkat ovat tehtävien vaativuuden edellyttämässä suhteessa toisiinsa.

Jos viran/toimen tehtävät muuttuvat pysyvästi, on viralle/toimelle em. ohjeiden mukaisesti suoritettava uusi TVA-arviointi muuttuvien tehtävien mukaisena. Tehtäväkohtaisesta palkasta päätetään tämän arvioinnin perusteella.

Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimien muuttaminen liikunnanohjaajan toimeksi (7 kpl)

Impivaaran uimahallissa on tällä hetkellä kaksi vakinaisesti täytettyä, kolme määräaikaisesti täytettyä ja kaksi avointa uinninvalvoja-liikunnanohjaajan tointa. Liikuntalautakunta esittää toimien nimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttamista.

Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimille määritetyt uudet tehtäväkohtaiset pisteet ovat 30. Tällä perusteella henkilöstön vastuualue esittää, että toimien tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 1.816,89 €/kk.

Toimien muuttamisen kustannusvaikutus olisi yhteensä noin 7.200 €/vuosi, mikäli tehtäväkohtaiset palkat vahvistettaisiin henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaisena. Kustannusvaikutus on arvioitu esityksessä ilmoitettujen kustannusvaikutusten pohjalta.

Liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimien muuttaminen liikunnanohjaajan toimiksi ja toimien täyttäminen lisäisi liikuntapalvelukeskuksen työvoiman käyttöä 2 htv.

Henkilöstön vastuualueella ei ole muuta huomautettavaa seitsemän uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen muuttamista koskevan esityksen osalta. Toimien haltijoita ja avointen vakanssien hoitajia on kuultu asiasta ja he ovat antaneet suostumuksensa muutokselle.

Liikuntapaikkatyöntekijöiden tuntipalkkaisten työsuhteiden (3 kpl) muuttaminen asiakaspalvelusihteereiden toimiksi

Ennen remonttia ja laajennusta Impivaaran uimahallissa toimi kolme henkilöä kassa- ja asiakaspalvelupisteessä liikuntapaikkatyöntekijöiden tuntipalkkaisissa työsuhteissa. Nämä tehtävät esitetään muutettavaksi kolmeksi asiakaspalvelusihteerin kuukausipalkkaiseksi työsopimussuhteiseksi toimeksi. Henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaan esitys on tältä osin perusteltu.

Yksi em. liikuntapaikkatyöntekijöistä on jäänyt eläkkeelle. Muut kaksi, joista toinen on osa-aikainen, on liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan tarkoitus siirtää mahdollisesti perustettaviin asiakaspalvelusihteerien toimiin. Kaikkia perustettavia asiakaspalvelusihteerien toimia ei siten ole tarkoitus täyttää avoimen rekrytointiprosessin kautta, kuten esityksessä mainitaan.

Mahdollisesti perustettaville asiakaspalvelusihteerin toimille määritetyt tehtäväkohtaiset pisteet ovat 26. Tällä perusteella henkilöstön vastuualue esittää, että toimien tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan 1.742,07 €/kk.

Tuntipalkkaisten työsuhteiden toimiksi muuttamisen kustannusvaikutus olisi yhteensä noin 2.100 €/vuosi, mikäli tehtäväkohtaiset palkat vahvistettaisiin henkilöstön vastuualueen näkemyksen mukaisena. Kustannusvaikutus on arvioitu esityksessä ilmoitettujen kustannusvaikutusten pohjalta.

Liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan liikuntapaikkatyöntekijöiden tuntipalkkaisten työsuhteiden muuttaminen asiakaspalvelusihteereiden toimiksi ja toimien täyttäminen lisäisi liikuntapalvelukeskuksen työvoiman käyttöä 1,5 htv.

Henkilöstön vastuualueella ei ole muuta huomautettavaa kolmen asiakaspalvelusihteerin toimen perustamista koskevan esityksen osalta. Liikuntapalvelukeskuksesta saadun tiedon mukaan tuntipalkkaisissa työsuhteissa toimivia henkilöitä on kuultu asiasta ja he ovat antaneet suostumuksensa muutokselle.

Liite 1Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403887) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 4)

Liite 2Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403889) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 5)

Liite 3Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403922) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 6)

Liite 4Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403924) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 7)

Liite 5Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403931) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 8)

Liite 6Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403934) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 9)

Liite 7Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403935) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 10)

Liite 8Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 11)

Liite 9Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 12)

Liite 10Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 13)

Oheismateriaali 1Selvitys henkilöstöresurssien vaikutuksista Impivaaran uimahallin toimintoihin

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä 12.10.2011:

Yhdyn henkilöstön vastuualueen näkemykseen siitä, että ennen talousarvion vahvistamista ei ole syytä perustaa uusia vakansseja, joihin ei ole vielä määrärahoja.

Liikuntalautakunnan tulee tehdä uusi esitys mahdollisesti tarvittavista uusista toimista sen jälkeen, kun talousarvio on vahvistettu.

Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kyttä:

EhdotusKaupunginhallituksen hallintojaosto päättää, että

- liikuntapalvelukeskuksen uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimien (vak.nrot 403887, 403889, 403922, 403924, 403931, 403934 ja 403935) uudeksi tehtävänimikkeeksi vahvistetaan 1.12.2011 lukien liikunnanohjaaja (KVTES/02PER010), tehtäväkohtaiseksi palkaksi vahvistetaan em. ajankohdasta lukien 1.816,89 €/kk ja kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan em. ajankohdasta lukien tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan,

- Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana liikuntapalvelukeskus, perustetaan 23.1.2012 lukien kolme asiakaspalvelusihteerin kuukausipalkkaista työsopimussuhteista tointa, joiden tehtäväkohtainen palkka on 1.742,07 €/kk (KVTES/02PER010) ja joiden kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto ja riittävä liikunta-alan tuntemus,

- liikuntapalvelukeskuksen tulee huolehtia siitä, että liikuntapaikkatyöntekijän tuntipalkkaisissa toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa toimivat henkilöt otetaan 23.1.2012 perustettaviin asiakaspalvelusihteerin toimiin 23.1.2012 lukien ilman erillistä hakumenettelyä ja että heidän tilalleen ei palkata uusia tuntipalkkaisia liikuntapaikkatyöntekijöitä,

- em. asiakaspalvelusihteerin toimiin otettavat työntekijät ovat 23.1.2012 lukien kelpoisia hoitamaan toimiaan, vaikka he eivät täyttäisikään kelpoisuusvaatimusta ja

- kahden uuden liikunnanohjaajan toimen ja kolmen uuden asiakaspalvelusihteerin toimen perustamisen osalta liikuntalautakunnan esitys ei anna aihetta toimenpiteisiin, vaan liikuntalautakunnan tulee tehdä uusi esitys mahdollisesti tarvittavista uusista toimista sen jälkeen, kun talousarvio on vahvistettu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Liiklk § 143

Uimalaitosten johtaja Oskari Nummi 15.11.2011:

Kaupunginhallituksen hallintojaoksen päätöksessä 10327-2011 (114, 111) todettiin, että liikuntalautakunnan tulee tehdä uusi esitys kahden uuden liikunnanohjaajan vakanssin ja kolmen uuden asiakaspalvelusihteerin toimen perustamisesta vasta, kun talousarvio on vahvistettu. Apulaiskaupunginjohtaja Maija Kytän kanssa on sovittu, että uusi esitys perustettavista vakansseista voidaan tehdä jo marraskuun lautakunnan kokouksessa ehdollisena vahvistettavaan budjettiin.

Impivaaran uimahallin ja muiden uimalaitosten toimintoihin ja palveluihin kohdistuu paljon muutoksia, kun Impivaaran uimahallin peruskorjaus ja laajennus valmistuu helmikuussa 2012. Nämä muutokset ja palvelulisäykset eivät ole mahdollisia ilman, että henkilöstöresursseja lisätään. Impivaaran uimahallin laajat aukioloajat ja lisääntyvä palveluntarjonta vaativat, että hallissa tulee työskennellä yhteensä yhdeksän liikunnanohjaajaa ja kuusi asiakaspalvelusihteeriä. Nykyisiin henkilöstöresursseihin on siis tehtävä kahden liikunnanohjaajan ja kolmen asiakaspalvelusihteerin lisäys juuri niin kuin liikuntalautakunta on 13.9.2011 § 121 esittänyt. Kyseisten toimien rekrytointiprosessi tulee saada käyntiin vielä tämän vuoden aikana, jotta uimahalli saadaan aukeamaan aikataulun mukaisesti.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, mikäli kaupunginvaltuusto päättää liikuntatoimen määrärahan vähintään kaupunginjohtajan esityksen suuruisena, esittää kaupunginhallituksen hallintojaostolle,

että liikuntapalvelukeskukseen perustetaan 1.12.2011 lukien kaksi uutta kuukausipalkkaista työsopimussuhteista liikunnanohjaajan tointa (KVTES/02PER010),

että liikuntapalvelukeskukseen perustetaan 1.12.2011 lukien kolme uutta kuukausipalkkaista työsopimussuhteista asiakaspalvelusihteerin tointa (KVTES/02PER010),

että tehtäväkohtaiset palkat määräytyvät aiemman hallintojaoksen päätöksen mukaisesti liikunnanohjaajat 1816,89 €/kk ja asiakaspalvelusihteerit 1742,07 €/kk ja

että kelpoisuusvaatimukset määräytyvät aiemman hallintojaoksen päätöksen mukaisesti liikunnanohjaajat: tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto tai aikaisempi kouluasteinen tutkinto sekä riittävä perehtyneisyys vesiliikuntaan, asiakaspalvelusihteerit: tehtävään soveltuva ammatillinen peruskoulutus tai aikaisempi kouluasteinen ammatillinen tutkinto ja riittävä liikunta-alan tuntemus. Vakanssien perustaminen on sidottu vahvistuvaan vuoden 2012 budjettiin.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää, että ulkoinen rekrytointi edellä mainittuihin tehtäviin aloitetaan joulukuun 2011 aikana, mikäli palvelutoimen apulaiskaupunginjohtaja antaa luvan ulkoisen rekrytoinnin aloittamiselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaupunginhallituksen hallintojaosto


Liitteet:

Liiklk § 121
Liite 1:2 liikunnanohjaajan vakanssia
Liite 2:2 asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys
Liite 3:asiakaspalvelusihteerin vakanssin perustamisesitys
Liite 4:Vakanssin 403887 muuttaminen
Liite 5:Vakanssin 403889 muuttaminen
Liite 6:Vakanssin 403922 muuttaminen
Liite 7:Vakanssin 403924 muuttaminen
Liite 8:Vakanssin 403931 muuttaminen
Liite 9:Vakanssin 403934 muuttaminen
Liite 10:Vakanssin 403935 muuttaminen
Liite 11:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen
Liite 12:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen
Liite 13:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttaminen

Khhal § 238
Liite 1:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403887) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 4)
Liite 2:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403889) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 5)
Liite 3:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403922) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 6)
Liite 4:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403924) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 7)
Liite 5:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403931) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 8)
Liite 6:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403934) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 9)
Liite 7:Uinninvalvoja-liikunnanohjaajan toimen (vak.nro 403935) muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 10)
Liite 8:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 11)
Liite 9:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 12)
Liite 10:Tuntipalkkaisen liikuntapaikkatyöntekijän tehtävän muuttamista koskeva liitelomake (esityksen liite 13)