Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 144 15.11.2011 7

10221-2011 (061)

Automaattisten allasimureiden hankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 144

Hankinta- ja logistiikkakeskus, hankinta-asiantuntija Antti Sirén 19.10.2011:

Liikuntalautakunta päätti 14.6.2011 § 118 valtuuttaa Hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailuttamaan vuoden 2011 aikana Impivaaran uimahalliin tarvittavat allasimurit. Edelleen kokous päätti, että hankintapäätös tuodaan liikuntalautakunnan päätettäväksi myöhemmin.

Hankinnan kohteeksi määriteltiin kaksi (2) kappaletta automaattisia allasimureita, toinen, joka on suunniteltu suurten altaiden pintojen puhdistamiseen ja toinen pienempien altaiden puhdistamiseen. Hankintamuotona käytettiin avointa menettelyä.

Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava hankinta. Hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus valtakunnallisessa Hilma-palvelussa; tarjouspyyntö julkaistiin myös Internetissä Turun kaupungin sivuilla osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot 27.9.2011.

Tarkennus tarjouspyyntöön julkaistiin tarjouspyynnössä esitetyssä määräajassa osoitteessa www.turku.fi/tarjouspyynnot.

Osatarjouksia eikä vaihtoehtoisia tarjouksia ei esitetty hyväksyttäviksi. Tarjouspyynnössä määriteltiin kaupalliset vaatimukset ja sen liitteinä olivat Liikuntapalvelukeskuksen asiantuntijoiden laatimat laitteiden vähimmäisvaatimuslomakkeet.

Määräaikaan 18.10.2011 klo 11.00 mennessä saapui ainoastaan yksi (1) tarjous:

Prosessing Finland Oy:ltä kahdesta ratkaisumallista.

Tarjousten käsittely suoritettiin tarjouspyynnössä mainitulla tavalla vaiheittain:

1 Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

2 Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

3 Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjoajan kelpoisuuden arviointi

Hankintalain 56.1 §:n mukaan hankintayksikkö voi esittää ehdokkaiden tai tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta, teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä sekä laatua koskevia vaatimuksia sekä vaatia ehdokkaita ja tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä.

Prosessing Finland Oy täyttää tarjoajalle asetetut vaatimukset.

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

Hankintalain 46.1 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjouksensa olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun periaate edellyttää, että tarjouksia arvioidaan lähtökohtaisesti sellaisina kuin ne on toimitettu hankintayksikölle tarjousten jättämiselle asetettuun määräaikaan mennessä. Tarjoaja kantaa osaltaan vastuun tarjouksensa sisällöstä.

Prosessing Finland Oy tarjous on sekä kaupallisilta ehdoiltaan että molemmissa ratkaisumalleissa tarjouspyynnön mukainen.

Tarjousten vertailu

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin toimittaja seuraavin arviointikriteerein:

Hinta 70 p

Laitteiden yhteishinta alv 0 %.

Halvin yhteishinta saa em. tavalla enimmäispisteet. Muiden ratkaisumallien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x 70)

Huollon tuntiveloitus 10 p

Edullisin tuntihinta arkisin saa 5 pistettä ja lyhin vasteaika saa 5 pistettä. Muiden pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava x 5, lyhin vasteaika /vertailtava x 5)

Takuuaika 10 p.

Vähimmäisvaatimuksen 24 kk ylittävästä takuuajasta annetaan pisteitä seuraavasti:

24 kk                0 p

36 kk                5 p

48 kk tai yli     10 p

Toiminnalliset ja tekniset ominaisuudet 10 p

-         vaatimustason ylittävä pumppauskapasiteetti

-         vaatimustason ylittävä imuleveys

Prosessing Finland Oy:n kahden ratkaisumallin vertailu

 

Ratkaisumalli 1

Weda W 1000 S.A

Weda W 50 Random

Ratkaisumalli 2

 

Weda W 1000 Gyro

Weda W 50 Random

 

Hintapisteet 31.533 € = 70 pistettä 34.088 € = 64,75 pistettä
Huoltopalvelut 10 pistettä 10 pistettä
Takuupisteet 0 pistettä 0 pistettä
Ominaisuuspisteet 10 pistettä 10 pistettä
YHTEENSÄ 90 pistettä 84,75 pistettä

Tarjouspyynnössä edellytettiin toimitusta 31.12.2011 mennessä; tarjouksessa on toimitusaika kahdeksan (työviikkoa). Aikataulusyistä johtuen ehdotan, Liikuntalautakunnan 15.11.2011 kokouksen pöytäkirjan tarkastus tehdään tämän hankintapäätöksen osalta välittömästi ja että hankintasopimus voidaan solmia ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa.

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen ja uimalaitosten johtaja Oskari Nummi:

Ehdotamme edellä esitetyin perustein, että Impivaaran uimahalliin hankintaan kaksi (2) allasimuria ratkaisumallin 1. mukaisesti hintaan 31.533 euroa (alv 0 %). Rahoitus Impivaaran uimahallin ensikertaiseen kalustamiseen varatuista määrärahoista.

Edelleen esitämme, että Liikuntalautakunnan pöytäkirjan tämä asiakohta tarkastetaan heti kokouksen päätyttyä ja että hankinta voidaan toteuttaa ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää esitetyin perustein, että Impivaaran uimahalliin hankintaan kaksi (2) allasimuria ratkaisumallin 1. mukaisesti hintaan 31.533 euroa (alv 0 %). Rahoitus Impivaaran uimahallin ensikertaiseen kalustamiseen varatuista määrärahoista.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää, että Liikuntalautakunnan pöytäkirjan tämä asiakohta tarkastetaan heti kokouksen päätyttyä ja että hankinta voidaan toteuttaa ennen päätöksen lainvoimaiseksi tuloa.

Hankintayksikköä sitova sopimukset eivät synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedProsessing Finland Oy
tiedAhola Kaija
tiedLaakso Sanna
tiedSiren Antti