Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 94 14.06.2011

7553-2011 (664, 654)

Tuomas Viljamaan aloite Urheilupuiston rantalentopallokenttien kunnostamiseksi

Tiivistelmä: -

Liiklk § 94

Tuomas Viljamaa 14.6.2011:

Urheilupuiston rantalentopallokentät ovat Turun keskeisimmät pelikentät. Kenttien yleiskunto on päässyt valitettavan huonoon kuntoon. Verkot ovat välttävässä kunnossa ja osa tolpista ei ole suorassa. Lisäksi kentältä rlp4 puuttuu verkkoantennit. Kentän rajat on laitettu eräänlaisella köydenpätkällä, jonka asettelemisessa menee aina oma aikansa. Hiekka on valitettavan epätasainen ja sitä on paikoin liian vähän. Kentän kunto muodostaa turvallisuusriskin, koska hiekan alla on petollisen kova maanpinta.

Urheilupuisto on kesällä varsin suosittu alue ja frisbeegolf-rata kulkee aivan rantalentopallokenttien vierestä. Lentopallokenttien Paavo Nurmen-stadionin puoleiseen päätyyn tarvittaisiin ehdottomasti verkko, joka estäisi rantalentopallojen lentämistä mahdottoman kauas. Verkko estäisi sen, että lajit eivät häiritsisi toisiaan, koska frisbee-kiekkoja lentää joskus rantalentopallon syöttöpaikoille ja lentopalloja golf-koreille.

Rantalentopallokenttien käyttöaste on kesäaikaan todella korkea ja sen suosio on vain kasvussa, joten terveysliikunnan näkökulmastakin kenttien kunto pitäisi olla huomattavasti parempi

Esitänkin aloitteessani, että edellä mainitut epäkohdat korjataan ja lentopallokentät peruskorjataan mahdollisimman nopeasti. Kenttien tasoittaminen turvalliseen kuntoon on toimenpiteistä tärkein, jotta loukkaantumiset vältetään.

Turussa 14.6.2011

Tuomas Viljamaa

PäätösLiikuntalautakunta päätti lähettää aloitteen Liikuntapalvelukeskukselle valmisteluun.

Jakelu

valpAaltonen Markku