Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 92 14.06.2011 1

7501-2011 (14)

Liikuntalautakunnan tutustumismatka Gdanskiin 22.-25.9.2011

Tiivistelmä: -

Liiklk § 92

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

Turun kaupungin hallintokunnilla on ollut mahdollisuus kerran valtuustokaudessa tehdä tutustumis-/opintomatka sopivaan ulkomaan kohteeseen. Liikuntapalvelukeskus on selvittänyt erilaisia vaihtoehtoja lähinnä Itämeren alueen kaupungeista, joissa olisi joko toiminnallisesti tai liikuntaolosuhteiden näkökulmasta nähtävää. Keskeistä on myös, että matka voidaan toteuttaa sekä edullisesti että lyhyessä ajassa.

Matkan aikana on tarkoitus elvyttää ystävyyskaupunki Gdanskin ja Turun kaupungin välinen 1980-90 luvulla varsin vilkas liikuntayhteistyö siten, että turkulaisseurojen on jatkossa helpompi lisätä yhteistyötä Puolan Gdanskin kanssa.

Puola valmistautuu 2012 jalkapallon EM-kisoihin ja Gdanskiin on valmistumassa moderni uusi stadion. Läheisillä Sopotin ja Gdynian rantakohteissa voidaan tutustua paikallisiin ratkaisuihin asukkaiden liikkumaan aktivoimiseksi vesiliikunnan sekä meren ranta-alueen rakenteellisilla ratkaisuilla. Myös sisäpalloilussa on Puolassa vahvoja lajeja, joiden paikallisiin harjoitusolosuhteisiin on mahdollisuus tutustua.

Matka toteutetaan 22.-25.9.2011 (torstai-sunnuntai) lentäen Turusta Gdanskiin. Matkan arvioitu hinta majoituksineen on n. 525 €/hlö. Päivärahat ko. ajalta on 187,60 €/hlö, ateriat n. 2.000 € ja muut kulut n. 2.000 €.

Matkalle ovat osallistumassa lautakunnan varsinaiset jäsenet (13 hlöä), kh:n edustaja sekä lautakunnan kokouksiin normaalisti kutsuttavat viranhaltijat (max 8 hlöä) eli yhteensä enintään 21 henkilöä.

Lähtö Gdanskiin olisi Turun lentoasemalta torstaina 22.9.2011 klo 18:45 ja paluu Turkuun sunnuntaina 25.9.2011 klo 18:15.

EhdotusLiikuntalautakunta päättää pyytää kaupunginhallitukselta lupaa em. tutustumismatkan tekemiseen Puolan Gdanskiin 22.-25.9.2011 ja antaa Liikuntapalvelukeskukselle tehtäväksi valmistella yksityiskohtainen matkaohjelma ja kustannusarvio.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Niemisen seuraava ehdotus raukesi kannatuksen puuttuessa:

"Liikuntalautakunta on suunnitellut matkaa syksyksi 2011. Matkaan lähtemisen perustelut ovat kuitenkin hyvin kepeät. Tämä on näkynyt muun muassa siinä, että matkakohteesta ei ole ollut selkeää esitystä tahi yksimielisyyttä. Syynä lienee se, että matkalle ei ole olemassa mitään liikuntapoliittista perustetta. Matkaan olisi kuitenkin päästävä kohteesta riippumatta. Eräs perustelu matkalle on keskusteluissa ollut se, että edellisetkin lautakunnat ovat aina jonkin matkan tehneet. Perinteisesti näin onkin. On kuitenkin syytä muistaa, että tällaiset lautakuntamatkat eivät ole itsestäänselvyys kaikissa Suomen kunnissa. Turun liikuntalautakunnan ei tule lähteä matkalle, jonka oikeutus perustuu puhtaasti epäilyttävälle turkulaiselle perinteelle ja jonka sisällöllinen anti ei lautakuntakauden tässä vaiheessa tule hyödyttämään veronmaksajia, jotka matkan kustantavat.

Esitän, että liikuntalautakunta päättää, ettei se lähde matkaan, vaan siirtää vapautuvat rahat suoraan kuntalaisten liikuntamahdollisuuksien edistämiseen, esimerkiksi korottamalla avustaja-avustusta syksyllä 2011."

Nieminen pyysi merkitsemään pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Jakelu

esiKaupunginhallitus