Esimerkkejä huoltorakennusten hinnoista:

 

Helsinki Kivitorppa.

 

Kivitorpan kenttä sijaitsee Munkkiniemen kaupunginosassa. Kenttää käyttävät alueen asukkaat ja lähistöllä sijaitsevat Munkkiniemen koulut. Kivitorpan kentän käyntikertamäärä oli vuonna 2004 noin  24 500. Kivitorpan kentällä oli ennen puurakenteinen 50 m²:n pukusuojarakennus ja 11 m²:n varasto ja ne olivat huonokuntoisia.  Kentillä pelaavat pesäpalloseurat olivat myös kiirehtineet uuden huoltorakennuksen rakentamista.

Liikuntavirastossa on suunniteltu kevytrakenteisen, tilaelementeistä koottava huoltorakennuksen perustyyppi, joka on rakennusvalvontaviraston hyväksymä. Kivitorpan kentälle rakennettu huoltorakennus on ensimmäinen tämän kaltainen kevyt rakennustyyppi.

Uuden puurakenteisen huoltorakennuksen kokonaisala on 99,5 m² ja tilavuus 362 m³. Siinä on pukuhuone-, varasto- ja tekniset tilat sekä traktoritalli. Rakennuksessa on myös tarvittava henkilökunnan tila, kolme wc:ä ja siivouskomero.

Rakennuksessa on lattialämmitys ja eteisessä, pukutilassa sekä siihen liittyvissä wc- tiloissa on kumimatto. Pukutilan seinät ovat vaneria. Jätesuoja tehtiin turvallisuussyistä erillisenä rakennelmana.

Uudisrakennustyö on maksanut noin 315 000 euroa

 

Helsinki, Pirkkola

 

Pirkkolan alueelle rakennettiin 1951 paikallisen asukasyhdistyksen toimesta hiekkapohjainen kesäuintipaikka, josta käytettiin nimeä plotti. Se on ollut erittäin suosittu vapaa-ajankohde etenkin lapsiperheille. Parhaina kesinä käyntikertoja on ollut jopa 55 000. 

Plotin nykyinen, jo huonoon kuntoon mennyt, huoltorakennus purettiin ja sen tilalle nousi entistä ehompi rakennus. Näin pystytään takaamaan palvelujen korkea taso yhdessä Helsingin omaleimaisimmista maa-uimaloista. 

Rakennuksen kokonaiskerrosala on noin 121 m². Rakennuksessa on pukuhuone miehille ja naisille ja niiden yhteydessä on wc:t. Kumpikin pukuhuone soveltuu myös pyörätuolikäyttäjälle. Rakennuksessa on myös kioski ja valvojan tila sekä laitetila ja vedenkäsittelykontin sijoitustila.

 

Hankkeen enimmäishinta oli 475 800 e (390 000 e + alv 22 % 85 800 e).