6.4.2011

Turun kaupunki                                  

Liikuntalautakunta

 

 

LAUSUNTO

 

 

Suomen Palloliiton Turun piiri esittää pyydettynä lausuntonaan yksityisesti rahoitettavan jalkapallokuplahallin rakentamisesta Impivaaraan seuraavaa:

 

Piirin lausunto on muodostettu turkulaisilta jalkapalloseuroilta pyydetyistä mielipiteistä (FC Inter, TPS, TuKV, TuNL, TPK, TuPV, TuPy, TuTo, TuWe, Åbo United, ÅIFK, JyTy).

 

SPL Turun piiri puoltaa hallin rakentamista ja näkee sen tärkeänä jalkapallon olosuhdeparannuksena. Kaikki piirin mielipidekyselyyn vastanneet seurat olivat asian suhteen yksimielisen myönteisiä.

 

Huomionarvoista on neuvotella kaupungin ja hallin rakentajan välinen sopimus siten, että kesäkaudella todellakin kentän (hallin) käyttöperiaatteet jatkuvat, kuten aikaisemminkin. Myös kentän kesäaikainen päiväkäyttö omaehtoiseen harjoitteluun tulisi pystyä takaamaan.

 

Käyttäjien kannalta paras ratkaisu olisi hallin purkaminen kesäkauden ajaksi, mutta jos tämä ei ole mahdollista, niin riittävästä ilmanvaihdosta tai viilennyksestä olisi huolehdittava.

 

Hallin talvikauden vuokrahinnan maltillinen taso nähdään myös tärkeänä asiana.

 

SPL Turun piiri osallistuu myös myöhemmin mielellään hallin rakentamiseen, käyttöön ja käyttöperiaatteisiin liittyvään keskusteluun.

 

 

Suomen Palloliiton Turun piiri ry

piirihallitus

olosuhdevaliokunta

psta

 

 

 

Jouni Koivuniemi

piirijohtaja