Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 65 12.04.2011 17

4259-2011 (032, 643)

Turun Seudun Invalidit ry:n anomus Kupittaan urheiluhallin maksuttomasta käytöstä

Tiivistelmä: -

Liiklk § 65

vs. Liikuntapaikkapalvelupäällikkö Päivi Ekdahl:

Turun Seudun Invalidit ry järjestää Suomen ja Viron invalidiyhdistysten jäsenten esteettömät Kulttuuripäivät Turussa 27.- 28.8.2011. Päätapahtuma on Kupittaan urheiluhallissa, lauantaina klo 13–15 ja sunnuntaina klo 12–13.30. Tapahtuman järjestetään yhteystyössä Invalidiliiton, Suomen vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry:n ja Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen kanssa. Tapahtumaan odotetaan kävijöitä Suomesta ja Virosta yhteensä noin 500. Samaan aikaan on Turussa myös Vammaisten valtakunnallinen kuvataidenäyttely VAKU. Osa näyttelyn töistä asetetaan tapahtumamme ajaksi näytteille Kupittaan urheiluhallille.

Turun Seudun Invalidit ry anoo vapautusta sekä hallin vuokramaksusta 26.–28.8. että pöytiin ja tuoleihin liittyvistä maksuista. Invalidiyhdistys korostaa, että tapahtuman järjestäminen on heille suuri voimainponnistus sekä taloudellisesti että fyysisesti. Kupittaan urheiluhallin vuokran osuus tapahtuman kokonaisbudjetista on kymmenesosa, ja se on suoraan pois tapahtumamme sisällöistä ja ohjelmasta.

Turun Seudun Invalidit ry on varannut Kupittaan urheiluhallin yläkerran käyttöönsä perjantaista 26.8. klo 18.00 sunnuntaihin 28.8. klo 21.00 asti. Maksuryhmä 2 mukaan hinta on 32,50 €/h jolloin hinnaksi tulee koko vuokra-ajan osalta 845€. Tuolien ja pöytien käytöstä ei veloiteta erikseen

Turun Seudun Invalidit ry:n järjestämä tapahtuma on arvokas ponnistus yhdistykseltä. Liikuntapalvelukeskus on luvannut tapahtumaan lauantaipäivälle kahden liikuntapalveluvastaavan työpanoksen sekä välineistön maksutta. Lisäksi hinnaston maksuryhmä 2 hinta subventoi liikuntatapahtumien järjestämistä. Kulttuuripäivät eivät ole puhtaasti liikuntatapahtuma, mutta koska se sisältää myös liikunnallista ohjelmaa, on se katsottu kuuluvaksi edullisempaan maksuryhmään. Suurin osa hallin käyttäjistä, samoin kuin Turun Seudun Invalidit ry, ovat vapaaehtoisponnisteluin toimivia seuroja tai yhdistyksiä ja heitä varten on olemassa lautakunnan päättämät subventoidut vuokrahinnat. Erityisiä syitä maksuttomuuteen ei ole.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Turun Seudun Invalidit ry:n anomus Kupittaan hallin vuokran maksuttomuudesta hylätään.

PäätösLiikuntalautakunta päätti Mäenpään ehdotuksesta yksimielisesti myöntää Turun Seudun Invalidit ry:lle Kupittaan hallin ko. ajankohtana maksuttomasti.

 

Puheenjohtaja Sutela ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Puheenjohtajana tämän asian kohdalla oli varapuheenjohtaja Luoma.

Jakelu

tiedTurun Seudun Invalidit ry
tiedAhola Kaija
tiedIkäläinen Jenni
tiedPyöli Ismo
tiedSandell Stina