Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 66 12.04.2011 18

4256-2011 (032, 002)

Kasvatus- ja opetustoimen esitys esiopetusikäisille jaettavista vapaalipuista liikuntatoimen alaisiin uimahalleihin ja maauimaloihin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 66

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl:

Kasvatus- ja opetustoimen varhaiskasvatuksen tulosalue esittää, että liikuntalautakunta myöntäisi esiopetusikäisille lapsille vapaalippuja uimahalleihin samalla käytännöllä kuin perusopetuksen ensimmäisen luokan päättäville oppilaille. Liikuntalautakunta päätti 16.6.2009 § 137 vapaalippukäytännöstä ensimmäisen vuosiluokan oppilaille vuoteen 2012 asti.

Kasvatus- ja opetustoimi esittää vapaalippuja kaikkiin Turun Kaupungin uimahalleihin ja maauimaloihin (Impivaaran, Lausteen, Petreliuksen, Paattisten uimahalliin, Samppalinnan ja Kupittaan uimaloihin), sekä Uittamon ja Turun Uimahalliin kaikkina uimaloiden aukioloaikoina. Vapaalippuja jaettaisiin sama määrä kuin perusopetuksessa eli 10 kappaletta/ esiopetuksessa oleva lapsi. Lapsi voi tulla uimahalliin vain aikuisen seurassa ja aikuinen maksaa uimalipustaan hinnaston mukaisesti.

Turun kaupungin esiopetussuunnitelmassa todetaan, että uimaopetus järjestetään jatkumona esiopetuksesta perusopetukseen. Päiväkotien toimesta on esiopetuksessa oleville lapsille järjestetty mahdollisuus uinnin alkeiden oppimiseen. On kuitenkin tärkeää, että lapset tottuisivat veteen myös muulloin, kuin kahdeksalla lyhyellä päiväkodin järjestämällä uintikerralla. Erityisen tärkeää on, että lasten vanhemmat/ huoltajat saadaan mukaan tukemaan lasten uimataidon kehittymistä. Toiminta on kaupungin strategian mukaista ennaltaehkäisevää toimintaa ja tukee perheiden yhteistä liikuntaa.

Lukuvuotena 2011 - 2012 on Turussa esiopetuksessa olevia oppilaita varhaiskasvatuksessa n. 1500. Lippujen painatuksesta ja jakelusta huolehtii opetuspalvelukeskus.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää jakaa 10 vapaalippua/esiopetuksessa oleva lapsi kaupungin uimahalleihin ja maauimaloihin sekä Uittamon ja Turun Uimahalleihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Vehviläinen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetustoimi, varhaiskasvatus
tiedAhola Kaija
tiedKoljonen Timo
tiedSandell Stina