Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 54 12.04.2011 6

13735-2010 (056)

Avustus kulttuuripääkaupunkihankkeisiin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 54

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunnan vuoden 2011 avustusmäärärahasta on varattu 25.1.2011 § 21 avustukseen kulttuuripääkaupunkihankkeisiin 20 000 euroa. Liikuntalautakunta on hyväksynyt avustuksen periaatteet 25.1.2011 § 20. Määrärahaa on käyttämättä 16 696,60 euroa.

Liikuntapalvelukeskukselle on jätetty seuraavat anomukset:

  1. Turun Seudun Hengitysyhdistys ry: Avustusta anotaan Pihinä-kuoron nuottivihkojen ja esiintymisasujen hankkimiseen. Yhdistys pitää konsertin Pyhän Henrikin ekumeenisessa kappelissa 7.5.2011. Pihinä-kuoro on hengityssairaiden kuoro. Yhdistys kertoo anomuksessaan, että laulu on hengitysvoimistelua ja keuhkojen tuuletusta ja hyvää vertaistukea. Kustannukset ovat 6 000 euroa.
  2. Varsinais-Suomen Pesis ry: Yhdistys järjestää kolmipäiväisen pesäpalloturnauksen Heart Cupin osana kansainvälistä ulkosuomalaisjuhlaa Suomi Sydämessä. Suomen kansallispeli on osa suomalaista liikuntaperinnettä. Osallistujia pyritään saamaan mm. Australiasta, Kanadasta, Saksasta. Heart Cupissa yhdistyvät suomalainen kansallisliikunta ja ulkosuomalaisten omien kulttuurien esitykset. Oheistoiminnot ja tapahtuma ovat avoimia kaikille. Tapahtuma on kulttuurien kohtaamista ja suomalaisuuden juhlaa. Kustannukset 6150 euroa.
  3. Baltic Region ry: Yhdistyksen tavoite on kehittää kansainvälistä yhteistyötä kulttuurikoulutuksen alla Suomen ja Venäjän kanssa. Yhdistys järjestää Ryhmäliikuntakulttuuria kaikille -projektin, jonka tavoite on saada erityisesti nuoret ja keski-ikäiset liikkumaan ja tutustuttaa osallistujat monipuoliseen ryhmäliikuntakulttuuriin. Toinen tavoite on opettaa toimimaan ryhmänä ja kolmantena antaa tietoa terveellisestä ryhmäliikuntakulttuurista ja järjestää yleisiä liikuntatapahtumia. Tarkoitus on tuoda esiin ryhmäliikuntakulttuuria. Toimintamuotoja ovat: 1) joukkuepelit, 2) kuntoilu, 3) tanssi, 4 kielitaito. Projekti kestää 1.4.-31.12.2011. Kustannukset koostuvat pääasiassa kahden ohjaajan palkkakustannuksista. Kustannukset ovat 20 860 euroa.

Jakoperiaatteissa todetaan, että hankkeen tai tapahtuman tulee yhdistää kulttuurin ja liikunnan elementtejä. Sen tulee myös pyrkiä edistämään liikunta- ja hyvinvointikulttuuria. Toiminnan tulee olla kaikille turkulaisille avointa. Omarahoitusosuuden tulee olla vähintään 50 %.

Liikuntapalvelukeskus esittää jakoehdotuksena:

  1. Turun Seudun Hengitysyhdistys ry/ Pihinä-kuoro: avustusta ei myönnetä, sillä toiminnan liikunnallinen luonne on vähäinen.
  2. Varsinais-Suomen Pesis ry/ Heart Cup: avustus 50 % toteutuneista kustannuksista, maksimissaan 3 075 euroa.
  3. Baltic Region ry/ Ryhmäliikuntakulttuuria kaikille: avustusta ei myönnetä, sillä toiminnassa ei yhdistetä kulttuurin ja liikunnan elementtejä. Yhdistys voi halutessaan anoa projektiavustusta.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusAvustusta kulttuuripääkaupunkivuoden hankkeisiin myönnetään Varsinais-Suomen Pesis ry:lle 3 075 euroa, Turun Seudun Hengitysyhdistys ry:n ja Baltic Region ry:n anomukset hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAnojat
tiedAhola Kaija
tiedSandell Stina