Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 55 12.04.2011 7

170-2011 (056)

Kansainvälisten tapahtumien avustaminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 55

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku / Liikuntasuunnittelija Juha Tikander:

Liikuntalautakunta on hyväksynyt kansainvälisen toiminnan avustamisen periaatteet 25.1.2011 § 18 ja avustusmäärärahat 25.1.2011 § 21.

Liikuntalautakunta on varannut tähän avustusmuotoon 45 000 €. Nyt on kyseessä ns. runko-ohjelman hyväksyminen.

Liite 1Runko-ohjelman anomukset ja avustusehdotus

Suurin mahdollinen avustusprosentti suurille lasten ja nuorten tapahtumille on 50 %. Pienille lasten ja nuorten tapahtumille, kaikille aikuisten tapahtumille sekä ulkomaille suuntautuville matkoille suurin mahdollinen avustusprosentti on 30 %. Rahallisesti suurin jaettava avustus on 10 000 euroa.

Sarakkeen ”Ehdotus” summa on kyseiselle tapahtumalle maksettava maksimiavustus. Kyseinen summa suoritetaan anojalle edellyttäen, että lopulliset hyväksytyt kustannukset toteutuvat vähintään anomuksen suuruisina. Mikäli kustannukset ovat arvioituja pienemmät, maksetaan avustus sarakkeen ”Avustus” mukaisena osuutena hyväksyttävistä kustannuksista.

Lisäselvityksenä liikuntapalvelukeskus esittää:

9th Taekwondo Finnish Openia (1), Turku Turnausta (2) ja Ystävyyskaupunkiturnausta (3) avustetaan euromääräisellä maksimiavustuksella (10 000€) arvioitujen kustannusten suuruuden vuoksi. Tapahtumille on perusteltua myöntää maksimiavustus, sillä näitä voidaan pitää Turussa järjestettävien kansainvälisen tapahtuman avustusta hakeneiden tapahtumien joukossa keihäänkärkenä niin tason, merkittävyyden kuin kansainvälisyydenkin osalta. Kaikki kolme tapahtumaa ovat lajille merkittäviä ja suhteellisesti suuren kansainvälisen osallistujajoukon vuoksi leimallisesti kansainvälisiä tapahtumia.

Junior Basket Tournament (4) on leimallisesti kansainvälinen nuorten tapahtuma, johon odotetaan viidentoista ulkomaisen joukkueen lisäksi 35 ulkomaalaista tuomaria.

Nuorten kaupunkiottelua (5) on perinteisesti tuettu 40 %:lla hyväksyttävistä kustannuksista. Usean seuran yhteistyönä toteutettavan matkan tukemista on järkevää jatkaa.

Eurosport Floorball Tournament (6) sekä Summer Cup (8) jäivät vuonna 2010 avustuksetta liian vähäisen kansainvälisyysasteen vuoksi. Vuonna 2010 EFT:ssa oli yksi ruotsalainen seura mukana kahdella joukkueella ja SC:ssa yksi kanadalainen seura. Molempien tapahtumien järjestäjät ovat työskennelleet ulkomaalaisten osallistujien lisäämiseksi. Ringeten osalta näyttää todennäköiseltä, että Kanadasta turnaukseen osallistuu useampi joukkue ja lisäksi uutena maana mukaan tullee Ruotsi. Salibandyn osalta on aloitettu markkinointiyhteistyö Ruotsalaisten tahojen kanssa sekä saatu turnaus mukaan IFF:n kansainvälisten turnausten kalenteriin. Molemmat lajit ovat myös kansainvälisesti verrattain pieniä, joten erittäin suureen ulkomaalaisten osallistujien joukkoon on hyvin vaikea päästä. Kannustimena turnausten edelleen kansainvälistämiseen on perusteltua myöntää molemmille tapahtumille ehdollinen avustus, joka maksetaan mikäli sekä turnaukseen osallistuvien maiden (pl. Suomi) sekä ulkomaisten joukkueiden määrä kaksinkertaistuu vuoteen 2010 verrattuna. (Avustukseen vaaditut määrät: EFT 2 maata ja 4 joukkuetta, SC 2 maata ja kaksi joukkuetta)

Keilailun Turku Senior Open (9) ja Petanquen Y55 PM-kilpailut (11) keräävät suurehkon joukon pohjoismaisia osallistujia. Kansainvälisyys kuitenkin rajoittuu pohjoismaihin ja avustuksissa nuorten tapahtumat ajavat aikuisten tapahtumien edelle, joten avustusprosentti on määrärahojen niukkuuden vuoksi alennettu sääntöjen mahdollistamasta maksimista.

Kupittaa Tournament (10) on miekkailulle kansallisesti merkittävä turnaus, se on myös leimallisesti kansainvälinen.

Liikuntapalvelukeskuksella on vielä toistaiseksi näkemys, että vuosittain runko-ohjelmaan hyväksytään vain yksi tapahtuma/laji. Tänä vuonna ringeten ja jalkapallon osalta on anottu avustusta kahteen tapahtumaan. Ringeten 2011 seurajoukkueiden MM-kisojen (13) avustus siirretään käsiteltäväksi kaupungin suurtapahtumiin varatuista määrärahoista. Jalkapallon Aura Cupin (12) avustuksen osalta harkitaan myöhemmin määrärahojen puitteissa, onko kyseessä sellainen tapahtuma, joka voitaisiin ottaa päätettäväksi.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää hyväksyä liitteessä 1 esitetyn ehdotuksen vuoden 2011 kansainvälisten tapahtumien avustusohjelmaksi yhteensä 44 968,17 €. Jakamatta jää 31,83 €.

PäätösEhdotus hyväksyttiin muilta osin, paitsi Rauteen pyynnöstä Mäenpään kannattamana Turun Pursiseura ry:n avustusanomus (kohta 7) jätettiin pöydälle.

 

Heinonen ilmoitti olevansa esteellinen, eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedAnojat
tiedAhola Kaija
tiedSandell Stina


Liitteet:

Liiklk § 55
Liite 1:Runko-ohjelman anomukset ja avustusehdotus