Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 64 12.04.2011 16

3986-2011 (032, 643)

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ry:n anomus

Tiivistelmä: -

Liiklk § 64

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ry on järjestämässä valtakunnallisen evankeliumijuhlan Turussa 29.6.-1.7.2012. Yhdistys on järjestänyt vastaavan juhlan Turussa vuosina 1973 Urheiluhallissa ja 1993 Urheilupuistossa.

Yhdistys anoo nyt Kupittaan Urheiluhallia juhlakäyttöön, parkkipaikaksi ja mahdollisesti teltan pystyttämiseen Kupittaan hiekkakenttää nro 3. Juhlapaikaksi on suunniteltu myös Kupittaan puistoa luistinradan ja lentopallokentän ympäristöön, jota aluetta yhdistys anoo Kiinteistöliikelaitokselta juhlien käyttöön.

Varsinaiset juhlat alkavat perjantai-iltana 29.6 ja päättyvät sunnuntaina 1.7 iltapäivällä. Tapahtuman rakentamispäiviksi yhdistys tarvitsee urheiluhallia saman viikon keskiviikkona ja torstaina. Yhdistys odottaa juhlille n.10.000 kävijää Turusta ja eri puolilta Suomea.

Urheiluhalli on pääosin lasten ja nuorten käytössä. Siksi yhdistys anoo tiloja käyttöön mahdollista vuokraa kohtuullistaen. Yhdistys esittää toivomuksenaan, että kyseisen viikonlopun aikana ei järjestettäisi jalkapallo-ottelua Veritas-stadionilla mm. parkkipaikkaongelmien vuoksi.

Kupittaan urheiluhallilla ei ole juurikaan kysyntää urheiluseurojen tarpeisiin ko. viikolla ja jalkapalloliigalta on varmistettu, että kesän 2012 sarjaohjelmaa tehtäessä on mahdollista ottaa huomioon anojayhdistyksen toivomus.

Liikuntalautakunnan hinnaston mukainen arvonlisäverollinen hinta juhla- ja rakentamispäivien ajalta on Urheiluhallista ja hiekkakentästä yhteensä 15.110 euroa. Kyseessä on pääosin lasten ja nuorten tapahtuma ja koska Urheiluhallissa ei ko. aikana ole juurikaan muuta toimintaa ja kun alakerran pukuhuone- ja kuntosalitilat ovat liikkujien käytössä esitän, että listahintaa alennetaan 50 %:lla, 7.555.00 euroon.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ry:lle Kupittaan urheiluhallin ja Kupittaan hiekkakenttä nro 3:n. valtakunnallisen evankeliumijuhlan järjestämistä varten 29.6.-1.7.2012 hintaan 7.555.00 euroa (sis.alv.).

PäätösLiikuntalautakunta päätti Heinosen ehdotuksesta yksimielisesti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Viljamaan ehdotus että anomus hylätään, raukesi kannatuksen puuttuessa.