Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Liikuntalautakunta15914.12.201028

13735-2010 (056)

Vuoden 2011 avustusten jakoperiaatteet: kulttuuripääkaupunkihankkeet

Tiivistelmä: -

Liiklk § 159

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntalautakunta on talousarvion yhteydessä 14.9.2010 § 107 päättänyt kohdentaa kulttuuripääkaupunkivuonna lisäpanostusta myös turkulaisten urheilu- ja liikuntaseurojen sekä yhdistysten tapahtumiin tai hankkeisiin, jotka toteuttavat kulttuuripääkaupunkivuoden teemoja, mutta eivät ole saaneet rahoitusta Turku 2011 -säätiöltä.

Kulttuuripääkaupunkivuoden keskeisenä tavoitteena on olla osa jokaisen turkulaisen arkipäivää. Turku 2011 -päätavoitteet ovat hyvinvointi, kansainvälisyys sekä luova talous ja kulttuurivienti. Lähtökohtana on kulttuurin laaja määritelmä, joka tuo esimerkiksi ruokakulttuuria, liikunta- ja hyvinvointikulttuuria, tiedekulttuuria ja monikulttuuristen kohtaamisten teemaa taiteiden rinnalle. Vuosi toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten ja erilaisten kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Liikuntapalvelukeskus haluaa omalta osaltaan kannustaa urheilu- ja liikuntaseuroja sekä liikuntaa järjestäviä yhdistyksiä mukaan yhteiseen kulttuuripääkaupunkivuoteen. Liikunta on osa kulttuuria; liikunnan ja kulttuurin yhdistäviä tekijöitä on monia. Liikuntapalvelukeskuksella ja kulttuuriasiainkeskuksella on esimerkkinä yksi innovatiivinen liikunnan ja kulttuurin yhdistävä hanke ”Kulttuurikuntoilun keskuspuisto”.

Turku 2011 -säätiön ohjelmahaussa oli mukana myös innovatiivisia ja luovia liikunnan hankkeita. Paljon on myös hankkeita, jotka eivät saaneet säätiön taloudellista tukea tai jotka ovat varsinaisia ”ohjelmahankkeita” pienimuotoisempia. Juuri tämän tyyppisiin hankkeisiin liikuntatoimen tuki on tarkoitettu.

Jakoperiaatteet

Kohderyhmä:

Turkulaiset urheilu- ja liikuntaseurat sekä muut rekisteröidyt yhdistykset ja yhteisöt, jotka järjestävät liikuntatoimintaa

Avustuksen jakoperiaatteet:

Kuluina huomioidaan mm. ohjauspalkkiot, materiaalikulut, markkinointi- ja tiedotuskulut, tilavuokrat ja välinehankinnat. Kuluista vähennetään ulkopuolisilta rahoittajilta saadut tulot, joita ovat esimerkiksi muiden tahojen myöntämät avustukset, sponsorirahoitus tai muu yritysrahoitus. Näin saadaan ns. nettokustannukset. Avustus on harkinnanvarainen.

Avustusta tulee hakea pääsääntöisesti etukäteen ennen hankkeen tai tapahtuman alkamista. Mikäli hanke tai tapahtuma on alkanut ennen hakupäivämäärää, avustusta voi hakea taannehtivasti. Hakuvaiheessa tulee esittää suunnitelma, jossa esitetään tavoitteet, toteutus sekä rahoitus (tulot ja menot). Hankkeen tai tapahtuman päätyttyä siitä tulee tehdä raportti.

Puolet myönnetystä avustuksesta voidaan maksaa yhdistyksen tilille ennen hankkeen alkua tai sen alkuvaiheessa ja loppuosa hankkeen päättymisen jälkeen. Hankkeen päättymisen jälkeen tulee esittää kuitit toteutuneista kustannuksista ja tuloista. Mikäli toteutuma on arvioitua pienempi, myös avustus pienenee sen mukaisesti. Sen sijaan mikäli toteutuma ylittää kustannusarvion, avustus ei suurene.

Erityisehdot

Tukea ei myönnetä, mikäli hanke on saanut Turku 2011 -säätiön tukea tai muuta kaupungin avustusta.

Hakuaika

Avustuksia käsitellään kaksi kertaa vuodessa. Hakupäivät ovat 25.3. ja 26.8.2011.

 

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy avustuksen jakoperiaatteet yllä esitetyn mukaisesti.

PäätösAsia pantiin pöydälle Heinosen ehdotuksesta yksimielisesti.