Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 68 11.05.2010 13

5607-2010 (061)

Kupittaan maauimalan liukumäkihankinta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 68

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl:

Kupittaan maauimalasta on jouduttu turvallisuussyistä poistamaan liukumäki sen huonon kunnon vuoksi. Liukumäki on ollut vuosia suosittu lasten keskuudessa ja se on tarjonnut mahdollisuuden iloiseen liikuntaan. Poistetun liukumäen tilalle on suunniteltu korvaavan liikuttavan leikkivälineen hankintaa. Vastaavan kokoisen liukumäen hankintaan ei ole varattu rahoitusta 2010 talousarvioon, mutta hieman pienemmän liukumäen hankinta voidaan rahoittaa tililtä 152121203.2201 (Varissuon Jäähalli sis.vuokrat).  Liukumäen arvioitu hankintahinta asennuksineen on noin 25 000 €.

Liikunnallisissa leikeissä ja toiminnassa lapsi saa purkaa toiminnantarvetta ja oppii ryhmässä toimimista. Liikunnan tulee tarjota lapsille iloista ja hauskaa toimintaa, leikkiä ja vauhtia, mutta aiheuttaa myös fyysistä rasitusta ja hengästymistä. Leikinomainen vauhdikas liikunta synnyttää onnellisuuden ja tyytyväisyyden tunnetta ja tarjoaa positiivisia liikuntaelämyksiä. Liikunnallisen elämäntavan kehittyminen alkaa jo varhaislapsuudessa ja iloisten liikuntaelämysten kokeminen lapsuudessa on tärkeää.

Liukumäki leikkivälineenä tarjoaa iloista ja elämyksellistä liikuntaa aiheuttaen samalla sopivasti fyysistä rasitusta. Liukumäki on myös turvallisuuden ja valvonnan näkökulmasta sopiva liikuntavälinehankinta maauimalaan. Noin 25 000 €:lla voidaan hankkia liukumäki, joka soveltuu kouluikäisten lasten käyttöön.             

Esitän, että liikuntalautakunta antaa Kupittaan maauimalan liukumäen hankinnan hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailutettavaksi ja valtuuttaa liikuntajohtajan hankkimaan sen perusteella Kupittaan maauimalan liukumäen.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää antaa Kupittaan maauimalan liukumäen hankinnan hankinta- ja logistiikkakeskuksen kilpailutettavaksi ja valtuut taa liikuntajohtajan hankkimaan sen perusteella Kupittaan maauimalan liukumäen. Hankinta rahoitetaan tililtä 152121203.2201 (Varissuon Jäähalli sis.vuokrat).

 

 

 

Asia poistettiin esityslistalta esittelijän pyynnöstä yksimielisesti.