Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 9 19.01.2010 9

386-2010 (032)

Lahjan Tytöt ry:n anomus Kupittaan urheiluhallin vuokran alentamisesta tai maksuttomuudesta

Tiivistelmä: -

Liiklk § 9

Liikuntapalvelupäällikkö vs. Päivi Ekdahl:

Lahjan Tytöt ry järjestää Kupittaan urheiluhallissa ikääntyville naisille kaksi eritasoista liikuntaryhmää torstaiaamuisin. Ryhmät ovat olleet aikoinaan Liikuntapalvelukeskuksen käynnistämiä ja vetämiä. Yhdistys on vetänyt kyseistä toimintaa kymmenen vuotta. Lahjan Tytöt ry pitää Kupittaan urheiluhallin vuokraa niin korkeana, että toiminnan jatkaminen on taloudellisesti kyseenalaista ja yhdistys esittää vuokran alentamista tai poistamista kokonaan.

Vuokra Kupittaan urheiluhallista on 30€/t asiakasryhmä 2 mukaan, johon Lahjan Tytöt ry hinnaston yleisten periaatteiden mukaan kuuluu. Yhdistys vuokraa tilat kahdeksi tunniksi kerrallaan. Saman vuokran maksaa mm. Aarnen talli, joka on ikääntyville miehille suunnattu liikuntaryhmä Kupittaan urheiluhallissa. Hintaa on viimeksi korotettu vuonna 2006 15 €:sta 30 €:on.

Kävijämäärä on vuosien aikana vähentynyt 150 kävijästä noin 75 kävijään. Suosion laskun syyksi yhdistys arvioi kalliimman kausimaksun, joka heillä on nykyään 40€/ kausi. Kausimaksun suuruuteen vaikuttaa yhdistyksen mukaan kalliit vuokra- ja ohjaajamaksut. Lisäksi osa kävijöistä (noin 15 henkeä/ viikko) on kaupungin tarjoaman 60+ -tuotteen asiakkaita, joista kaupunki maksaa seuralle 2€/käynti. 60+ kortti maksaa 40€/ kausi ja yhdistys kokee, että osa kävijöistä on siirtynyt heidän jäsenyydestään 60+ asiakkaiksi, saaden näin muiden 60+ -kortin palvelujen lisäksi Lahjan Tytöt ry:n järjestämän liikuntapalvelun.

Ikääntyville naisille suunnattu liikuntatoiminta on tärkeää ja sinällään kannustettavaa toimintaa. Toimintaa liikuntapalvelukeskus on tukenut käynnistämällä aikoinaan toiminnan ja siirtäen näin valmiin ryhmän, jolla on ollut vakiintunut asiakaskunta Lahjan Tytöt ry:n vedettäväksi. 30 €:n vuokra tunnilta on edullinen ottaen huomioon Kupittaan urheiluhallin monipuoliset ja suuret tilat, kaupungin liikuntavälineiden käyttömahdollisuudet sekä urheiluhallin tarjoamat peseytymis- ja saunamahdollisuudet. Edullisella hinnalla kaupunki tukee seuran järjestämää toimintaa. Liikuntatoimi on myös mainostanut ryhmiä Turku liikkeelle -lehdessä sekä 60+ kortin markkinoinnin yhteydessä.

Liikuntapalvelukeskus on sopinut Lahjan Tytöt ry:n järjestämän liikuntaryhmän yhdeksi 60+ -kortin tarjonnaksi, josta Liikuntapalvelukeskus maksaa yhdistykselle 2€/ käynti. Liikuntatoimi pitää sopimusta hyvänä sisältönä 60+ korttiin. Jos yhdistys kuitenkin kokee, että sopimus aiheuttaa menetyksiä heidän omalle toiminnalleen, on täysin ymmärrettävää, jos sopimusta ei seuraavalle kaudelle haluta jatkaa.

Lahjan Tytöt ry on yksi kaupungin tiloja vuokraava yhdistys, joka saa asiakasryhmä 2 hinnalla vuokrata tilat samoin kuin muutkin liikuntatoimintaa yli 20-vuotiaille järjestävät seurat. Erityisiä syitä hinnan alennukseen tai maksuttomuuteen ei ole.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää, että Lahjan Tytöt ry:n anomus Kupittaan urheiluhallin vuokran alentamisesta tai maksuttomuudesta hylätään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLahjan Tytöt ry
tiedIkäläinen Jenni