Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 6 19.01.2010 6

15895-2009 (643)

Liikuntalautakunnan jäsen Maija Niemisen selvityspyyntö koskien Impivaaran uimahallin syksyn 2009 käyttöä ja peruskorjaus- ja laajennushankkeen nykytilanne

Tiivistelmä: -

Liiklk § 6

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Impivaaran uimahallissa on kesäisin yleisöltä suljettuna ajanjaksona jo ainakin kymmenen vuoden ajan tarjottu vesitilaa kaikille turkulaisille uimaseuroille (tänä vuonna myös poikkeuksellisesti jaksolla 17.8.–13.12.) uintiharjoituksiin, uintikilpailujen järjestämiseen, vesipallon harjoittelemiseen ja pelaamiseen, uimahyppytoimintaan sekä uppopallotoimintaan. Hallia ovat käyttäneet turkulaiset uintiurheiluseurat: Aurajoen Uinti, Åbo Simklubb – Uintiklubi Turku, Turun Uimarit, Saaristomeren Sukeltajat sekä Turun Urheiluliitto/triathlon.

Pääsääntöisesti hallissa on ollut harjoituksia seurojen jäsenille tai kilpailu- ja ottelutapahtumia. Seurojen jäsenistöstä valtaosa on lapsia ja nuoria. Jäsenistön perusharjoittelu- ja kilpailutoiminnan lisäksi uimaseurat ovat kesäisin järjestäneet myös uimakouluja ja peuhutoimintaa lapsille. Uimakoulut ja peuhutoiminta ovat avoimia myös seurojen ulkopuolisille. Järjestäjä on itse hoitanut kyseisten tuntien markkinoinnin. Perheuinteja on ollut suunnitteilla järjestää, mutta ne ovat peruuntuneet vähäisen ilmoittautumisen takia. Uimakouluista ja -peuhuista seurat ovat perineet osallistumismaksun, joka on siirtynyt seurojen toiminnan tukemiseksi.

Liite 1uimaseurojen laatimat toimintaohjelmat syksylle 2009

On erinomaista, että vesiliikuntaa on järjestetty varsin runsaasti uimaseurojen toimesta, koska Liikuntapalvelukeskuksen omat resurssit eivät kaikkeen kysyntään riitä.

Uimaseurat sopivat keskenään harjoitteluvuoroista, jotka Liikuntapalvelukeskus on hyväksynyt.  Vuorojaossa on ollut mukana edustaja jokaisesta seurasta ja vuorot ovat myös olleet kaikkien seurojen tiedossa. Pääosin vuoroja ovat käyttäneet seurojen lapset ja nuoret, mutta myös aikuisharrastajia on ollut.

Uimaseurat maksavat uimahallin käytöstä liikuntalautakunnan hinnaston mukaisesti. Lasten ja nuorten toiminta on hinnaston mukaan maksutonta ja aikuisten toiminnassa on tilakohtainen maksu.

Syyskaudella 2009 kustannuksia Liikuntapalvelukeskukselle on koitunut käyttövedestä, sähköstä sekä siivouksesta, jota on tehty koko syksyn ajan 9 tuntia viikossa. Kustannukset ovat edellä mainituista yht. n. 42.000 euroa.

Allasveden puhtaudesta on pidetty huolta kaupungin oman henkilökunnan toimesta. Kaupungin terveystarkastaja on valvonut laitosmiesten lisäksi veden laatuvaatimuksien täyttymistä normaaliin tapaan.

Vastuu uinninvalvonnasta yksinomaan uimaseurojen käyttäessä hallia, on siirretty uimaseuroille heidän kanssaan tehdyllä vastuusopimuksella.

Liite 2vastuusopimukset

Uimaseurojen valmentajat ovat kuitanneet käyntinsä kuittausvihkoon. Lisäksi uimaseurojen valmentajille on Liikuntapalvelukeskuksen tilaamana järjestetty kuluneena vuotena kaksi turvallisuuskoulutusta hallin käyttöä varten.

Impivaaran uimahallin peruskorjaus- ja laajennushanke on siinä tilanteessa, että urakoitsijat on valittu tilaliikelaitoksen johtokunnassa ja päätöksen valitusaika on umpeutunut 29.12.2009. Päätöksestä ei ole valitettu. Tilaliikelaitos on käynyt urakkaneuvottelut 21. ja 22.12.2009. Rakentamisen aloittamislupahakemus on jätetty rakennusvalvontaan 30.12.2009. Pääurakoitsija on kertonut aloittavansa purkutyöt viikolla 3/2010.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta merkitsee tiedokseen vastauksen jäsen Maija Niemisen selvityspyyntöön ja Impivaaran uimahallin peruskorjauksen ja laajennuksen nykytilanteen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNieminen Maija


Liitteet:

Liiklk § 6
Liite 1:Uimaseurojen laatimat toimintaohjelmat syksylle 2009
Liite 2:Vastuusopimus