Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 10 19.01.2010 10

13736-2009 (112)

Liikuntasuunnittelijan (vak.nro 403943) toimen täyttäminen

Tiivistelmä: -

Liiklk § 10

Järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku:

Liikuntapalvelukeskuksen järjestöliikuntaosaston tehtävänä on kehittää yhteistyötä kaupungin ja liikuntajärjestöjen kesken sekä varmistaa, että laadukkaat liikuntapaikat ja -palvelut ovat joustavasti ja tehokkaasti järjestöjen käytössä sekä tukea liikuntajärjestöjen toimintaa osana turkulaista hyvinvointipalvelujen ketjua.

Järjestöliikuntaosaston liikuntasuunnittelijan keskeisenä tehtävänä on liikuntaolosuhteiden suunnittelu, liikuntajärjestöjä koskevien selvitysten ja kartoitusten tekeminen sekä järjestöpalveluiden suunnittelu.

Liikuntalautakunta on päättänyt liikuntasuunnittelijan toimen perustamisesta 14.10.2008 § 229. Liikuntasuunnittelijan toimi (vak. nro 403943) on julistettu haettavaksi 14.11.2009 Turun Sanomissa. Hakuilmoitus on julkaistu myös Åbo Underrättelser -lehdessä sekä Turun kaupungin ja työvoimatoimiston internetsivuilla avoimissa työpaikoissa. Hakuaika päättyi 30.11.2009 klo 16.00.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä perehtyneisyys liikunta-alaan. Hakuilmoituksessa on lisäksi mainittu, että turkulaisen seurakentän tuntemus katsotaan eduksi.

Liikuntasuunnittelijan keskeisenä tehtävänä on liikuntaolosuhteiden suunnittelu, liikuntajärjestöjä koskevien selvitysten ja kartoitusten tekeminen sekä järjestöpalveluiden suunnittelu. Toimenkuvassa painottuu liikuntaolosuhteiden suunnittelu.

Määräaikaan mennessä toimeen haki 50 henkilöä; lisäksi kaksi hakemusta tuli myöhässä.

Oheismateriaali 1Toimen hakijat

Hakijoista neljä kutsuttiin haastatteluun. Kutsuttujen valinnassa painotettiin työkokemusta liikuntahallinnon alalta, soveltuvaa koulutustaustaa sekä liikuntajärjestökentän tuntemista. Haastattelut suoritettiin ti 8.12. ja ke 9.12. Mukana haastatteluissa olivat liikuntalautakunnan edustajana Matti Heinonen, järjestöliikuntapäällikkö Marjaana Risku ja liikuntajohtaja Arto Sinkkonen.

Haastatteluun kutsuttiin:

Haastattelun lisäksi kutsutut tekivät kirjallisen tehtävän ja täyttivät psykologisen arvioinnin.

Hakijoiden arvioinnissa korostettiin työkokemusta liikunnan järjestötoiminnasta ja liikuntahallinnosta sekä kunnallishallinnon tuntemusta. Koulutustaustana liikuntahallinnon ja -suunnittelun koulutus katsottiin eduksi. Liikuntasuunnittelijan tehtävä edellyttää turkulaisten liikuntajärjestöjen laaja-alaista tuntemista, joten myös järjestökentän tuntemusta arvioitiin. Työtehtävässä korostuu liikuntaolosuhteiden suunnittelu, joten hakijoiden osaamista siltä osa-alueelta vertailtiin myös. Työtavaltaan hakijan tulee olla analyyttinen sekä järjestelmällinen ja hänellä tulee olla kyky hallita suuria kokonaisuuksia. Kyky toimia yhteistyössä laajojen sidosryhmien kanssa on olennaista toimen menestyksekkäässä hoitamisessa.

Neljää haastateltua hakijaa vertailtiin ja arvioitiin edellä mainittujen kriteerien mukaan. Hakijoista eniten vastaavaa työkokemusta liikuntahallinnosta ja kunnallishallinnosta on Varpiolla. Myös Varpion koulutustausta on soveltuvin ja antaa hyvät pohjatiedot liikuntasuunnittelusta ja laajasti suomalaisesta liikuntakulttuurista. Varpion työtapa soveltuu työtehtävään hyvin. Psykologinen arviointi tukee haastattelun perusteella syntynyttä käsitystä hakijasta.

Kokonaisarvion ja tehtyjen vertailujen pohjalta Soile Varpio siis täyttää toimen vaatimukset ja asetetut kriteerit parhaiten.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää valita liikuntasuunnittelijan toimeen (vak. nro 403943) LiTM Soile Varpion 6 kk:n koeajalla edellyttäen, että hän ennen toimen vastaanottamista esittää hyväksyttävän lääkärintodistuksen terveydentilastaan.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHakijat
tiedKeskushallinto, talouspalvelukeskus, palkanlaskenta muut
tiedKurppa Seija