SOPIMUS JÄÄAJAN OSTAMISESTA                                                                 Liite 1 § 81

 

1. SOPIJAOSAPUOLET

 

TILAAJA

 

TURUN KAUPUNKI

LIIKUNTAPALVELUKESKUS

Posti- ja käyntiosoite:

BLOMBERGINAUKIO 4

20740 TURKU

Yhteyshenkilö:

Mikko Suomalainen

puh. 02 2623214

sähköposti mikko.suomalainen@turku.fi

Laskutusosoite:

TURUN KAUPUNKI

LIIKUNTAPALVELUKESKUS

PL 140

01050 TURUN LASKUT

 

TUOTTAJA

 

Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähalli

Postiosoite:

PL 39

20251 TURKU

Käyntiosoite:

Hippoksentie 2

20720 TURKU

Puhelin 02 21900

Faksi 02 2190111

Yhteyshenkilö: Reijo Paksal

sähköposti reijo.paksal@turkuhalli.fi

Y-tunnus 1915790-5

 

Kaupunki on perustanut Kupittaan monitoimihallin rakentamista varten kiinteistöyhtiön, jonka yhtiöjärjestys on 12.10.2006 muutettu tarkoittamaan keskinäistä kiinteistöyhtiötä, jossa kilpahallihuoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet omistaa kaupunki ja harjoitushallin hallintaan oikeuttavat osakkeet Kupittaan Harjoitushalli Oy.

 

 

Tässä sopimuksessa käytetään termiä ”tilaaja”, kun tarkoitetaan yllä mainittua Turun kaupungin liikuntapalvelukeskusta ja termiä ”tuottaja” kun tarkoitetaan Kiinteistöosakeyhtiö Kupittaan jäähallia. Termillä ”sopijaosapuolet” tarkoitetaan tilaajaa toisena osapuolena ja tuottajaa toisena osapuolena. Termillä ”asiakas” tarkoitetaan palvelun saajaa tai loppukäyttäjää.

 

2. SOPIMUKSEN KOHDE

 

Tilaaja ostaa tuottajalta jääaikaa kaupungin omistamasta kilpahallihuoneistosta 1.1.-31.3. ja 1.8.-31.12. välisenä aikana. Jääaika ostetaan lähinnä liikuntaseurojen ja koulujen käyttöön. Sopimuksen kohdassa 6. mainittuun vuosihintaan sisältyy jääaikaa vähintään 2 625 tuntia.

 

Koska kilpahallihuoneiston kulut tuottajalle ovat arviolta noin 850.000 euroa vuodessa (hoitovastike noin 400.000 euroa ja rahoitusvastike noin 450.000 euroa), tuottajalla on oikeus laskuttaa puuttuva määrä eli ns. asiakkaan omavastuuosa jääajan käyttäjiltä. Omavastuuosuus on vuonna 2007 40 euroa /tunti (alv 0%).

 

 

Tilaaja määrittelee ne vuorokautiset kellonajat, joihin osto kohdistuu, sekä asiakkaat, joille jääaika ohjataan. Tunnit kohdistuva pääasiassa seuraaviin aikoihin:

 

arkisin                               klo 15:00 – 23:00

viikonloppuisin                   klo 08:00 – 22:00

 

Lisäksi edellä mainittujen aikojen ulkopuolelta ostetaan koulujen käyttöön noin 5 tuntia viikossa.

 

Seuraavan kauden tarpeet ilmoitetaan 30.6. mennessä. Liikuntapalvelukeskus vastaa kustannuksellaan ostamansa jääajan sisällä vakiovuorojen jakamisesta asiakkailleen. Mikäli asiakkaat keskenään sopivat jääajan erilaisesta käytöstä tulee asiakkaan ilmoittaa vuoron vaihtamisesta tai vuorosta luopumisesta suoraan tuottajalle. Tuottaja vastaa asiakkaan omavastuuosuuden laskutuksen oikeellisuudesta kaikissa tapauksissa.

 

Jään tulee olla kaikilla tilaajan ostamilla jäävuoroilla laadullisesti hyvä. Jää on ajettava jäänhoitokoneella ennen kunkin harjoitusvuoron alkua.

 

Tilaajan ostamilla jäävuoroilla asiakkailla tulee olla käytössään ilman lisämaksua puku- ja suihkutilat.

 

Tuottaja päättää ns. pääkäyttäjien omaan käyttöön varattavien pukuhuoneiden ja varastojen vuokrat ja laskuttaa ne käyttäjiltä.

 

Tuottaja vuokraa liikuntapalvelukeskuksen määräämän päivittäisen jääajan ulkopuolelle jäävän ajan päättämällään hinnalla.

 

Kaikki jääajan tuottamisesta ja omavastuuosuuden laskuttamisesta syntyvät kustannukset kuuluvat tuottajalle.

 

 

3. SOPIMUSKAUSI

 

Sopimus on alkanut 1.11.2006 ja jatkuu toistaiseksi. Sopimuksen irtisanomisaika on 24 kuukautta.

 

 

4. HENKILÖSTÖ

 

Tuottajalla tulee olla riittävä ja ammattitaitoinen henkilöstö palvelun tuottamista varten.

 

Tilaaja myy palveluna tuottajalle monitoimihallin käyttöön jäähallitoiminnan vaatimat huoltomies- ja työnjohtopalvelut 4.2.2007 asti. Tuottaja palkkaa oman henkilökunnan 5.2.2007 alkaen.

 

Tilaaja laskuttaa tuottajalta huoltomies- ja työnjohtopalveluista 4.2.2007 asti tilaajalle aiheutuneet henkilöstökulut arvonlisäveroineen.

 

5. VÄLINEET JA PALVELUVARUSTUS

 

Tilaaja vuokraa monitoimihallin käyttöön ajaksi 13.11.2006 -30.6.2007 Bear-merkkisen jäänhoitokoneen vuokralla, joka on liikuntapalvelukeskuksen maksaman leasingmaksun suuruinen. Kiinteistöyhtiö vastaa jäänhoitokoneen käyttökuluista.

 

Tilaajan ja Nordea-rahoituksen välinen jäänhoitokonetta koskeva leasingsopimus siirretään kiinteistöyhtiölle 1.7.2007 alkaen.

 

Tilaaja myy tuottajan käyttöön palvelun suorittamiseksi seuraavat koneet ja välineet: hallinosturi, lämmitin, reunajyrsin, paineilmakompressori, pesuri, hoitopöytä ja kaksi kuntopyörää hintaan 1 500 €.

 

 

6. VELOITUS JA LASKUTUS

 

Tilaaja ostaa vuonna 2007 jääaikaa 700.000 eurolla (alv. 0%). Vuonna 2006 ostetaan jääaikaa 13.11.-31.12. 139.700 eurolla (alv. 0%). Vuoden 2007 jälkeen käytettävän euromäärän suuruudesta päättää liikuntalautakunta vuosittain käytettävissä olevan määrärahan sekä jääajan tarpeen perusteella.

 

Tuottaja laskuttaa tilaajaa tämän sopimuksen mukaisesti sen ostamasta jääajasta kerran kuukaudessa 1.1.-31.3. ja 1.8. – 31.12. välisenä aikana, eräpäivä kunkin kuukauden 5. päivä. Lasku on toimitettava tilaajalle siten, että maksuaikaa jää 30 päivää.

 

Maksettava arvonlisävero määräytyy voimassaolevan arvonlisäverolain mukaan.

 

Viivästyskorkojen osalta noudatetaan korkolakia.

 

 

7. SOPIMUSERIMIELISYYDET

 

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Jos osapuolet eivät pääse neuvotteluissa keskinäiseen sopimukseen, erimielisyydet ratkaistaan Turun käräjäoikeudessa.

 

 

8. PURKAMISPERUSTEET JA SANKTIOT

 

Tilaajalla on oikeus purkaa sopimus, mikäli Turun kaupunki ei omista kilpahallihuoneiston hallintaan oikeuttavia osakkeita.

 

Osapuolilla on oikeus purkaa sopimus, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimusvelvoitteitaan eikä kohtuullisessa ajassa ( 2 viikkoa ) korjaa laiminlyöntiään kirjallisesta huomautuksesta huolimatta.

 

Kumpikaan osapuoli ei ole tämän sopimuksen perusteella velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle mitään epäsuoraa tai välillistä vahinkoa, kuten esim. menetettyä tuloa.

 

9. SOPIMUKSEN SIIRTO

 

Sopimusta ei saa kumpikaan osapuoli siirtää kolmannelle osapuolelle ilman toisen osapuolen suostumusta.

 

10. VASTUUT JA VAKUUTUKSET

 

Palvelun tuottajalla on oltava vastuuvakuutus.

 

Asiakas vastaa itse vahingoista, jotka aiheutuvat asiakkaan antamien tietojen tai toiminta-ohjeiden puutteellisuudesta tai virheellisyydestä tai muutoin asiakkaan syyksi katsottavasta menettelystä.

 

11. MUUT SOPIMUSASIAT

 

Tuottajalla on oikeus käyttää hallia vuosittain 1.4.-31.7. haluamaansa tarkoitukseen.

 

Tuottajalla on oikeus myydä tilaajalta käyttämättä jäänyttä aikaa.

 

Tuottajalla on oikeus vuokrata hallia, mikäli tilaaja ei sitä kiellä, myös muuhun kuin liikuntakäyttöön ajalla 1.8.-31.3. siten, että toiminta mahdollisimman vähän haittaa tilaajan asiakkaita.

 

Mikäli halli on tällöin muussa kuin tilaajan asiakkaiden liikuntakäytössä ja tuottaja ei osoita muualta korvaavaa tilaajan hyväksymää liikuntatilaa, vähennetään maksettavasta korvauksesta päivähinta. Päivähinta saadaan jakamalla sopimuksen mukainen vuosihinta 241 päivällä. Halli on suljettuna jouluaaton ja joulupäivän.

 

Tuottajalta tilattavien lisätöiden tilausvaltuudet ovat järjestöliikuntapäälliköllä hänelle liikuntalautakunnan päätöksellä annetun hankintavaltuuden puitteissa.

 

Tilaajan ostamina aikoina on henkilöillä, joille tilaaja on luovuttanut vapaakortin oikeus vapaaseen sisäänpääsyyn halliin.

 

12. SOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUS

 

Tämä sopimus on laadittu kahtena samansisältöisenä kappaleena, yksi kummallekin osapuolelle.

Aika ja paikka: xx.xx.200x.

 

Tämä sopimus tulee voimaan kun molemmat sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Tilaaja                                                                         Tuottaja

 

 

 

 

Mika Stepanoff                   Arto Sinkkonen                  Pentti Sokajärvi                  Reijo Paksal