Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 88 07.04.2009 13

8522-2008 (654)

Muutokset vuoden 2009 kiinteistöliikelaitoksen liikuntainvestointeihin

Tiivistelmä: -

Liiklk § 88

Liikuntasuunnittelija Terhi Anttila:

Kiinteistöliikelaitoksen investointimäärärahoihin on vuosittain varattu 600 000 € liikuntatoimen hallinnoimien ulkoliikuntapaikkojen uudis- ja peruskorjausinvestointeihin sekä kohennustöihin. Kyseinen määräraha kohdennetaan liikuntatoimen valitsemiin investointikohteisiin, joiden rakennussuunnittelun kiinteistöliikelaitos tilaa ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimistosta ja toteuttamisen pääasiassa teknisten palveluiden viherlaitokselta. Kiinteistöliikelaitos perii investointimäärärahat takaisin toteutettujen investointikohteiden korotettuina sisäisinä vuokrina 10 vuoden kuoletusajalla.

Normaalista poiketen liikuntatoimella oli vuoden 2009 alussa käytettävissään ulkoliikuntapaikkojensa investointeihin 738 000 €, sillä vuonna 2007 toteutumatta jääneistä kohteista säästyneet 108 000 € sekä vuonna 2007 Kupittaan 2-kenttän remonttiin saatu 30 000 €:n Hat Trick –avustus voitiin lisätä normaaliin 600 000 €:n määrärahaan.

Liikuntalautakunta on 18.6.2008 päättänyt vuoden 2009 kiinteistöliikelaitoksen investointikohteista, joiden osalta liikuntapalvelukeskus esittää alla mainittuja muutoksia (liite 1). Investointikohteiden karsinnat on tehty harkiten kunnossapitotarpeiden välttämättömyyttä, palvelujen nykyisen tason turvaamista sekä uudishankkeiden osalta liikuntaan aktivoinnin merkitystä.

Kupittaa 2-kentän valaistus

Vuonna 2008 investointilistalla ollut ja sieltä Urheilupuiston yläkentän kustannusnousun takia poistettu Kupittaa 2-kentän valaistus saatetaan loppuun vuoden 2009 aikana. Hanketta ei merkitty aiemmin listalle, sillä 2009 investoinneista päätettiin lautakunnassa vaiheessa, jolloin tietoa Urheilupuiston yläkentän valaistushankkeen kustannusten paisumisesta ei vielä ollut, mistä johtuen myös Kupittaa 2-kentän valaistustöitä jouduttiin lykkäämään.

Hippoksentien viereinen pysäköintialue ja 9-kentän aidan korottaminen

Poistetaan listalta, koska ratagolfkenttä ei toteudu. Kupittaan alueelle yksityistä ratagolf-yritystä suunnitellun ulkopuolisen yrittäjän vetäydyttyä hankkeesta, myös liikuntapalvelukeskuksen velvollisuudet alueen kehittämisen osalta muuttuivat. Hankkeen yhteydessä sovittiin, että liikuntapalvelukeskus on mukana pysäköintialueen rakentamisen kustannuksissa ainoastaan silloin, mikäli alueelle tulee yksityinen golf-yrittäjä. Samoin 9-kentän aidan korottamiseen turvallisuussyistä ei näin ollen ole tarvetta.

Kupittaan pesäpallostadion

Tarkoituksena oli rakentaa metrin korkuinen aita jäädytyskonttien kulmalla olemassa olevalta aidalta Pallokentäntiellä (uusi kevyen liikenteen väylä) olevalle liittymälle saakka pesäpalloalueen rauhoittamiseksi turhalta liikenteeltä. Koska aidan turvallisuutta lisäävä vaikutus koettiin suhteellisen vähäiseksi ja sillä ei varsinaisesti ole välitöntä liikunnallista arvoa, karsittiin hanke listalta, jotta Kupittaa 2-kentän valojen rakentaminen voitaisiin saattaa loppuun.

Olympiakatsomo, sadevesikouru

Poistetaan listalta, sillä sadevesikourun uusiminen ei onnistu aikataulullisesti ennen naisten EM-kisoja. Lisäksi liikuntapalvelukeskus aikoo kartoittaa koko Olympiakatsomon ja pelialueen tilaa ja kuntoa kokonaisuutena ennen yksittäisiä korjaustoimenpiteitä.

Urheilupuiston koripallokentät

Alun perin investointilistaan oli merkitty ainoastaan koripallokenttien pinnoitteen uusiminen. Huonossa kunnossa olevien koripallotelineiden levyt oli tarkoitus vaihtaa liikuntapalvelukeskuksen omana työnä. Sittemmin liikuntapalvelukeskus totesi myös telineiden runkojen tarvitsevan huoltamista, jolloin työ olisi järkevintä teettää kerralla kiinteistöliikelaitoksen investointina. Koritelineiden uusiminen lisäsi alkuperäisiin kustannuksiin 7000€.

Jalkapallostadionin kenttä, varaus

Vuonna 2009 järjestettäviä naisten jalkapallon EM-kisoja ja niiden yhteydessä esiin nousevia äkillisiä tarpeita varten liikuntapalvelukeskus varasi jo aiemmin erillisen 15 000 €:n sitomattoman määrärahan. Mahdollisiin kisojen aikana esiintyviin tarpeisiin haluttiin varautua suuremmalla summalla sillä pelkästään Veritas Stadionin nurmen paikkaamiseen tarvittaviin siirtonurmiin tulee todennäköisesti uppoamaan iso osa aiemmin varatusta 15 000€.

Parkinkentän kaukalo

Pyritään hankkimaan käyttötalousrahoista.

Uimarannat ja –paikat, Brinkhall

Alkuperäisestä investointivarauksesta säästyy noin 18 000€, kun alun perin suunniteltua parkkipaikkaa ei rakenneta. Uimapaikan länsipuolelle muutaman sadan metrin päähän saattaa syntyä lähivuosina toinen parkkipaikka, josta voidaan muodostaa yhteys uimapaikalle. Uimapaikalle ei siis rakenneta omaa parkkipaikkaa ennen kuin mahdollisuus toisesta parkkipaikasta selviää.

Ulkoilureitistöt / ulkoilutiet, Pikkunotkon kenttä – Hämeentie (800 m)

Ulkoilureitin valaistus jätetään toistaiseksi toteuttamatta, jotta Kupittaa 2-kentän valaistus saadaan valmiiksi. Muita ulkoilureitistöjä (Hirvensalo, Nunnavuori, Härkämäki) pidettiin liikunnallisesti merkittävämpinä kuin kyseistä suoraa, vajaan kilometrin pituista kevyen liikenteen tieosiota, joka ei itsessään ole kuntoilureitti vaan lähinnä yhteystie. Lisäksi liikuntapalvelukeskuksen ja kiinteistöliikelaitoksen keskeisissä palavereissa on alustavasti keskusteltu, että jatkossa yhdysreittien kunnossapitovastuu olisi suoraan kiinteistöliikelaitoksella ja kuntoratojen tarpeista huolehtiminen liikuntapalvelukeskuksen vastuulla.

Liite 1Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2009 investointikohteet muutoksineen

EhdotusLiikuntalautakunta hyväksyy vuoden 2009 kiinteistöliikelaitoksen listaan tehtävät muutokset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKiinteistöliikelaitos


Liitteet:

Liiklk § 88
Liite 1:Kiinteistöliikelaitoksen vuoden 2009 investointikohteet muutoksineen