Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 41 10.02.2009 5

1741-2009 (000)

Läsnäolo- ja puheoikeus liikuntalautakunnan kokouksissa kaudella 2009 - 2012

Tiivistelmä: -

Liiklk § 41

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Hallintosäännön10 § mukaan toimielimen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeutettuihin kuuluvat asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja toimialan apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan itselleen kaupunginkanslian viranhaltijoista tai työntekijöistä nimeämä varaedustaja.

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta määrätään toimielimen johtosäännössä tai siitä päättää asianomainen toimielin.

Liikuntatoimen johtosäännössä ei ole mainintaa kyseisestä asiasta. Asiantuntemuksen varmistamiseksi liikuntalautakunnan tulisi myöntää toimikaudekseen 2009- 2012 läsnäolo- ja puheoikeus myös palvelutoimen kaupunginsihteerille sekä Liikuntapalvelukeskuksen hallintopäällikölle, järjestöliikuntapäällikölle, liikuntapalvelupäällikölle ja liikuntapaikkapäällikölle.

Lisäksi liikuntalautakunta voi erillisellä päätöksellä antaa muillekin asiantuntijoille oikeuden olla kokouksessa läsnä määrättyä asiaa käsitellessään.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää myöntää toimikaudekseen 2009 – 2012 läsnäolo- ja puheoikeuden liikuntalautakunnan kokouksessa palvelutoimen kaupunginsihteerille sekä Liikuntapalvelukeskuksen hallintopäällikölle, järjestöliikuntapäällikölle, liikuntapalvelupäällikölle ja liikuntapaikkapäällikölle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kaupunginsihteeri Heikkinen, hallintopäällikkö Mäkynen, järjestöliikuntapäällikkö Risku, liikuntapaikkapäällikkö Aaltonen ja vs. liikuntapalvelupäällikkö Ekdahl ilmoittivat olevansa esteellisiä, eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn klo 17.30-17.31.