Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 50 10.02.2009 15

1726-2009 (129)

Liikuntapalvelukeskuksen hyväksymät liikunta- ja kulttuurisetelit

Tiivistelmä: -

Liiklk § 50

Hallintopäällikkö Ilkka Mäkynen:

Monet työnantajat tukevat työntekijöidensä liikuntaharrastuksia liikuntaseteleillä. Liikuntaseteli on tarkoitettu henkilökohtaiseen virkistäytymiseen, maksuvälineeksi liikuntapalvelusta. Liikuntasetelit ovat olleet verovapaita vuoden 2004 alusta lähtien.

Liikuntapalvelukeskus on tehnyt sopimuksia liikuntaseteleiden kelpoisuudesta tarjoamiensa liikuntapalveluiden maksuvälineeksi. Liikuntapalvelukeskuksen asiakas voi käyttää liikuntaseteleitä hinnaston mukaisiin kerta-, sarja- ja kausimaksuihin. Liikuntapalvelukeskuksen asiakas voi maksaa liikuntapalvelun maksun joko kokonaan tai osaksi liikuntaseteleillä. Liikuntapalvelukeskus ei vaihda liikuntaseteleitä rahaksi eikä anna niistä vaihtorahaa.

Liikuntapalvelukeskus toimittaa sille kertyneet liikuntasetelit sopimuskumppaneille. Ne vähentävät tietyn prosentin provision myynneistä ja tilittävät erotuksen Liikuntapalvelukeskukselle. Prosentuaalinen maksuvälinepalkkio perustuu palautettujen liikuntaseteleiden nimellisarvoon. Maksuvälinepalkkio on arvonlisäverolain mukaan vapautettu arvonlisäverosta.

Liikuntapalvelukeskuksella on tällä hetkellä liikuntasetelisopimus RJ-Kuntoiluseteli Oy:n ja Smartum Oy:n kanssa. RJ-Kuntoilusetelin sopimuksessa myyntiprovisio on 4,8 % ja irtisanomisaika yksi kuukausi, Smartumin sopimuksessa myyntiprovisio on 5 % ja irtisanomisaika 6 kuukautta. Lisäksi Liikuntapalvelukeskuksella on sopimus Fosdec Oy:n kanssa Finnbody-yrityslippujen hyväksymisestä uinnin maksuvälineeksi. Liikuntapalvelukeskus laskuttaa Finnbody-lipuista neljä euroa kappaleelta. Sopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Liikuntapalvelukeskus monipuolistaa vastaanotettavien seteleiden valikoimaa kulttuurisetelillä vuonna 2009. Eduskunta vahvisti 5.12.2008 kulttuurisetelin verovapauden 1.1.2009 lähtien.  Kulttuuriseteli käy sekä museoihin, teattereihin, konsertteihin, elokuviin, harrastavan kulttuurin kursseihin että urheilutapahtumiin ja aktiivisen liikunnan palveluihin.

Liikuntapalvelukeskus tekee sopimukset liikunta- ja kulttuuriseteleiden ja niiden yhdistelmien sekä jonkin muun vastaavan maksujärjestelmän kuten esim. sirukortin tai mobiilipalvelun tuottajien kanssa, joiden maksuvälinepalkkio/provisio jää kokonaisarvoltaan alle 3 % vuodessa. Markkinoilla on palveluntuottajia, jotka täyttävät tämän ehdon.

Liikuntapalvelukeskus irtisanoo kaikki nykyiset sopimuksensa sopimusten irtisanomisaikoja noudattaen.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää tehdä sopimukset liikunta- ja kulttuuriseteleiden ja niiden yhdistelmien sekä jonkin muun vastaavan maksujärjestelmän kuten esim. sirukortin tai mobiilipalvelun tuottajien kanssa, joiden maksuvälinepalkkio/provisio jää kokonaisarvoltaan alle 3 % vuodessa.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää, että Liikuntapalvelukeskus tekee liikunta/kulttuurisetelisopimuksen sellaisen setelintuottajan kanssa, jonka maksuvälinepalkkio on alle kolme prosenttia. Lisäksi liikuntalautakunta päättää irtisanoa kaikki nykyiset sopimukset sopimusten irtisanomisaikoja noudattaen.

PäätösLiikuntalautakunta päättää tehdä sopimukset liikunta- ja kulttuuriseteleiden ja niiden yhdistelmien sekä jonkin muun vastaavan maksujärjestelmän kuten esim. sirukortin tai mobiilipalvelun tuottajien kanssa, joiden maksuvälinepalkkio/provisio on kokonaisarvoltaan korkeintaan 3 % vuodessa.

Lisäksi liikuntalautakunta päättää irtisanoa kaikki nykyiset sopimukset sopimusten irtisanomisaikoja noudattaen.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedFosdec Oy
tiedRJ-Kuntoiluseteli Oy
tiedSmartum Oy