TURUN KAUPUNKI § Kokouspvm Asia 1
Liikuntalautakunta 26 22.01.2009 14

12092-2008 (063)

Eija Koskivaaran aloite; Pressusauna Kupittaan uimalaan

Tiivistelmä: -

Liiklk § 26

Eija Koskivaaran aloite 17.09.2008 § 220.

"Impivaaran Uimahallissa on kesän 2009 kuluessa käynnistymässä laaja peruskorjaus- ja laajennushanke. Apulaiskaupunginjohtaja Kytän perustaman virkamiesryhmän tarkoituksena on selvittää vesiliikunnan toiminnalliset järjestelyt talousvaikutuksineen peruskorjauksen- ja laajennuksen aikana. Yhtenä vaihtoehtona on kaavailtu maauimaloiden aukiolojaksojen huomattavaa pidentämistä.

Kupittaan uimalassa ei ole saunan suomaa lämmittely mahdollisuutta uimareille. Ehdotan, että Liikuntapalvelukeskus selvittää mahdollisen, esimerkiksi vuokrattavan, pressusaunan sopivuutta tilapäiseksi olosuhdeparantajaksi Kupittaan uimalaan viileimmiksi kuukausiksi siksi aikaa, kun Impivaaran Uimahalli on suljettu."

Liikuntapaikkapäällikkö Markku Aaltonen:

Kupittaan uimalassa ei ole yleisölle pukeutumis- ja peseytymistiloja, vain ulkosuihkut.

Uimala on lähinnä lapsiperheille suunnattu ja uimalan käyttö on runsasta vain aurinkoisina ja lämpiminä kesäpäivinä. Saunan pystyttäminen missään muodossa ei ole suositeltavaa hygieniasyistä edes tilapäisesti ennen kuin alueella on asialliset pukeutumis- ja peseytymistilat.

Turussa on kaksi maauimalaa, joista Samppalinnan maauimalassa on asialliset tilat puku- pesu- ja saunatiloineen.

Turku on siinä suhteessa harvinainen suomalainen kaupunki, että sillä on kaksi maauimalaa, kun useassa kaupungissa ei ole maauimalaa lainkaan. Turkulaisten tulisikin tyytyä yhteen varsin hyvin palvelevaan maauimalaan, jota voidaan käyttää joka säällä. Huomioitavaa on myös, että Samppalinnan maauimalan kapasiteetti ei ole ollut vuosiin täysin käytössä.

Liikuntajohtaja Arto Sinkkonen:

EhdotusLiikuntalautakunta päättää todeta, että ei ole tarkoituksenmukaista pystyttää pressusaunaa Kupittaan uimalaan jakatsoo samalla liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Eija Koskivaaran aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

JAKELU

tiedKoskivaara Eija