Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lukio- ja ammattiopetuslautakunta, suomenkielinen jaosto6227.11.20128

12963-2012 (5127)

Turun lukioista valmistuneiden opiskelijoiden sijoittumistilastot 2010

Tiivistelmä: -

Lamlksj § 62

Palvelujohtaja Mika Helva

 

Tilastokeskus julkaisee sijoittumistilastoja tutkinnon suorittaneiden opiskelijoiden asemasta työmarkkinoilla vertailuvuotena. Nämä tilastot ilmestyvät kahden vuoden viiveellä eli uusimmassa tilastossa on sijoittumistiedot vuodelta 2010. Vertailuvuosina on vuosina 2006 - 2010 valmistuneet. Tilastot löytyvät sähköisesti liitteestä.

 

Yhteensä sarakkeessa on kaikki ylioppilastutkinnon suorittaneet, johon on verrattu muiden sarakkeiden määriä. Loppuun olen lisännyt vielä sarakkeet, joissa jatko-opinnoissa olevat on eroteltu opistoasteiden mukaisesti. Olen lisäksi laskenut Turun kaupungin päivälukioiden keskiarvot ja hakenut taulukkoon koko maan määrät. Näiden suhteellisia lukuja voidaan verrata.

 

Taulukosta käy ilmi, että Turun lukioista ei juurikaan ole jääty työttömiksi. Työhön ilman jatko-opintoja on päätynyt viidesosa siten, että lukiokohtaiset erot ovat suuria. Päivälukioista Aurajoen, Juhana Herttuan, Kupittaan ja Lyseon lukioiden opiskelijoista näyttää tämä viidennes jääneen pysyvämmin työmarkkinoille. Ammatilliseen koulutukseen päätyy vain noin 5-6 prosenttia ylioppilaista. Vähän muita yleisempää tämän vaihtoehdon valitseminen on Juhana Herttuassa ja Turun Suomalaisessa Yhteiskoulussa. Korkeakouluihin pääsee keskimäärin yli 60 % ylioppilaista. Korkeakoulujen osalta näyttää ammattikorkeakoulu ja yliopisto olevan melko tasavertaisia vaihtoehtoja. Lukiokohtaiset erot ovat kuitenkin suuria. Luostarivuoren lukion ylioppilaista jopa yli 60 % päätyy yliopistoihin ja vanhempien ikäryhmien perusteella 90 % korkeakouluihin. Turun päivälukioista päästään muuta maata yleisemmin opiskelemaan korkeakouluihin ja etenkin yliopistoihin. Miesten ja naisten osalta ei ole merkittävää eroa yliopistoon pääsemisessä, mutta naiset pääsevät miehiä todennäköisemmin ammattikorkeakouluihin. Lukion jälkeisessä työttömyydessä ei ole sukupuolisia eroja.

 

Liite 1                                  Lukioiden sijoittumistietoja

 

Palvelujohtaja Mika Helva

 

Ehdotus        Lukio- ja ammattiopetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää merkitä tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmKasvatus- ja opetustoimi, lukio-opetus


Liitteet:

Lamlksj § 62
Liite 1:Lukioiden sijoittumistietoja