Turun kaupunki

Valitusosoitus

Lukio- ja ammattiopetuslautakunta,

 

suomenkielinen jaosto

 

 

 

 

 

 

 

Kunnallislain mukainen muutoksenhaku

 

Muutoksenhaku kunnallislain perusteella:

 

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus tehdään Turun kaupungin lukio- ja ammattiopetuslautakunnalle, osoite PL 955, 20101 Turku, käyntiosoite Kellonsoittajankatu 9-11, 20500 Turku.

 

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

 

Kunnallisvalitus

Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen tai kunnan jäsen. Muutosta haetaan Turun hallinto-oikeudelta, osoita Sairashuoneenkatu 2-4, PL 32, 20100 Turku, kirjallisella valituksella.

 

Valitusaika on 30 päivää tiedoksisaantipäivästä.

 

Erityislakien mukainen muutoksenhaku

 

Hallintovalitus

Päätökseen tyytymätön asianosainen saa hakea muutosta Turun hallinto-oikeudelta, osoite Sairashuoneenkatu 2-4, PL 32, 20100 Turku.

 

Valitusaika on 30 päivää tiedoksiantopäivästä.

 

Valituskirja ja oikaisuvaatimuksen sisältö

 

Valituskirjassa/oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava

- hakijan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite

- päätös, johon haetaan muutosta

- miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi

- muutosvaatimuksen perusteet

 

Asiakirja on hakijan tai asiakirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut asiakirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

 

Asiakirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava.


Asiakirjojen toimittaminen

 

Valitusasiakirjat ja oikaisuvaatimus on toimitettava viranomaiselle ennen määräajan päättymistä. Omalla vastuulla asiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen määräajan päättymistä.

 

Yksityiskohtaisempi valitusosoitus/oikaisuvaatimusohje

 

Yksityiskohtainen valitusosoitus/oikaisuvaatimusohje liitetään pöytäkirjanotteeseen.

 

Muutoksenhakukielto

 

Sellaiseen päätökseen, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei voi kuntalain mukaan hakea muutosta.

 

Oikeudenkäyntimaksut muutoksenhaussa

 

Tuomioistuinten ja eräiden hallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 80 euroa.

 

Käsittelymaksuja ei peritä korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja hallinto-oikeudessa sosiaaliasioita, julkisoikeudellista palvelussuhdetta tai vaaleja koskevissa asioissa eikä hallinto-oikeudessa verotusta, kunnallisverosta vapauttamista, valtion avustusta tai julkisia maksuja koskevissa asioissa.