Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Lukio- ja ammattiopetuslautakunta, suomenkielinen jaosto3805.06.201210

6564-2012 (5127, 5126)

Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen koulutuksen järjestäjän oman opetussuunnitelman hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Lamlksj § 38

Tulosaluejohtaja Päivi Lehtinen

 

Aikuisille maahanmuuttajille, jotka kuuluvat kotoutumislain piiriin, järjestetään kotoutumiskoulutusta. Opetushallitus on 1.2.2012 hyväksynyt Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetus-suunnitelman perusteet 2012. Nämä opetussuunnitelmat tulee ottaa käyttöön viimeistään 1.6.2012 jälkeen hankitussa ja/tai alkaneessa koulutuksessa. Opetussuunnitelman perusteet ovat voimassa toistaiseksi. Kotoutumiskoulutuksen järjestäjä ei voi jättää noudattamatta tai poiketa opetussuunnitelman perusteista.

 

Opetushallitus suosittelee, että näiden perusteiden pohjalta laaditaan koulutuksen järjestäjän oma opetussuunnitelma. Opetushallitus on myös määritellyt, mitä opetussuunnitelman tulee sisältää. Turun kasvatus- ja opetustoimen johtosäännössä on määritelty, että lukio- ja ammattiopetuslautakunnan suomen-kielinen jaosto hyväksyy kaupunkikohtaiset opetussuunnitelmat kieliryhmänsä osalta.

 

Turun kaupungin ylläpitämistä oppilaitoksista aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutusta järjestävät kasvatus- ja opetustoimen aikuiskoulutuksen tulosalueella Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutus ja Turun suomenkielinen työväenopisto. Koulutuksen järjestäjäkohtaisen opetussuunnitelman laadinta on tehty yhteistyössä em. oppilaitoksien kanssa.

 

Liite 1                                  Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen koulutuksen järjestäjäkohtainen opetussuunnitelma -luonnos

 

Palvelujohtaja Mika Helva

 

Ehdotus        Lukio- ja ammattiopetuslautakunnan suomenkielinen jaosto päättää hyväksyä Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen koulutuksen järjestäjäkohtaisen opetussuunnitelman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKasvatus- ja opetustoimi, aikuiskoulutus
tpvUitto Riitta
tpvVirta Ilkka


Liitteet:

Lamlksj § 38
Liite 1:Aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen koulutuksen järjestäjäkohtainen opetussuunnitelma -luonnos