Turun kaupunki § Kokouspvm Asia 1
Lukio- ja ammattiopetuslautakunta 184 13.09.2011 10

10122-2011 (061)

Suklaakoneen hankinta Kauppa ja palvelu -tulosyksikköön

Tiivistelmä: -

Lamlk § 184

Va. tulosaluejohtaja Terhi Hotokka

 

Aninkaistenkadun koulutalon elintarvikeosaston konditorian työsalin suklaakone on mennyt rikki. Varaosia vanhaan koneeseen ei ole enää saatavilla ja se on korjauskelvoton.

 

Uuden suklaakoneen hankinta ei sisälly lukio- ja ammattiopetuslautakunnan vuoden 2011 hankintasuunnitelmaan.

 

Konetta käyttävät kondiittorien 3. luokan sekä 2. luokan valinnaiskurssit 3-4 pv/viikossa. Suklaakoneella valmistetaan konditoriatuotteita monipuolisesti mm. kuorrutteita, pikkuleipiä, kakkuja, konvehteja sekä koulun nimikkoleivoksia joita käytetään edustustilaisuuksissa.

 

Suklaakoneen kriteerit:

 

Ce-merkinnät, kulkusuunta vasemmalta oikealle, irrotettava kuljetinverkko, kuljettimen kokonaispituus 2 m, kuljetinverkon leveys n. 30 cm, täyttömäärä 20-40 kg, ilmapuhallin joka poistaa liian suklaan, rst kuluvat käyttöosat, automaattinen temperointi, varaosien saatavuus min 5 vuotta hankinnasta, huolto-varmuus (huolto saatavissa 2 arkipäivän sisällä), käyttökoulutus, helppo puhdistaa (verkko helposti irrotettavissa ja puhdistettavissa), mahdollisesti myöhemmin saatavana tryffelien täyttö, pieni jäähdytyskaappi sekä praliinien ja konvehtien pohjat.

 

Kaikille kuudelle valitulle yritykselle lähetetään tarjouspyyntö, jossa vertailuperusteina hinnan painoarvo 70 %. Loput 30 % arvioidaan seuraavasti: ensimmäinen kriteeri on suklaan temperointi ja tasalämpöisyys 15 %. Toisena kriteerinä on kuljettimen koko ja toimivuus 10 %. Kolmas on suojakupolin kestävyys 5 %.

 

Hankinnan toteuttaminen:

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon alittava tavarahankinta. Hinta-arvio on n. 10.000 € - 20.000 €. Hankinta toteutetaan rajoitetulla menettelyllä, siten että tarjouspyyntö lähetetään kuudelle yritykselle, joista kolme on Haloke:n hyväksymiä suurkeittiölaitteiden tarjoajia ja kolme leipomoalan koneita ja laitteita valmistavia ammattilaisyrityksiä. Yritysten valinnan ovat tehneet elintarvikealan tutkintovastaava lehtori Saila Sipilä ja konditoria-alan lehtori Seppo Peltomäki.

 

Hankinta rahoitetaan Turun kaupungin leasing-puitesopimuksen mukaisesti.

 

Kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus       Lukio- ja ammattiopetuslautakunta päättää myöntää Ammatillisen tulosalueen kauppa- ja palvelu -vastuualueelle luvan aloittaa suklaakoneen hankintaprosessi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKeskushallinto, hankinta- ja logistiikkakeskus
ilmDahlström Kalervo
tiedRaitala Marianne
tpvRusi Marja
tiedSaloranta Heidi
ilmSipilä Saila
tiedYlitalo Lotta