Käyttöoikeussopimuksen jatkosopimus

 

Vuokranantaja

 

Turun kaupunki       (käyttöoikeuden luovuttaja)

Y-tunnus: 0204819-8

 

Vuokramies

 

Mintti Consulting Oy      (käyttöoikeuden saaja)

Y-tunnus

Osoite:

 

Sopimuksen tarkoitus

 

 

Tällä sopimuksella on tarkoitus jatkaa 21.4.2021 allekirjoitettua Turun kaupungin ja Mintti Consulting Oy:n välistä käyttöoikeussopimusta.

 

Sopimuksen kohde

 

Kartalla M 276 / 6.11.2024 osoitettu noin 18,8 ha:n suuruinen käyttöoikeusalue, joka on voimassa olevan asemakaavamuutoksen 30/1971, asemakaavamuutoksen 6/1971 ja asemakaavamuutoksen 1/1975 mukaista puistoaluetta (P).

 

Tällä käyttöoikeussopimuksella kaupunki antaa Mintti Consulting Oy:lle oikeuden sijoittaa liitekartassa M 276 / 6.11.2024 osoitetulle alueille frisbeegolfradan.

 

Sopimuksen perusteet

 

maanhallintapäällikkö päätöspöytäkirja xx.xx.2024 § ,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.202

 

Sopimuksen ehdot

 

1. Käyttöoikeusaika

 

Käyttöoikeus alkaa tämän käyttöoikeussopimuksen allekirjoituspäivästä lukien ja jatkuu toistaiseksi kuuden (6) kuukauden molemminpuolisella irtisanomisajalla kuitenkin enintään 31.12.2034 saakka, jolloin käyttöoikeus päättyy irtisanomista vaatimatta.

 

2. Korvaus ja siirtokelpoisuus

 

Käyttöoikeudesta ei peritä korvausta eikä käyttöoikeussopimusta saa siirtää kolmannelle ilman kaupungin suostumusta.

 

3. Frisbeegolfrata

 

Käyttöoikeuden saaja on oikeutettu sijoittamaan alueelle Frisbeegolfkoreja, tiialustoja, ratamerkkipaaluja, väyläkarttoja, penkkejä, roskakoreja, opastauluja ja muuta frisbeegolfin pelaamiseen tarvittavaa kalustoa.

 

Frisbeegolfradat tulee sijoittaa niin, ettei alueella olevaa puustoa poisteta eikä frisbeegolfin heittolinjat risteä alueella muodostuneiden polkujen kanssa.

 

Käyttöoikeudensaajan tulee hyväksyttää frisbeegolfratasuunnitelma kaupunkiympäristötoimialan tonttipalvelut yksikössä, mikäli olemassa olevien ratojen sijaintia muutetaan tai käyttöoikeusalueelle toteutetaan uusia ratoja. Suunnitelmassa tulee ilmetä tiialustojen ja korien fyysinen sijainti ja kunkin rata-alueen reunat.

 

Frisbeegolfratojen kasvuston hoitotoimenpiteistä tulee sopia kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisyksikön kanssa muiden kuin pelialueen karheikkojen leikkuutoimien osalta.

 

4. Käyttötaloussuunnitelma ja radankäyttömaksut

 

Käyttöoikeudensaajan tulee hyväksyttää kaupunkiympäristötoimialalla vuosittainen radanhoitosuunnitelma, josta tulee ilmetä radoille toteutettavat hoitotoimenpiteet ja niiden kustannusarvio.

 

Frisbeegolfradan hoitokustannusten kattamiseksi käyttöoikeuden raaja on oikeutettu perimään frisbeegolfradan käyttäjiltä kohtuullista radankäyttömaksua, joka tulee hyväksyttää vuosittain kaupunkiympäristötoimialalla radanhoitosuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

 

5. Virkistyskäyttö ja vaaranvastuu

 

Käyttöoikeusalue säilyy edelleen yleisessä virkistyskäytössä eikä käyttöoikeudensaajalla ole oikeutta estää alueella liikkumista tai retkeilyä.

 

Käyttöoikeuden saaja vastaa mahdollisista haitoista ja vahingoista, joita frisbeegolfradan sijoittaminen tai toiminta alueella aiheuttavat kaupungille tai kolmannelle osapuolelle.

 

6. Viranomaisluvat

 

Käyttöoikeussopimuksen saaja on velvollinen huolehtimaan, että sillä on kaikki toiminnassaan tarvittavat viranomaisluvat.

 

7. Säilytys- ja huoltokontti

 

Käyttöoikeuden saajalla on oikeus sijoittaa alueelle kesäkausiksi 1.4.-30.9. väliseksi ajaksi frisbeegolfia palveleva enintään 20 m² suuruinen säilytys/huoltokontti.

 

8. Kilpailut, tapahtumat ja mainokset

 

Kilpailuihin ja tapahtumiin, joiden osallistujamäärä on huomattavan suuri, tulee hakea maankäyttölupaa 4 viikkoa ennen tapahtumaa kaupunkiympäristötoimialalta.

 

Käyttöoikeusalueelle sijoitettaviin mainoksiin on anottava maanomistajan lupa. Tapahtumiin. frisbeegolfsääntöihin ja kilpailuihin liittyviä opaskylttejä kuitenkin saa pystyttää alueella ilma erillistä lupaa. Mainokset ja opastaulut tulee sijoittaa siten, että yleinen järjestys tai liikenne eikä turvallisuus vaarannu.

 

9. Hoitovelvollisuus ja katselmukset

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen ylläpitämään alueen ja alueella olevat omistamansa rakenteet ja laitteet hyvässä kunnossa sekä noudattamaan lainsäädäntöä ja kaupungin niiden hoidosta antamia määräyksiä.

 

Käyttöoikeuden saaja on velvollinen huolehtimaan omalta osaltaan frisbeegolfrata-alueen puhtaanapidosta.

 

Mikäli edellä mainittua omaisuutta ei kaupungin kehotuksesta huolimatta kunnosteta, on kaupungilla oikeus poistaa käyttöoikeuden saajan omaisuus alueelta ja periä poistamiskustannukset käyttöoikeuden saajalta.

 

Kaupungin viranomaisilla on oikeus toimittaa alueella katselmuksia. Katselmuksessa tarkastetaan, onko alue hyvässä kunnossa ja onko sopimuksen määräyksiä muutoin noudatettu. Jos tarkastus on aiheuttanut muistutuksia, on puutteellisuudet korjattava kaupungin määräämässä ajassa.

 

10. Pysäköinti

 

Käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta moottoriajoneuvojen pysäköintiin käyttöoikeusalueella.

 

11. Koulujen käyttöoikeus

 

Turun kaupungin kouluilla ja alle 15-vuotiailla nuorilla on korvauksetta oikeus käyttää frisbeegolfratoja arkisin klo 8-15 välisenä aikana.

 

12. Ilmoitukset ja tiedonannot

 

Käyttöoikeuden saajan on viivytyksettä ilmoitettava kirjallisesti kaupungin ympäristötoimialalle nimeään ja kotipaikkaansa koskevat muutokset.

 

Kaupungilla on oikeus antaa käyttöoikeuden saajalle tähän sopimukseen perustuvat tiedonannot, ilmoitukset ja kehotukset.

 

13. Toimenpiteet käyttöoikeuden päättyessä

 

Käyttöoikeuden saajan on käyttöoikeuden päättyessä velvollinen poistamaan alueelta sinne sijoittamansa laitteet sekä muun omaisuutensa sekä siistimään alueen yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä.

 

Jollei laitteita ja laitoksia poisteta yhden (1) kuukauden kuluessa käyttöoikeusajan päättymisestä, on kaupungilla oikeus käyttöoikeuden saajan lukuun myydä ne julkisella huutokaupalla ja huolehtia paikan kuntoonpanosta käyttöoikeuden saajan kustannuksella.

 

14. Sopimusehtojen tulkinta

 

Mahdolliset sopimuksen tulkinnasta aiheutuvat erimielisyydet ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus. Erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopimuspuolelle.