Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, luvat ja valvonta 
Valvontajohtaja1119.09.2024 

4525-2024 (01 01 01)

Ympäristöinsinöörin (vak.nro 201501) viran täyttäminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 13.9.2024:

Luvat ja valvonnan palvelualueen ympäristönsuojelun vastuualueella on valvontayksikkö, jossa ympäristöinsinöörin tehtäviin kuuluu kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ympäristönsuojelulain perusteella kuuluvia tehtäviä. Näitä ovat ympäristölupien ja rekisteröinti-ilmoitusten valmistelu, ympäristölupalaitosten ja rekisteröitävien laitosten valvonta, meluilmoitusten valmistelu ja päätöksenteko sekä ilmoitusten valvonta, ympäristönsuojelun lausunnot lupa- ym. asioissa, kaupungin meluntorjuntaselvitysten ja -ohjelmien valmisteluun osallistuminen sekä ympäristönsuojelumääräysten mukaiset valvonta-asiat.

Turun kaupungissa on ollut 12.6.-5.7.2024 haettavana toistaiseksi voimassa oleva ympäristöinsinöörin virka (vak.nro 201501). Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Eduksi rekrytoinnissa luetaan kokemus ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävistä. Viran tehtäväkohtainen palkka on 3.660 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 71 hakijaa, joista 36 hakijaa täytti viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella seitsemän hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa ennen haastattelua. Haastatteluun kutsutut ja haastatellut henkilöt olivat Roosa Väisänen, Pilvi Virolainen, Laura Ahtiainen, Annina Rokka, Sami Nylund ja Ida Liisa Leino. Henkilöt haastattelivat valvontajohtaja Leena Salmelainen ja ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäki.

​Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin.

​Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että Master of Science Ida Liisa Leinolla on ympäristönsuojelun ympäristöinsinöörin virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Leino on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon Kööpenhaminan yliopistosta pääaineenaan Nature Management. Tämän lisäksi hän on suorittanut täydennyskoulutuksena ympäristöoikeutta koskevan erikoistumisohjelman Itä-Suomen yliopistossa. Leinolla on hyvä kokemus ympäristönsuojelun tarkastustehtävistä ja hän on tehnyt keväästä 2024 saakka kyseisen avoinna olevan viran tehtäviä. Leinon ansioksi katsotaan myös ratkaisuhakuinen ote ja hyvä kokonaisnäkemys erityisesti melunvalvonnan tehtävistä.

​Kokonaisarvioinnin perusteella Leino katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi ympäristöinsinöörin virkaan.

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen (kaupunkiympäristöjohtaja 28.5.2024 § 100) 53 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että, että palvelualueiden johtajat ottavat omien palvelualueidensa muun henkilöstön vastuualueiden päälliköitä lukuun ottamatta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi:

Päätös​​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan ympäristöinsinöörin virkaan (vak.nro 201501) MSc Ida Liisa Leinon sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Ida Liisa Leino voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. ​

Varasijalle valitaan DI Pilvi Virolainen.

Annika Alppi

rakennusvalvontapäällikkö​

valvontajohtajan varahenkilö​

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoLeino Liisa
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tpvHarro-Siiki Anu
tiedMäki Olli-Pekka