Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö 
Kaupunkiympäristöjohtaja15519.09.2024 

6235-2024 (01 02 00)

Pysäköinnintarkastajan viran (vak. nro 101155) tehtäväkohtaisen palkan määräaikainen tarkistaminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 4.9.2024:

Luvat ja valvonta -palvelualueen pysäköinninvalvonta ja ajoneuvonsiirrot -vastuualueen pysäköinnintarkastajan viran sijainen Laura Mononen on omien tehtäviensä ohella määrätty hoitamaan saman vastuualueen katutarkastajan viran tehtävistä yli puolet 13.5 - 25.8.2024 välisenä aikana. Mononen on määrätty hoitamaan katutarkastajien tehtäviä katutarkastajien vuosilomien ja muiden poissaolojen ajalle.

Esitän, että pysäköinnintarkastaja Laura Monosen tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan määräaikaisesti 5 %:lla, koska hän on hoitanut omien tehtäviensä ohella katutarkastajan viran tehtäviä siten, että hänen työnsä vaativuus on selkeästi kasvanut määräaikaisten tehtävien johdosta. Monosen tehtävien voidaan katsoa muuttuneen oleellisesti vaativammiksi, joten tehtäväkohtaisen palkan määräaikaiselle tarkistamiselle on peruste. Palkan tarkistaminen on perusteltua myös vuosilomien ajalta, sillä vuosilomien ajalla ajoneuvojen siirrot täytyy hoitaa mm. Turussa järjestettävien tapahtumien vuoksi.

Kansliapäällikön delegointipäätöksen 28.12.2022 § 418 mukaan palvelukokonaisuuden johtajat päättävät palvelukokonaisuuksien osalta tehtäväkohtaisen palkan määrittämisestä hoidettaessa sijaisuutta, avoimen vakanssin tehtäviä tai omien työtehtävien ohella toisen viranhaltijan/ työntekijän tehtäviä, kun korotuksen suuruus on enintään 5 %.

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

Päätös​Päätin, että pysäköinnintarkastajan viran sijaisen (vak. nro 101155) Laura Monosen tehtäväkohtaista palkkaa korotetaan määräaikaisesti 5 %:lla ajalla 13.5 - 25.8.2024.

Christina Hovi

kaupunkiympäristöjohtaja

oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedHidén Anne
tiedHietanen Tommi
aoMononen Laura
tiedSalmelainen Leena