Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaavoitus keskustan ulkopuolinen alue 
Asemakaavapäällikkö309.09.2024 

799-2022 (10 02 03)

Oikaisuluonteinen korjaus Huhkolan ja Lausteen kaupunginosien, Karhunaukion yhtenäiskoulun asemakaavanmuutokseen (kaavatunnus 23/2022); kirjoitusvirhe

Kaupunkiympäristö, kaavoitus, kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin 5.9.2024:

Hallintolain 51 §:n mukaan viranomaisen on korjattava päätöksessään oleva ilmeinen kirjoitus- tai laskuvirhe taikka muu niihin verrattava selvä virhe. Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden hallinnon järjestämispäätöksen 8.1 §:n 5 kohdan mukaan asemakaavapäällikkö päättää oman toimialueensa osalta hyväksytyissä yleis- ja asemakaavoissa mahdollisesti olevien kirjoitusvirheiden korjaamisesta hallintolain 51 §:n mukaisesti.

Kaupunkiympäristön kaavoitus on korjannut otsikossa mainittua ja kaupunginvaltuuston 26.8.2024 § 124 hyväksymää asemakaavaa seuraavasti:

Asemakaavamääräys +16.0 ”Rakennuksen julkisivupinnan ylin korkeusasema” tarkoittaa korkeutta merenpinnasta mitattuna. Kyseessä on kirjoitusvirhe, koska kyseisessä muodossa määräys johtaisi siihen, että rakennus tulisi rakentaa maanpinnan alapuolelle. Oikea määräys ilmoitetaan ilman plus-merkkiä, ja lukuarvon jälkeen tulee olla m-kirjain sekä teksti "Rakennuksen julkisivun enimmäiskorkeus metreinä”.

Asemakaavamääräyksestä on jäänyt puuttumaan rakennuksen julkisivuun kohdistuvan ja sisätiloissa olevan melutason erotusta kuvaava luku. Tämä arvo, xx dBA, on nyt korjattu muotoon "31 dBA".

Päätös​Päätin, että Huhkolan ja Lausteen kaupunginosien Karhunaukion yhtenäiskoulun asemakaavanmuutoksen (kaavatunnus 23/2022) kaavakarttaan ja -määräyksiin korjataan oikea määräys 16 m ”Rakennuksen julkisivun enimmäiskorkeus metreinä", ja määräyksen tekstissä oleva lukuarvo korjataan oikeaan muotoon, 31 dBA.

Anri Linden

asemakaavapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö, paikkatieto ja kaupunkimittaus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedRevisiotoimisto
tiedDufva Henna
tiedEskolin Christiane
tiedKuusisto Jarkko
tiedLeppänen Terhi