Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, viherympäristön kunnossapito 
Viheraluepäällikkö809.09.2024 

6218-2024 (02 08 00)

Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksen jalankulkijoiden suojakaide ja reunakivimuutokset

Vastaava rakennuttaja Antti Aalto 6.9.2024

Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksessä on jalankulkijoiden suojakaide, jonka yli raskas liikenne on toistuvasti ajanut oikaistessaan jalkakäytävän päältä. Kaide on jouduttu uusimaan aina kun raskas ajoneuvo on osunut siihen. Viimeisen ajokerran jälkeen tilalle on tuotu raskaat betoniesteet. Esteet kaventavat jalkakäytävää ja tekevät siitä erittäin ahtaan mm. lastenvaunuja käyttäville. Risteys on erittäin ahdas mm. linja-autoille. Tilalle on suunniteltu uusi suojakaide ja reunakivien nosto kulmassa. Näillä toimenpiteillä pyritään estämään raskaiden ajoneuvojen oikaisu, kun reunakivellä on nykyistä parempi ohjausvaikutus.

Kaupunki on pyytänyt tarjouksen suunnitelman mukaisten töiden toteuttamisesta kunnossapitokorjauksina. Pyydetyn tarjouksen mukainen hinta-arvio on 42 864,00€ (alv 0%).

Korjaustyöt toteutetaan Destia Oy:n toimesta toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Turun kaupungilla on voimassa oleva allianssisopimus Destia Oy:n ja Entti Oy:n kanssa. (Keskustan kunnossapidon palveluallianssi KAS 1.3.-30.9.2019 ja palveluvaihe 1.10.2019 - 30.9.2027)

Viheraluepäällikkö Mari Helin:

Päätös​Päätin, että Uudenmaankadun ja Hämeenkadun risteyksen jalankulkijoiden suojakaide ja reunakivimuutokset tilataan Destia Oy:ltä tarjouksen ja toteutuneiden kustannusten mukaisesti. Turun kaupungilla on voimassa oleva allianssisopimus Destia Oy:n ja Entti Oy:n kanssa. (Keskustan kunnossapidon palveluallianssi KAS 1.3.-30.9.2019 ja palveluvaihe 1.10.2019 - 30.9.2027)

Hankintayksikköä sitova päätös ei synny tällä päätöksellä vaan erikseen tehtävällä kirjallisella tilausvahvistuksella. Tilaus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Mari Helin

viheraluepäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoDestia Oy
aoEntti Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tpvAalto Antti