Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, luvat ja valvonta 
Valvontajohtaja1009.09.2024 

4200-2024 (01 01 01)

Tarkastusinsinöörin viran (vak.nro 607099) täyttäminen

Valvontajohtaja Leena Salmelainen 3.9.2024:

Luvat ja valvonnan palvelualueen rakennusvalvonnan vastuualueella on tarkastusyksikkö, jonka tarkastusinsinöörien tehtäviin kuuluvat erityissuunnitelmien (erityisesti rakennesuunnitelmat) arvioiminen ja läpikäynti, rakennustyön työmaakatselmukset sekä jatkuva valvonta, joka tarkoittaa pääsääntöisesti luvattoman rakentamisen aiheuttamien ristiriitojen ratkomista eri kiinteistönomistajien välillä. Lisäksi tarkastusinsinöörit ohjaavat ja neuvovat asiakkaita rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Turun kaupungissa on ollut 3.6. – 1.7.2024 haettavana toistaiseksi voimassa oleva tarkastusinsinöörin virka (vak.nro 607099). Viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva insinöörin tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelu- tai työnjohtotehtävissä taikka LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävissä. Viran tehtäväkohtainen palkka on 3.898 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus). Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvityksen perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa haki 62 hakijaa, joista 47 hakijaa täytti viran kelpoisuusvaatimukset (oheismateriaali 1). Koulutuksen, työkokemuksen ja hakemuksessa esille tuodun osaamisen pohjalta haastatteluihin kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella kuusi hakijaa. Haastatteluun kutsutut henkilöt olivat Ari Hannonen, Mikko Huhtala, Tommi Heino, Timo Maaranen, Janne Tammi ja Janne Uusimaa. Henkilöt haastattelivat valvontajohtaja Leena Salmelainen, rakennusvalvontapäällikkö Annika Alppi ja tarkastuspäällikkö Andreas Salonen.

​Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin.

​Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että insinööri (AMK) Mikko Huhtalalla on rakennusvalvonnan tarkastusinsinöörin virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen. Huhtala on insinööri (AMK), suuntautumisalanaan rakennustekniikka. Huhtalan erityiseksi ansioksi katsottiin pitkä kokemus vaativan tason rakennesuunnittelusta. Turussa rakennetaan paljon ja monipuolisesti vaativan ja poikkeuksellisen vaativan suunnittelutason kohteita, jolloin myös rakennusvalvonnassa tulee olla osaamista vastaavan tason suunnittelusta. Huhtalan kokemus vähintään vaativan tason rakenteiden suunnittelusta vahvistaa merkittävällä tavalla tarkastusyksikön kokonaisosaamista.

​Kokonaisarvioinnin perusteella Huhtala katsotaan ansioituneimmaksi ja soveltuvimmaksi tarkastusinsinöörin virkaan.

Kaupunkiympäristön hallinnonjärjestämispäätöksen (kaupunkiympäristöjohtaja 28.5.2024 § 100) 53 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että, että palvelualueiden johtajat ottavat omien palvelualueidensa muun henkilöstön vastuualueiden päälliköitä lukuun ottamatta.

Oheismateriaali 1​Hakijayhteenveto (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Oheismateriaali 2​​Ansiovertailumuistio (tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen​)

Valvontajohtaja Leena Salmelainen:

Päätös​​Päätin ottaa toistaiseksi voimassa olevaan tarkastusinsinöörin virkaan (vak.nro 607099) insinööri (AMK) Mikko Huhtalan sillä edellytyksellä, että hän esittää työnantajalle todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä kuuden viikon kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista, ja että em. selvityksen perusteella Mikko Huhtala voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. ​

Leena Salmelainen

valvontajohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
aoHuhtala Mikko
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedRakennus- ja lupalautakunta
tiedAlppi Annika
tpvHarro-Siiki Anu
tiedHidén Anne
tiedSalonen Andreas