Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu 
Infran suunnittelupäällikkö7005.09.2024 

6146-2024 (02 08 00)

Daaliapuiston (osa) suunnittelun tilaus

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu / Johanna Salmela 4.9.2024:

Kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu on teettänyt Kaupunginpuutarhan asemakaava-alueelle asemakaavan ollessa vielä laatimisvaiheessa puisto- ja puistonrakennussuunnitelmat. Kaavaprosessin loppuvaiheessa alueelta löytyneiden luontoarvojen aiheuttaman kaavamuutoksen myötä, Daaliapuisto on laajentunut aikaisemmin asuinrakentamiselle varatulle alueelle. Suunniteltava puiston osa sovitetaan luontaiseksi osaksi jo suunniteltua Daaliapuistoa sekä kaava-alueen muita virkistysalueita. Uuden puistonosan suunnittelu vaatii luonnonarvojen ja maankäytön muutoksen mukanaan tuomien virkistystoimintojen sekä hulevesien käsittelyn yhteensovittamista. Suunnittelussa tulee huomioida erityisesti kalliokiiltokoin ja jalavatöyhtökoin elinympäristöjen säilyminen lajeille elinkelpoisina pitkällä aikavälillä.

Kaupunkiympäristötoimialan kaupunkiympäristön toteutussuunnittelu on kilpailuttanut erikseen hankekohtaisesti sovittavien tehtävien suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut 31.12.2024 päättyvälle sopimuskaudelle. Kaupunkiympäristölautakunta on valinnut 20.12.2022 § 510 kullekin kilpailutetulle suunnittelutoimialalle puitejärjestelysopimuskonsulteiksi enintään kuusi (6) kokonaistaloudellisesti edullisinta konsulttia.

Yksi Maisemasuunnittelun (toimiala 6, MAS) toimialalle valituista konsulteista on Sitowise Oy, jonka ekologisen maisemasuunnittelun tiimiltä toteutussuunnittelu on pyytänyt puitejärjestelysopimuksen mukaisen tarjouksen Daaliapuiston laajennusosan suunnittelusta.

Tehtävän sisältö ja kustannus on esitetty konsultin tarjouksessa 12.8.2024. Konsultin tarjous on toteutussuunnittelun kokemuksen mukaan kohtuuhintainen.​

Liite 1​ Konsultin tarjous 12.8.2024

Päätös​​​Päätin, että Daaliapuiston laajennusosan suunnittelu hankitaan Sitowise Oy:ltä kokonaishintaan 24 665 euroa (alv 0 %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun suostumusta. Lisäksi totean, että työssä noudatetaan solmittua puitejärjestelysopimusta.

Kaupungin yhteyshenkilönä on maisemasuunnittelija Johanna Salmela.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.​

Kari Linnakoski

Infran suunnittelupäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoSitowise Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedJärvi Susanne
tiedKaskinen Joonas
tiedLehto Päivi
tiedLinnakoski Kari
tiedSalmela Johanna
tiedSuonpää Kimmo
tiedUrmson Robin


Liitteet:

Kypakyts § 70
Liite 1:Konsultin tarjous 12.8.2024