Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Kaupunkiympäristö, kaupunkiympäristön hankesuunnittelu ja taitorakenteet 
Infran hankesuunnittelupäällikkö402.09.2024 

4479-2024 (10 03 01)

Parkin kentän infran suunnittelu 2024

Kaupunkiympäristön toteutussuunnitteluyksikkö/Kari Linnakoski 14.8.2024:

Turun kaupungin kaupunkiympäristön infran toteutussuunnittelu pyysi solmitun puitejärjestelysopimuksen (suunnittelutoimialan 3a infran erikoisrakenteiden suunnittelu) mukaista kattohintaista tarjousta suunnittelutyöstä Parkin kentän kaava-alueen infran suunnittelusta.

​Tarjouspyyntö lähetettiin 4.7.2024 valituille toimittajille Cloudia hankintajärjestelmässä. Puitejärjestelysopimuksessa toimialalla 3A RAK ovat mukana seuraavat toimittajat: A-Insinöörit Civil Oy, Afry Finland Oy, Sitowise Oy, Sweco Finland Oy ja WSP Finland Oy.

Hankinnassa sai esittää kysymyksiä 2.8.2024 klo 12:00. Hankinnasta ei esitetty yhtään kysymystä.

Annettuun määräaikaan 14.8.2024 klo 12 mennessä tarjouksen toimittivat:​

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Afry Finland Oy

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Sweco Finland Oy

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi on tehty solmitun Suunnittelupalveluiden puitejärjestelysopimuksen tarjousten tarkastuksen yhteydessä.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Tarjousten tarkastuksessa todettiin, että

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Afry Finland Oy ehdottaa uutta projektipäällikköä. Henkilön on puitesopimuksessa projektipäällikkönä toisella toimialalla.

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Afry Finland Oy ehdottaa uutta LVIA vastuuhenkilöä. Henkilön CV:t ovat tarjouksen liitteenä.

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Sweco Finland Oy ehdottaa useita uusia henkilöitä. Henkilöiden CV:t ovat tarjouksen liitteenä.

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Uusien henkilöiden pätevyys tarkastettiin tarjouspyynnön mukaisesti:

Puitejärjestelyn tarjouspyynnön kohdan 1.1.2 perusteella palveluntuottaja voi tässä työssä nimetä puitejärjestelyyn nähden uuden projektipäällikön ja katusuunnittelusta vastaavan suunnittelijan. Nimettävien henkilöiden tulee vastata palveluntuottajan puitejärjestelytarjouksessa ilmoittamia henkilöitä siten, että palveluntuottajan uusien nimettyjen henkilöiden perusteella laatuarvostelussa saama pistemäärä on suurempi kuin alimmalla pistemäärällä puitejärjestelyyn mukaan päässeen palveluntuottajan pistemäärä. Mikäli tarjoaja haluaa käyttää edellä mainitun mukaisesti uusia henkilöitä, näiden henkilöiden henkilöreferenssit pitää toimittaa tarjouksen yhteydessä.

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Tarkastuksessa todetaan, että kaikki saapuneet tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia sekä sisältävät kaikki pyydetyt liitteet ja selvitykset.

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan se, joka on kokonaistaloudellisesti edullisin. Arviointiperusteena oli palvelun hinta.

​Alla esitetty tarjoushinta.

Tarjoaja:​ ​

Tarjoushinta yhteensä (alv 0 %):

Afry Finland Oy

197 840 €

Sweco Finland Oy

246​ 485 €

Liite 1​​Tarjoukset

Hankinta-asiakirjojen julkisuutta säätelee laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (621/1999). Päätösesitys perusteluineen tulee julkiseksi päätöksenteon jälkeen. Tarjoukset ja muut hankintaa koskevat asiakirjat tulevat julkisiksi asianosaisille hankintapäätöksen tekemisen jälkeen. Yleisesti julkisiksi tarjousasiakirjat tulevat, kun hankintaa koskeva sopimus on tehty.

Päätös​Päätin, että:

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Afry Finland Oy:n tarjouksessa esitetyt henkilöt ja tarjous hyväksytään

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Sweco Finland Oy:n tarjouksessa esitetyt henkilöt ja tarjous hyväksytään

-​ ​ ​ ​ ​ ​ Parkin kentän kaava-alueen infran suunnittelu tilataan Afry Finland Oy:ltä edellä esitetyin perustein kokonaishintaan 197 840 euroa (alv 0​ %), jota ei saa ylittää ilman kaupunkiympäristön toteutussuunnitteluyksikön suostumusta.

Kaupungin yhteyshenkilönä on suunnitteluinsinööri Markus Kujala.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella. Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen ja oikaisuvaatimusohjeen tiedoksi.

Mika Laine

infran hankesuunnittelupäällikkö

Hankintaoikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

Jakelu

aoAFRY Finland Oy
aoSweco Finland Oy
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedJärvi Susanne
tiedKujala Markus
tiedLaine Mika
tiedLehto Päivi
tiedLinnakoski Kari
tiedSjöberg Sari
tiedSuonpää Kimmo
tiedUrmson Robin


Liitteet:

Kypahata § 4
Liite 1:Tarjoukset